SAD se već žale na “rusko uplitanje” u njihove izbore 2020.

Donald Trump
20 komentara

Chad F. Wolf, trenutno je vršitelj dužnosti tajnika za domovinsku sigurnost Sjedinjenih Država, rekao je „kako njegovo ministarstvo s dobrim razlogom očekuje pokušaje Moskve da intervenira na američkim predsjedničkim izborima 2020. godine“. To znači da nećemo svjedočiti novom spektaklu, već da nam Bijela kuća nudi reprizu dosadne trakavice „Russiagate“, koja, usput, još uvijek nije završila i još odzvanjaju optužbe koje su se kao lavina na Rusiju obrušile 2016.

Završno izvješće specijalnog istražitelja Roberta Muellera, koje govori kako nije bilo ruskog uplitanja i da Donald Trump nije imao veze s Moskvom, nije smirilo histerične demokrate i američke ultraliberale, koji ni danas ne mogu pojmiti kako je progresivna i izuzetna nacija mogla odabrati za predsjednika „sirovinu i ignoranta poput Trumpa“.

Čini se da će ovaj osjećaj prevladati i na sljedećim izborima, koji se održavaju početkom studenog ove godine.

Chad F. Wolf smatra da Rusija želi “posijati razdor u američkom društvu i potkopati demokratske institucije Sjedinjenih Država”, prenosi TASS.

Istovremeno, Wolf je jamčio da su Sjedinjene Države “spremne” garantirati sigurnost izbornog procesa, iako je priznao „da je jamstvo 100% sigurnosti jednostavno nerealno”.

Wolf je komentirao i hakerske prijetnje iz Kine i Irana.

Naime, prema njegovoj verziji, „Peking će uz pomoć različitih aktivnosti koje utječu na ekonomski prosperitet i intelektualnu snagu Sjedinjenih Država, nastojati stvoriti prijetnju i potkopati SAD”.

Procjenjujući opasnost od Irana, Chad F. Wolf je rekao da sada iz te zemlje ne postoji “specifična i vjerodostojna prijetnja”.

Gledano iz drugog ugla, Sjedinjene Države kao da se pripremaju  napasti visoke ruske dužnosnike koji će biti odgovorni za  „rusko uplitanje u američke predsjedničke izbore 2020.”, odnosno, naslov trilera je već spreman, samo treba ispisati scenarij ili, uz neke manje izmjene, prepisati onaj iz 2016.

Rusija je predložila da sa Sjedinjenim Državama razgovaraju o temi “miješanja” u izbore, ali da se razgovara otvoreno  o američkom uplitanju u ruske izbore, ne samo da Rusi „sjede na optuženičkoj klupi“ i da se brane od besmislenih optužbi. Na ovaj prijedlog Washington nije reagirao.

američki izboriAmerički izbori 2020Russiagate
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alex
4 godine prije

Svatko se svakom upliće u izbore,a Ameri u te svrhe koriste i vojsku i obavještajne službe.

Milance iz Ceske
4 godine prije

To je završena prica,neznám kojá je uloga tog teksta,káď se o Tome vec tisíců puta pisalo..Ima Puno vaznijih i zanimljivih trenutnih dogadjanja, nprimjer mreza 5G..

Tupko Glupko
4 godine prije

Nema druge već polovicu stanovnika SAD-a koji glasaju za Trumpa proglasiti ruskim špijunima.

Ive
4 godine prije

E ovo da nije tragicno bilo bi smijesno.
Ma u stvari mislim da bi Trump bio dobar standup komicar, ih i da mu se jos pridruzi Kujalinda mogli bi zasmijavati cijeli svijet.

shumadinac
4 godine prije

Kao Rusi se neće mešati… Ja sam 99% siguran da će Putin postati novi predsednik SAD.

Siniša
4 godine prije

Tukao CrnoGorac ženu što je zgrešila, odradi turu pa nastavi istim tempom…”Pa dobro čoče što me istuče za šta sam zgriješila, ali zašto ovo kada ništa nisam zgriješila?”….”E to ti je avetinjo za ono što češ zgriješiti.”.

eu kolonija
4 godine prije

mislim da rusiju i putina zaboli khjurac tko će pobijediti na američkim izborima ali I pored toga podupirem rusko uplitanje u američke izbore ako do toga dođe. rusija ima svoju politiku koja je realna I koju može provesti I iza koje stoji ruska sila. to što neki u americi projiciraju politiku na nerealnim osnovama nije ruski problem

imalijosnade
4 godine prije

Samo nek Rusi biraju kaubojske politmangupe, daj boze…
“Politika je UMJETNOST dobivanja novca od bogatih i glasova od siromašnih, uz izgovor da žele zaštititi jedne od drugih” to je neko fino i genijalno pogodijo- samo neznam ko,inace bi stavio…

Ante
4 godine prije

“Rusko uplitanje” je samo izgovor. Zapravo se radi da o tome da žele spriječiti utjecaj običnih građana da im utječu na izbore. Ako se pogleda kako brišu sve negativne komentare na društvenim mrežama, cijeli sustav su tako programirali da radi protiv običnih ljudi.

Derim
4 godine prije

Koga god da izaberu, ništa se neće promijeniti, gubitničkoj strani će biti kriva Rusija.
Žalosno je na šta su spale SAD da ih hakira kako ko hoće, potkopavaju im demokratske institucije i biraju predsjednika.

nekoime
4 godine prije

Ziher bu Medvedev novi predsjednik USA.

samo tako
4 godine prije

Ruski elektori če izabrati sljedečeg usanskog predsjednika. Birači su ionako nebitni u usaniji

puki
4 godine prije

Chad F. Wolf- pripadnik izabranog naroda

nessy
4 godine prije

Da imamo telepata, mislim da bi za ovo prvo cetvero (Esper, Melanija, Pence, Trump), procitao, otprilike, slijedece;
-Esper “O, koji genije, jos jedan genijalni potez! Bas sam blagolovljen sto zivim i radim u njegovoj blizini”
-Melanija “Svrljaj, svrljaj budalastine, starce, doci ce i vrijeme da te vise nema, pa ce mi se isplatiti tortura od svih ovih godina”
-Pence “He, he, opet ima bistre ideje. Neka, neka on samo misli da je glavni, bit ce kako ja i moji hocemo, ovako ili onako”
-Trump “Sretna je ova velika zemlja sto ima mene, funkcionalnog genija, za vodju. Napravio sam vise za USA, nego svi predsjednici prije mene zajedno. Jos da me puste na miru ovi moji, fol, savjetnici, Esper i Pence, napravio bih i vise. A Melanija, sto ona ovdje radi? Neka kuha rucak, ili cuva djecu. Ccc, jadan ja, sve moram sam”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI