Sankcije Zapada pomogle su u oživljavanju ekonomije Rusije

Mihail Misustin
15 komentara

Ograničenja su potaknula razvoj domaćih komponenti, rekao je premijer

Sankcije koje je Zapad uveo Rusiji potaknule su oživljavanje industrijskog i tehnološkog kapaciteta zemlje, izjavio je u srijedu premijer Mihail Mišustin. Govoreći na međunarodnoj izložbi Russia EXPO, Mišustin je istaknuo da brojni paketi sankcija koje je Zapad “nametnuo nisu doveli do kolapsa ruskog gospodarstva, kao što su kreatori sankcija očekivali”, dodavši da se očekuje rast bruto domaćeg proizvoda zemlje ove godine za 3 posto. Rusija je ojačala svoj tehnološki suverenitet i u poziciji je “vraćanja svog statusa velike znanstvene i tehnološke sile”, rekao je premijer. Ograničenja su pomogla ubrzati oživljavanje ruske proizvodnje zrakoplova, uključujući razvoj domaćeg stajnog trapa, motora, avionike, električnih komponenti i kompozitnih dijelova, nastavio je.

Rusija od uvođenja zapadnih sankcija vezanih uz Ukrajinu nastoji razviti zamjenu za uvozne zrakoplove. Vodeći proizvođači zrakoplova Boeing i Airbus bili su prisiljeni prestati pružati dijelove, održavanje i tehničku podršku zrakoplovnim prijevoznicima i tvrtkama za održavanje u Rusiji. ”Još su ostala pitanja oko zamjene stranih komponenti. Ali možemo sve podnijeti. Naši inženjeri i projektanti puno rade na tome”, istaknuo je Mišustin. Među domaćim zrakoplovima koji se razvijaju su jedno-prolazni putnički avion MC-21, koji je trenutno u fazi ispitivanja, i Sukhoi Superjet New, verzija regionalnog mlažnjaka Superjet 100 izrađena u potpunosti od komponenti koje su proizvedene u Rusiji.

Prema procjenama vlade, bit će potrebno do pet godina za uspostavu serijske proizvodnje zrakoplova ruske proizvodnje, koji će zamijeniti zrakoplove inozemne proizvodnje.

privredarusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hahahaha
4 mjeseci prije

Nema jednostranih sankcija. Uvedeš ih nekome a onda si i sam samosankcioniran. Evropa to jako dobro osjeća. Da nisu u evropi uspjeli postaviti anglofilske političare stradali bi sami amerikanci. Ukoliko dođe do političke promjene u evropi stradat će ameri od vlastitih sankcija.

4 mjeseci prije

“Sankcije koje je Zapad uveo Rusiji potaknule su oživljavanje industrijskog i tehnološkog kapaciteta zemlje”

Kako shvatiti ovu izjavu:

  • Rusi nisu bili u stanju da razvijaju svoju privredu dok im nisu uvedene sankcije?
  • Rusi nisu shvatali značaj rezvijanja privrede dok im nisu uvedene sankcije?
  • Rusi su toliko lenji da nisu želeli da se maltretiraju dok nisu primorani?

Ja bih rekao da je najtačnije da nas (i mnoge druge) ovakvom izjavom vuku za nos…

4 mjeseci prije

rusiji nisu ginule sankcije tako itako. rusija je pod sankcijama od vremena ivana groznog. izmisljali su razloge, novicok i to.
samo je trebalo vidjeti kako iran opstaje i napreduje pa se odvaziti na “pun paket” sankcija.

Bruno
4 mjeseci prije

Dok ovaj čovjek rješava geometrijske konstrukcije samo ravnalom, naš Filipović ne zna preći cestu.

Red Dog
4 mjeseci prije

Nista ne ujedinjava slavene kao zajednicki neprijatelj.
Droga slavena se zove inat.

Max
4 mjeseci prije

Sad kupuju i prave svoje.

Alex
4 mjeseci prije

Samo imbecil.može pomisliti da je zapad imao koristi od sankcija nametnutih Rusiji. Samo energente sada plaćaju najmanje duplo skuplje. Pšenicu tri puta,a ostale sirovine,kao npr. rijetke kovine… sam Bog zna.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI