Šef UN-a kaže da je trenutni nuklearni rizik najozbiljniji u posljednjih nekoliko decenija

Antonio Guterres
14 komentara

Nuklearni rizik trenutno je na najvišoj tački u posljednjih nekoliko desetljeća, izjavio je u ponedjeljak generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Guterres.

“Nuklearni rizik se popeo na najvišu tačku u posljednjih nekoliko desetljeća”, rekao je on na sastanku Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

“Zemlje s nuklearnim oružjem moraju se obavezati na ‘bez prve upotrebe’ tog oružja”, naglasio je on. “Oni također moraju uvjeriti države koje nemaju nuklearno oružje da neće koristiti – ili prijeti da će upotrijebiti – nuklearno oružje protiv njih, i da budu transparentne u cijelini. Zveckanje nuklearnim sabljama mora prestati.”

“Potrebno nam je da se sve države ponovo posvete svijetu bez nuklearnog oružja i da ne štede napor da dođu za pregovarački stol kako bi ublažile tenzije i prekinule trku u nuklearnom naoružanju, jednom zauvijek.” rekao je Guterres.

Nuklearni RizikNuklearno oružjeUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
entebe
1 godina prije

Nikoga to vise nije briga. Ako to ne .one ustrasithi engleske lordove nece ni nas.

LZN
1 godina prije

Dobro jutro Kolumo…..
Znamo to mi već pola godine.
Nego ajd ti to objasni elenskom i kompaiji…..Lipo jim kaži da jim nije na crtu stao neki dudek nego Putin i da Rusija nije Libija…..
Lijepo vam je rečeno: ako e budete slušali Lavroma moraćete slušat Šojgua…..šta kukate sad?

Cut the rope
1 godina prije

Strašna bolest, pa klima, pa rat, pa glad…. Sad nuklearna katastrofa… Što je slijedeće?
Tresite se ljudi, tresite.
Puca mi više qrac. Samo neka dođu

eks
1 godina prije

Gospodine “šefe” UN . Zašto to ne kažete onima koji izazivaju tu krizu ?

Max
1 godina prije

pa i jest

petar schroder
1 godina prije

Kakvu ulogu igra ovi covjek u ratu u Ukraini? Kakvu ulugu ovaj ima u GEOIGENJERING KOJI SE SPROVODI SVAKI DAN NA NEBU Ti avioni ispustaju te sive otrove pune metala i otrova koji nas truju i sve zivo na zemlji NEGDJE SAM PROCITAO DA JE UN DOZVOLIO TIM AVIONIMA DA NAS TRUJU I ZAGRIJAVAJU ATMOSFERU I IZAZIVAJU SUSU NA ZEMLJI Tko je nas pitao i cije je nebo?ZASTO JE SVETSKA ZABRANILA DA SE TAJ GEOINZENJERING SPROVODI U NJENOJ ZEMLJI A DRUGE ZEMLJE DOPUSTILE?TAJ GEOINZENJERING UTJECE NEGATIVNO NA KLIMU :Ti metali zagrijavaju atmosferu i izazivaju visoku temperaturu ili mogu pociniti VELIKE POPLAVE, sto se u zadnje vrijeme dogada .PUSTITE PRIRODU NA MIRU CILJ VAM JE DA DJELUJETE NA KLIMU I DA KAZETE DA JE COVJEK TU KRIV TA PRICA NE DRZI VODU :NADAM SE DA CE DOCI TOME KRAJ A POSEBNO BILL GATESU KOJI JE OVO SVE SMISLIO I GODINAMA O… Čitaj više »

bruegel the elder
1 godina prije

Onaj svira klavir,a lik na slici je pravi guitarist 🙂

1 godina prije

Da ti nije Rusije ne bi ti danas UN ni postojao…

goran
1 godina prije

vas u tim famoznim ujedinjenim narodima treba sve i jednog ulovit i pretući na mrtvo ime,previše ste si utuvili u glavu da ste pametni.

Roccos
1 godina prije

Puno priča,a ništa ne kaže.Gutereš puno se.eš.

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Anglo-saxi, Germani, Franci il’ Romani nikada prijatelji Slavenima ne bijahu. Neki iz povijesti ništa ne naučiše.
SLAVENI CIJELOG SVIJETA UJEDINITE SE!!!!!

borislav
1 godina prije

Šefe UN nemoj da se sekiraš zbog nuklearnog rata….vjerujem da imaš obezbijeđeno mjesto u nekom bogatunskom skloništu,što nte svrstava u običnog pacova ko i većina bogatuna

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI