SAD: Sankcionirati Rusiju zbog suradnje s Hezbollahom

Hezbollah
18 komentara

Odbor za međunarodne poslove američkog Zastupničkog doma je prihvatio amandman kongresmena Brendana Boylea na Zakon o suzbijanju međunarodnog financiranja Hezbollaha, HR 3329 iz 2017. godine, kojim se traži sankcioniranje Rusije zbog pomoći libanonskom pokretu otpora koji je za SAD ”teroristička organizacija”. Američki Zakon o suzbijanju međunarodnog financiranja Hezbollaha, koji je izmijenjen, usmjeren je protiv stranih država, tvrtki i pojedinaca koji podupiru libanonski pokret.

”Kongres je predložio uvođenje novih sankcija protiv Rusije zbog vojne podrške Moskve Hezbollahu u Siriji”, priopćio je član Demokratske stranke i američki kongresmen Brendan Boyle.

Boyleova inicijativa za uvođenje novih sankcija protiv Rusije je već podržana od strane Odbora za međunarodne poslove američkog Zastupničkog Doma.

Brendan Boyle novim sankcijama namjerava utjecati na Rusiju kako bi se prekinula “vojna interakcija” između Rusije i Hezbollaha. U dokumentu nisu navedene kakve bi se sankcije mogle uvesti Moskvi.

Autor amandmana, kongresmen Brendan Boyle, poznat je po svojim antiruskim inicijativama i protivnik je aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Boyle tvrdi da se mora sankcionirati Moskvu, ”koja je teroristima Hezbollaha isporučila moderna oružja i pruža mu zračnu potporu, zbog čega se povećao ugled i moć kojom ovi nemilosrdni tirani škode američkim saveznicima kao što je Izrael i nevinim građanima u cijeloj regiji”.

Još treba definirati tko će točno biti sankcioniran,  ali ako njegova inicijativu prođe u Senatu, te je potpiše Trump, koji će to sigurno učiniti pod pritiskom izraelskog lobija i zeta Jareda Kushnera, zakon će stupiti na snagu.

Prijedlog Brendana Boylea ne treba posebno obrazlagati i odakle njegova briga da je ojača ovaj ”tiranski pokret”.

“Od kada se Rusija uključila u sukobu u Siriji, njezin odnos s Hezbollahom, terorističkom organizacijom koja zahtijeva uništenje Izraela i posjeduje napredni raketni arsenal, postao je iznimno uznemirujući”, rekao je Boyle.

“Hezbollah se protivi svim američkim vrijednostima i ugrožava živote civila raspoređivanjem svojih snaga i naoružanja u naseljena područja i civilne objekte, što je očito kršenje međunarodnog prava. Potrebno je vrlo jasno pokazati Rusiji da SAD neće tolerirati suradnju s ovom naoružanom terorističkom organizacijom”, rekao je Boyle.

“Rusija je, prema izvješćima, dala oružje Hezbollahu, uključujući taktičke projektile dugog dometa, laserske projektile i protutenkovska oružja. Ovaj će amandman prisiliti Rusiju da prestane podržavati Hezbollah u Siriji ili bilo gdje drugdje, inače će se suočiti sa sankcijama Sjedinjenih Država”, rekao je Brendan Boyle.

S druge strane, Rusija je više puta naglasila ulogu libanonskog pokreta u borbi protiv terorizma  i takozvane ”Islamske države”, što je u veljači ove godine istaknuo i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

”Ako je američkom predsjedniku Donaldu Trumpu na međunarodnoj razini prioritet borba protiv terorizma, potrebno je da ga prepozna. Na primjer, u Siriji se protiv ISIL-a prvenstveno bore sirijska vojska, koju podržava rusko zrakoplovstvo i savezničke milicije, uključujući i Hezbollah”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova.

Zahtjev za sankcioniranje Rusije dolazi unatoč činjenici da je izraelski premijer Netanyahu rekao kako nema dokaza da Rusija naoružava Hezbollah.

“Ne slažem se oko nekih stvari s predsjednikom Putinom i o tome sam izravno razgovarao. Ali ne želim kriviti Rusiju za ono što nije učinila. Rusija ne prenosi oružje u Hezbollahu”, rekao je Netanyahu u intervjuu za izraelski ”9. Kanal”.

Hezbollah aktivno sudjeluje u borbama protiv terorizma u Siriji i Libanonu i prije pojave ”Islamske države”. Veći angažman skupine je zabilježen u kasno proljeće 2013. godine, kada je zahvaljujući Hezbollahu oslobođen grad Al-Qusayr na sirijsko-libanonskoj granici. U to su vrijeme takozvanim ”pobunjeničkim skupinama”, koje su kasnije mahom stale pod zastavu sirijske Al-Qaede i ISIL-a, Pentagon i CIA slali na tisuće tona naoružanja. Sirijska vojska je praktično bila na koljenima i Hezbollah je osigurao opstanak vladinih snaga. Ne zaboravimo ni ogromne zasluge libanonskog pokreta otpora u borbama za oslobađanje Doline kršćana, čime je sirijskoj vojsci pomogao da od spasi kršćansku manjinu u Ma’louli, Yabrudu, Nabku i drugim mjestima.

Sve to vrijeme je američki Kongres davao zeleno svjetlo isporuke oružja islamističkim terorističkim skupinama, čemu se, navodno, Brendan Boyle i američki zakonodavci sa žele suprotstaviti, i to sankcioniranjem Rusije.

Al-QusayrBrendan BoyleCIAHezbollahISILteroristička organizacijaZakon o suzbijanju međunarodnog financiranja Hezbollaha
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kašljanikof
5 godine prije

novo dno dna?

Nažalost ne.
Kad je neko psihopatski degenerik uvijek može i gore.

Umpah Pah
5 godine prije

Brendan Boyle je poznat kao rekorder u puhanju u guzicu na 100 metara.

Adriana
5 godine prije

Rusija: Sankcionirati SAD zbog suradnje s ISIL-om.

tinpu
5 godine prije

A sankcije US-Saudi-Usrael alijansi za suradnju sa ISIL-om?

Brane
5 godine prije

Putinu se vjerovatno gadi što uopće mora razgovarati sa ovim anglozionističkim šljamom koji decenijama izvozi mir i demokraciju na krilima bombardera. Što prije pokopati dolar, demontirati vojni kompleks anglo-monstruma, i nakon toga cijelu usa smjestiti u edukacijske kampove, na minimalno 10 godina. Samo rad na rižinim poljima i dvaput dnevno predavanja o ljudskim vrijednostima.

Bobi
5 godine prije

Pritisak zeta Jareda…Jared bi mogao bit sljedeci predsjedavajuci zlih. Dao Bog Putinu jos puno zdravih godina života i neomele ih niti jedne sankcije !

čokolino
5 godine prije

Još malo pa će sankcionirati i sve komentatore koji napišu bilokakav proruski komentar ili bilo šta antiSADističko.

Podravec
5 godine prije

Napušite se seronje!

dalmata
5 godine prije

Rusi,skinite s ku–a,i USrA i Izrael,sta hitnije(ako niste do sad)skolujte heroje Hezbollaha,oficire,obucite i opremite najboljim oruzjem,posebno PVO.A onda(ka i USrA)pravite se ludi i proces zamagljujte i odugovlacite,dok spremni legendarni borci Hezbolahha ne budu,top spremni,jer se u njih mozete pouzdat kako su to i dokazali,jer cionisti misaju prste u Kurdistanu,a za Yenki ludake suvisno je i govorit,koliko su licemjerni bjedni krvolocni jadnici podli

davor
5 godine prije

Neki kažu kako su najnotorniji cionisti oni američki kršćanski cionisti. I u pravu su.

Avrelij Droh
5 godine prije

Pa krajnje vreme je, da SAD zbog naoružavanja terorista izglasa sankcije protiv SAD

Pikaso
5 godine prije
Tedi
5 godine prije

Sto je dozvoljeno Bogu (SAD) nije dozvpljeno volu (volu).tako se ponasaju i delaju anglocio hostapleri.
Putine salji,preventivno “Satane”,dok je jos vreme,da se vlasi ne bi dosetili.

fbslo
5 godine prije

Pa ko to danas još vjeruje Amerikancima ?
Nitko, samo prodane duše od 9/10 nacionalnih lidera nema kohones, da bajkam kažu bajke…

A UN ima toliko kredibilnosti, ko poslednji bordel u nekim brdima..

Vanijak
5 godine prije

Ovi amerikanci ce takve batine dobiti da ce se pamtiti.Gori sljam od ljudi nije postojao u istoriji od njih

Crni žutokljunac
5 godine prije

Rusi znaju sa kim imaju posla i kakve posljedice ima njihovo odupiranje zapadu.Tako da ih ne mogu slomit sa nekim novim sankcioniranjem.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI