SAD će imati „definitivan“ izvještaj o porijeklu Covid-19, kaže Trump, nakon forsiranja teorije „laboratorija Wuhan“

Trump - SAD vs Kina
16 komentara

SAD će vremenom „definitivno“ izvijestiti o porijeklu virusa Covid-19, rekao je predsjednik Donald Trump bez dodatnih detalja. Washington tvrdi da virus dolazi iz kineske laboratorije, ali ne pruža nikakve dokaze.

“Izjasnićemo se vrlo definitivno tokom određenog vremenskog perioda,” rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući u utorak.

Trump je prošle sedmice rekao da ima “visok stepen samopouzdanja” da novi koronavirus potiče iz laboratorija u Wuhanu, ali da javno nije ponudio nikakve dokaze koji bi podržali tu tvrdnju.

U saopštenju prošle nedelje Kancelarija direktora Nacionalne obavještajne službe (ODNI) saopštila je da se američka obavještajna zajednica slaže sa širim naučnim konsenzusom da virus “nije načinjen od čovjeka ili genetski modifikovan”.

Međutim, dodala je da će istražiti da li se infekcija proširila iz kontakta sa životinjama ili je “rezultat nesreće u laboratoriji u Wuhanu”.

Izvještaji su prošle nedelje pokazali da se Trump ne slaže sa špijunskim agencijama i da ih zvaničnici administracije podstiču da legitimišu teoriju da Covid-19 dolazi iz kineske laboratorije.

Obavještajni izvori koji su ove nedelje razgovarali sa Gardijanom, nakon što je procurio dosije na 15 stranica koji optužuje Peking za pokretanje pandemije, takođe su rekli da nema dokaza koji podupiru Trumpovu teoriju o laboratoriji Wuhan.

Izvori su tom listu rekli da se dokument ne zasniva na obavještajnim podacima špijunske agencije Five Eyes iz Velike Britanije, SAD, Australije, Novog Zelanda i Kanade.

COVID-19Donald TrumpkinaSADWuhan
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
3 godine prije

leparisien.fr/international/covid-19-des-athletes-francais-contamines-a-wuhan-en-octobre-05-05-2020-8311221.php

navodi se da se više francuskih sportaša vratilo s vojnih igara bolesno ili nedugo nakon dolaska počeli su simptomi

Zadranin
3 godine prije

Medo

A posebno za “Irak”. Mala bočica puna nečeg bijelog = dokaz za ilegalni napad i uništavanje jedne suverene države.

Koja lažljiva gamad amerokenjska.

P***!

Zemohudin
3 godine prije

Hmm.. Izvori, koje ja citam, slusam, gledam kazu, da su na Covid-19 prvo radili Amerikanci a onda su ga modificirali, zavrsili Kinezi u Wuhanu.. Ako se mene pita, ja mislim da su sa rukom u ruci ovdje i jeeni i drugi..
Nemam dovoljno informacija, da bi tvrdio bilo sta.. Ali.. Ko jih ima?

Kažun
3 godine prije

Godinama se šuška da su Amerima nehajem 1945. ispale 2 bombe iznad Japana.
Jedna je ,navodno,pala na Hirošimu,druga na Nagasaki.Vlade SAD-a i Japana
diskretno rade na slučaju,materijalnih dokaza nema ,kao da su isparili, a svjedoci
su već u godinama,te se ničega ne sjećaju.Po svemu sudeći ovaj čudan događaj
ide u zastaru.Istraga je,trenutno,prepuštena tzv. timu “Zaboravljeni slučaj ” koji
vodi inspektorica Lilly Rush.

Dopizdilomi
3 godine prije

Ma šta samo iz Wuhana? “CIJA” je otkrila bar još sedam skrivenih kineskih laboratorija svuda po svijetu iz kojih se u isto vrijeme širio napravljeni šišmiš virus. Ma kunu se na Sadama i njegovo biološko oružje za masovno uništenje.

VOLGA VOLGA
3 godine prije

Po ovome što izavljuje,ako je naravno točno,oni koji bi trebali štititi njega štite zna se koga…Billi i društvo..Izgleda mi sam kao Don Quiote koji juriša…i suprotstavlja se…tako je bilo i sa Kennedyem kad je rekao da Država,a ne privatne bakne,trebaju voditi državne financije…već je kovan prigodni novac…srebrni,sve je bilo spremno …i onda ,zna se što se dogodilo-Dallas…Kako onda razmišljati…s obzirom da je sve međusobno povezano,kako god da je daleko…

u zatvor
3 godine prije

Sankcije protiv kine, sankcije protiv medicine … med. mafiju u zatvor

Žvuž
3 godine prije

Ti stvarno misliš da Trump pripada “njima” unatoč nezabilježenom orgijanju režimskih medija na zapadu nad njim? Možda je vrijeme da preispitaš tko su to “oni”, a tko je u ratu s “njima”. Hint: države nisu jedini akteri u 3. svjetskom ratu. To komplicira stvari.

Bosanac
3 godine prije

Eno drzi Trump live sad neki meeting sa medicinskim sestrama u bijeloj kuci 🙂

Max
3 godine prije

Taj laboratoriji su financirali i Amerikanci skupa s Kinezima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI