SAD će biti ‘teško pogođene’ ako ne dođe do prekida vatre u Gazi

Iranski sef obrane Ashtiani
23 komentara

Teheran je optužio Washington za raspirivanje sukoba na Bliskom istoku

SAD će se suočiti s teškim posljedicama ako se neprijateljstva u Gazi ne privedu kraju, upozorio je u nedjelju iranski ministar obrane.

“Naš savjet Amerikancima je da odmah zaustave rat u Gazi i provedu primirje, inače će biti teško pogođeni”, rekao je Mohammad-Reza Ashtiani, a prenosi IRNA.

Iran poziva na prekid krvoprolića u palestinskoj enklavi i opetovano optužuje Washington za raspirivanje napetosti na Bliskom istoku otkako je Izrael započeo svoju vojnu operaciju u Gazi nakon neviđenog iznenadnog napada Hamasa u kojem je poginulo oko 1400 Izraelaca.

Ranije u nedjelju, glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Nasser Kanaani rekao je da Izrael čini “ratne zločine i genocid” uz “punu podršku” američke vlade.

“Izraelska zločinačka djela, uz punu potporu Sjedinjenih Država, prikazuju arogantan duh Washingtona koji je poticao mržnju među narodima diljem svijeta”, rekao je Kanaani, prenosi Press TV.

Washington je odbio pozvati na potpuni prekid vatre između Izraela i Hamasa, odlučivši se za “humanitarnu stanku”. Pentagon je poslao dodatno oružje Izraelskim obrambenim snagama (IDF) i poslao mornaričku armadu u zapadno Sredozemno more kako bi iskazao podršku Izraelu.

Izrael i SAD, u međuvremenu, optužuju Iran da je organizirao napade Hamasa na izraelske civile i opskrbio skupinu oružjem. Pentagon je također rekao da Iran podržava milicije koje su izvele bespilotne i raketne napade na američke baze na Bliskom istoku. Teheran je podržao Hamasov smrtonosni upad u Izrael 7. listopada, ali je tvrdio da je to bio “potpuno palestinski” napad.

Izrael je odgovorio na upad uvođenjem blokade Gaze i udaranjem na, kako kaže, ciljeve povezane s Hamasom. Prema podacima lokalnih vlasti kojima upravlja Hamas, ubijeno je više od 9.000 Palestinaca, uključujući tisuće žena i djece.

gazairanIZRAELprekid vatreSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
5 mjeseci prije

Ne znam je li to prijetnja ili slicno pa oni ruse hebu kako hoce koji imaju velike nuklearne arsenale.

Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Zanimljivo da se sve ovo događa kada Iranu malo nedostaje da dođu do nuklearnog naoružanja.
Inspekcije su konstatirale da su prošli mjesec uran pročistili do 83,7%, treba im 90%.
Ove ili sljedeće godine će ga imati, a možda ga već i imaju.

Mossad je najbolja obavještajna služba u svijetu i za pripreme Hamasa za upad u Izrael su sigurno znali.
Jednom kada i Iran dođe do nuklearnog naoružanja, više se Izrael neće kurčiti da će napasti Iran, jer će doći do nuklearne ravnoteže, što bi trebalo obje nacije odvratiti od međusobnog ratovanja.

Možda Izrael etnički čisti Gazu, jer znaju da kasnije neće tako lako moći.

Jednostavno receno
5 mjeseci prije

Šuplja…. Da vi želite zaštititi palestince nebi ih ni ložili da napadaju već bi politički svi pritisnuli ćifute bez žrtava na svim strananma a ne ovako. Uništi čitavu gazu a svi iz fotelja prijetitie jedni drugima…. Evo prilike da ono treniranje na maketi nosača aviona sprovedete u djelo ali……

Darko
5 mjeseci prije

Pa da kome ce stoka prodati oruzje da se ubijaju..

MNK
5 mjeseci prije

Taj iranac ne može ništa.

Max
5 mjeseci prije

SAD su tamo poslale još jednu nuklearnu podmornicu ali ni drugi neće mirno čekati kao što je ministar i najavio.

hiber
5 mjeseci prije

Primiti vođu HAMASa, dakle biće koji svjesno djecu uzima za taoce? Kako se to zove?

Odisea
5 mjeseci prije

Samo laprdaju, psi laju karavane prolaze.
Svi smo očekivali da će Iran reagovati, stalno su prijetili, ali njihovim vođama brade služe za brisati zapadne guzice,nadam se da ih njeguju jer će se Biden naljtiti.Nije snaga maltretirati žene zbog marame,jer ko eto štite islamske vrijednosti,ali kad treba na mejadan u ime Islama pokunje se kao šugavo pseto

onaj najglu...Dalton
5 mjeseci prije

Iran je već pokazao da ima muda i da smije ono što ni Rusija ne smije. Raketama poklopiti po američkim bazama. I raspisati tjeralicu za tadašnjim američkim predsjednikom i državnim tajnikom. (Trumpom i Pompeom nakon ubojstva Soleimania.) Za čiju zaštitu američki porezni obveznici i danas plaćaju 20 milijuna dolara godišnje. Što bi možda moglo biti jeftinije. Ako Trumpa strpaju u zatvor. Pa ga čuvaju o općem trošku. Zbog popusta na količinu. Na kraju krajeva i u nas još čuvaju Kolindu. Više radi toga da je netko ne čuje kako pjeva kad malo podgasi, nego što joj netko prijeti… Perzijanci nemaju razloga biti ekskluzivni zaštitnik Palestinaca. Palestince, ako netko treba braniti, prvenstveno ih trebaju braniti Arapi, Egipat, Saudija, Jordan… Na kraju krajeva, Saudi su zaštitnici muslimanskih svetih mjesta Meke i Medine, a Hašemiti (i oni vjerni američki saveznici) su zaštitnici svetih mjesta u Jeruzalemu. Njima je to malo zajebano, jer je… Čitaj više »

držnedaj
5 mjeseci prije

Ovi stalno nešto.. a nikad ništa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI