Trump pokrenuo novu komunikacionu platformu

Donald Trump
14 komentara

Glavne platforme društvenih medija poput Facebooka i Twittera trajno su zabranile pristup bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu nakon smrtonosne pobune na Kapitolu 6. januara. Generalni direktor Facebooka Mark Zakerberg rekao je da su “rizici da se predsjedniku dozvoli da i dalje koristi našu uslugu tokom ovog perioda jednostavno preveliki” .

Bivši američki predsjednik Donald Trump pokrenuo je novu komunikacionu platformu pod nazivom „Sa stola Donalda J. Trumpa“, s video snimkom objavljenim na platformi u utorak, opisujući je kao „mjesto za slobodan i bezbjedan razgovor“.

„U vrijeme tišine / i laži / nastaje svetionik slobode“, stoji u tekstu u video snimku od utorka.

Veb prostor će navodno pružiti bivšem predsjedniku priliku da objavljuje poruke, slike i video zapise na mreži. Iako će njegovi pratioci očigledno moći da dijele njegove objave na Facebook i Twitter, čini se da nova platforma neće moći da dozvoli gledaocima da „odgovaraju“ ili da se angažuju na postovima.

“Ovo je samo jednosmjerna komunikacija”, rekao je Fox News izvor upoznat sa platformom. „Ovaj sistem omogućava Tumpu da komunicira sa svojim pratiocima“.

Na platformi se mogu naći starije Trumpove izjave počev od 24. marta.

„Sa stola Donalda J. Trumpa“ pokrenut je samo dan prije nego što je postavljen Nadzorni odbor Facebooka objavio svoju odluku o tome da li će na neodređeno vrijeme suspendovati bivšeg američkog predsjednika sa Facebooka i Instagrama.

Trump je zabranjen na glavnim platformama društvenih medija kao što su Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat i Twitch poslije smrtonosnih nereda na Kapitolu 6. januara, za koje je optužen. Bivši predsjednik žestoko je negirao optužbe, insistirajući da nikada nije želio nasilje na američkim ulicama.

Poslije izgnanstva sa društvenih mreža, Trump i njegove pristalice optužili su velike tehnološke kompanije za „suzbijanje slobode govora“.

Trumpa je i predstavnički dom opozivao zbog „podsticanja pobune“ tokom kapitolskih nereda. Američki senat je tada glasao 57–43 za osudu Trumpa za poticanje na pobunu, ali mu je nedostajalo 10 glasova od dvotrećinske većine potrebne za stvarnu osudu bivšeg predsjednika.

Iako odluka Facebooka tek dolazi, zvaničnici Twittera nagovijestili su da je bivši republikanski predsjednik sa jednim mandatom trajno suspendovan sa Twittera.

CenzuraDonald TrumpPlatformaSa stola Donalda J Trumpa
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Pokrenuo je i i nije je nazvao Trumplr trumpbook . Nije me poslušao.

Boba Lazarević
2 godine prije

Mediji su prenijeli vijest o suspenziji kao da je Facebookov “nadzorni odbor” nekakva službena državna institucija. Jesu li svi poludjeli? Pa to je samo smrdljivi Facebook. Sve manje ljudi ga koristi. Sada mogu zabraniti koga hoće, nitko nije više na gubitku zbog toga.

Zax
2 godine prije

Na psihijatriji imate pristup internetu vidim

2 godine prije

mozda grijesim sha pokazujem interes,ali sha te konkretno uzjebalo da i svoje osobne podatke ostavljas ovdje..mora biti nesh..pozdrav fiumana purgeru..daj reci,sha je bilo..hvala.

nekoime
2 godine prije

Zuckerberg je aklamacijom izabran od svih građana svijeta kako bi određivao što je istina, a što propaganda.

Hmmm
2 godine prije

Ja ti mogu pomoči…jer sam profi ono bez ikakve novčane naknade Astrolog….samo točno sve napišite…datum…sat i mjesto rođenja….znači ništa nenaplačujem…to znanje sam dobio besplatno i shodno tomu besplatno i radim….svi ostali koji naplačuju..nemaju veze sa vezom Astrologije…..L.p.

Zelinčanka
2 godine prije

Možemo se dakle ondje okupiti, za pet!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI