Senator iz Virginije koji mrzi ISIS naziva Sulejmanovo ubojstvo “tragedijom” i upozorava na rat s Iranom

Richard Black
39 komentara

General Qassem Sulejman bio je među zaslužim za poraz Islamske države i Al-Qaede, a njegovo ubojstvo je “velika tragedija” koja bi mogla rezultirati “velikim ratom” s Iranom, izjavio je bivši senator Virginije.

Sulejman je ubijen u četvrtak u napadu ispred međunarodne zračne luke Bagdad, za koji je Bijela kuća kasnije te večeri preuzela odgovornost. U izjavi za RT, u petak, umirovljeni senator Virginije Richard Black rekao je da atentat “može potaknuti novi agresijski rat – ovaj put protiv iranskog naroda”.

Black je napomenuo da su zapovjednici Quds snaga IRGC-a vodili borbu protiv terorista Islamske države (IS, ranije ISIS-a) i pripadnika Al-Qaede u Siriji.

“Mi se iskreno borimo u ratu protiv terorizma. Bojim se da u određenom smislu postajemo teror” tvrdi Black.

Bivši senator, koji je otišao u mirovinu, krajem 2019. godine upozorio je na daljnju eskalaciju na Bliskom istoku, podsjećajući na tvrdnju koja je predvodila invaziju na Irak 2003. da je promjena režima u Teheranu bio krajnji cilj.

“Molim se da se povučemo iz golemog rata koji dolazi”, dodao je Black. “Ni naši vojnici, niti naš narod nemaju glas da to zaustave.”

Nakon što je služio u američkim marincima tijekom rata u Vijetnamu, Black je postao oštri kritičar američke uključenosti u Siriji tijekom posljednjeg mandata u senatu Virginije. Godine 2014. zahvalio se sirijskom predsjedniku Basharu Assadu što je spasio kršćane i Židove od Al-Qaede i IS-a. Sljedeće godine IS ga je nazvao “američkim križarom” i stavio ga na popis svojih neprijatelja.

atentatmogući rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
4 godine prije

Evo još jednog američkog političara koji postane pametan kada ode u mirovinu.
Do tada mu misli definiraju zelene novčanice i sigurnost posla.

Alen
4 godine prije

Jake eksplozije u zelenoj zoni i usa bazi kod bagdada.. Raketni napad.

mladen3x
4 godine prije

Ma koji rat s Iranom?Kao prvo,jedino ako im Rusi u ovom trenutku ustupe S300,S400 i Pantsir da se brane od najezde Američkih krstarečih projektila i usput im pošalju protubrodske rakete kojima bi Iranci mogli naštetiti Američkoj floti koja se tamo nalazi jer ne vjerujem da Iran ima oružje s takvom tehnologijom.Kao drugo,Iran ima snage da raketira Američke baze i nanese im ogromnu štetu i gubitke ali se onda opet vračamo na ovo prvo.A što se tiče Rusije ona bi,da joj je u interesu,odavno naoružala Irance kao što naoružava Alžirce.Njoj je u interesu da raščisti situaciju u Siriji davanjem zračne podrške Sirijskim i Iranskim vojnicima koji su na tlu,toliko o savezništvu Irana i Rusije.Rusiji je i Turska saveznik kad malo bolje pogledamo,čnanica NATO pakta,sve u svrhu interesa.A kasnije,kud koji mili moji.Isto je i s Kinom,dok dobije jeftinu Iransku naftu,saveznik je,da je ne dobije,bilo bi drugačije.Jedino je Amerima tamo najteže,NATO saveznik Turska… Čitaj više »

shumadinac
4 godine prije

“Molim se da se povučemo iz golemog rata koji dolazi”, dodao je Black. “Ni naši vojnici, niti naš narod nemaju glas da to zaustave.”

Uh…… ovo kaže senator… Ne da je pljunuo na američku demokratiju nego je zveknuo tešku “šlajmaricu”!

Max
4 godine prije

Pokazuje čovjek da u njhovoj politic ima razumnih ljudi.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Na odmoru, američki predsjednik je svojim sunarodnjacima čestitao Novu godinu i rekao da će ih braniti…… Braneći ih, između dvije partije golfa na Floridi, zavrtio je životni rulet. U Iraku….. Pa će neki njegovi sunarodnjaci ubrzo spoznati da su postali dobitnici….. I da su slavili svoju posljednju Novu godinu…. Jer je jebena kuglica morala stati baš na njihovom broju. Kao i na brojevima nekih drugih, njima nepoznatih ljudi. Negdje tamo daleko….. Daleko preko mora. Koji također nisu ni znali…. da su stavili ulog. Na crveno il’ crno…. Krv ili smrt. Dobitak će im svima biti uručen postepeno, laganini. Tu i tamo. Više tamo nego tu…… Negdje na svjetskoj pozornici, gdje sve svjetske seronje šalju ljude da ubijaju, pričajući im priče….. Da ubijajući neke druge ljude, brane zemlju, slobodu, demokraciju… ”Naš način života.” A ubijati se može na mnogo ingenioznih načina. Na kojima su radili i rade mnogi veliki umovi….. Čije… Čitaj više »

Tony
4 godine prije

Ljudi, pripremite konzerve za svaki slucaj. Zalihe za mjesec dana nece smetati.

imalijosnade
4 godine prije

joj vid ovog…javoio se jahvin svjedok, iz mirovinske fotelje.. uh, jako i bitno njegovo misljenje, ko lanjski snijeg…

imalijosnade
4 godine prije

za kauboye bi trebalo pravit specialni odjel u den hagu da je pravde… o tome je raspravljalo u jednoj emisiji
nekoliko prof.medunarodnog prava. jedne prilike sam prije par godina to na youtube gledao…

nessy
4 godine prije

Gledam fotografiju “slavlja” smaknuca Sulejmanija. Na slici, Trump, pljesce samom sebi i cereka se, pored njega Mark Esper, ministar obrane, pljesce i smijulji se, a ostali, ne izgledaju bas odusevljuni, pogotovo, general koji stoji izravno pred Trupom. Iztaz lica generala, govori tisucu rijeci.

Pa ima irance u SAD
4 godine prije

iranski agent i spijun u Americi

Marie Alice
4 godine prije

SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI