SAD se odrekao islamističke skupine u Siriji i želi natrag svoje oružje

Shuada Qaraytan
10 komentara

”Sjedinjene Američke Države su po prvi put od operacije u Siriji prestale surađivati s jednom od skupina sa sjedištem na jugu zemlje zbog njihovog odbijanja da se bore protiv Islamske države”, rekao je glasnogovornik Pentagona Ryan Dillon.

”Naziv skupine je Al-Shuhada Qaryatayn, koja nam je bila jedan od partnera na jugu Sirije. Mi smo jasno rekli da je naš cilj u Siriji i Iraku pobjeda nad ”Islamskom državom”. Pitali smo naše partnere da budu predani toj misiji”, rekao je glasnogovornik Pentagona.

Dillon je dodao da je odbijanje militanata da se bore protiv terorista ”kalifata” povezano s njihovom željom za ”borbu protiv režima”.

”Tako smo im rekli da ih ne možemo podržati, ako žele nastaviti poslovati s drugim ciljevima, a ne poraziti ISIL”, rekao je Dillon, ali nije htio otkriti broj boraca skupine i druge podatke.

Istovremeno je predstavnik Pentagona istaknuo da će Sjedinjene Američke Države skupini oduzeti oružje, koje su militanti dobili za borbu protiv ISIL-a.

Uoči ove objave je Pentagon službeno pozvao militantne skupine da se prestanu boriti protiv sirijske vojske i Bashara Al-Assada i da se posvete naporima u borbi protiv ”Islamske države”.

ISILKalifatOružje
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
6 godine prije

Oduzece im oruzje?! Ho-ho, hajde da vidimo i to cudo! Ovi Amerikanci su stvarno blesavi.

Tadmur
6 godine prije

Kako će se boriti protiv kalifata kada su isti.Ni prvi ni zadnji put da ovo oružje završi u rukama ISILa.A malo prijateljske vatre oko Al Tanfa,ni to nebi bilo loše.

panStje
6 godine prije

Ako budu bezobrazni ici ce u kaznu…

igi
6 godine prije

..municiju im i mogu vratiti ali u meso a oružje samo iz njihovih mrtvih ruku.

davor
6 godine prije

Američka država se opet ruga

Karantanac
6 godine prije

Ne mogu da verujem da ovo govori glasnogovornik pentagona. Izgleda da im je konačno došlo iz d….a u glavu i sada pokušavaju da se iz Sirije izvuku sa što manje blama.

slix
6 godine prije

ne treba vjerovati Amerima kad rade ovakve stvari, sumnjam da su odustali od “smjene režima” kako oni to vole reći možda će samo promjeniti način rada

Zorule
6 godine prije

PR pranja ruku na dijelu, treba složiti priču prema javnosti i za medije za “časno” povlačenje

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI