Senator Rand Paul optužen za „insajder trgovanje“ nakon što je sa zakašnjenjem otkrio da je supruga uložila u farmaceutsku firmu u prvim danima Covida-19

Senator Rand Paul
26 komentara

Senator Rand Paul optužen je za „insajder trgovanje“ nakon što je otkrio da je njegova supruga početkom 2020. kupila dionice u firmi koja proizvodi antivirusni lijek remdesivir, otkrivši kupovinu više od godinu dana nakon isteka roka za podnošenje izvještaja.

Republikanac iz Kentuckija potvrdio je kupovinu dionica u srijedu u podnesku Senata, izvijestio je Washington Post, ističući da je Paul, za oko 16 mjeseci, propustio obavezni rok od 45 dana da otkrije takve trgovine.

Prema podnesku, supruga senatora uložila je između 1.000 i 15.000 dolara u zalihe Gilead Sciences, proizvođača remdesivira, 26. februara 2020. – samo nekoliko nedjelja nakon što se Covid-19 pojavio na svjetskoj sceni i prije nego što je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) formalno virus proglasila pandemijom.

Dva dana prije kupovine akcija, pomoćnik generalnog direktora SZO rekao je da remdesivir „može imati stvarnu efikasnost“ protiv Covida-19. Iako se lijek koristio za liječenje tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa kada je u oktobru 2020. zaražen virusom, zdravstveno tijelo je kasnije zaključilo da nije tako efikasan kao što se na početku činilo.

Paulova portparolka, Kelsey Cooper, rekla je da je senator prošle godine popunio obrazac za izvještaj o kupovini, kako zahtijeva Zakon o zalihama, zakon iz 2012. koji je dizajniran da zaustavi insajder trgovanje među zakonodavcima. Međutim, dodala je da je Paul tek nedavno saznao da obrazac nikada nije dostavljen, nakon čega je brzo zatražio smjernice od Etičkog odbora Senata i u srijedu podnio dodatni izvještaj. Nejasno je zašto inicijalni dokument nije poslat.

Dok je portparolka takođe istakla da je Paulova supruga Kelley izgubila novac u ovom ulaganju, za koje je koristila sopstvene prihode, kritičari GOP senatora, kao i pravni stručnjaci koje citira Post, tvrdili su da je kupovina možda predstavljala ilegalno insajder trgovanje, zbog korištenja informacija koje je Paul mogao dobiti samo zahvaljujući svojoj ulozi američkog senatora.

Uprkos malom ulaganju, „možda je iskoristila znanje o predstojećoj pandemiji“, rekao je za Post Joshua Mitts, stručnjak za pravo sa Univerziteta Columbia, koji je napomenuo da se Paul nalazi u Senatskom odboru za zdravlje.

Liberalni komentator Keith Olbermann, česti kritičar Paula, takođe je optužio senatora da je koristio „insajdersko znanje da bi zaradio na Covid virusu“ nedjeljama prije nego što je Trumpova administracija „otkrila ozbiljnost prijetnje“.

Cooper, međutim, tvrdi da Paul nije prisustvovao nijednom privatnom brifingu o Covidu-19 prije ulaganja njegove žene, sugerišući da ulaganje nije urađeno na osnovu nekog posebnog saznanja iz Kongresa.

Ipak, klevetnici su zahtijevali da se Paul suoči sa posljedicama za dugo neotkrivenu trgovinu, a advokat i bivša kandidatkinja demokrata za kongres Pam Keith insistiraju da bi trebalo da bude pod „krivičnom istragom zbog insajder trgovanja“. Drugi komentator, koji očigledno ne vidi potrebu za istragom, kaže da bi Paul jednostavno trebalo da „bude u zatvoru“.

insajder trgovanjeRand Paul
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
2 godine prije

Pucanj upozorenja nakon napada na Fauccija.

Anno domini
2 godine prije

S pozdravima od svih duša na ovoj stanici, Počinjemo s odgovorima na vaše komentare i pitanja – i razumljivu zbunjenost – o cijepljenju. Pozivajući sve da se cijepe, mainstream mediji naglašavaju izbijanje “visoko zarazne Delta varijante” u područjima gdje mnogi stanovnici nisu cijepljeni. U internetskim videozapisima i intervjuima medicinski stručnjaci objavljuju alarmantna izvješća o zdravstvenim stanjima koja će se kasnije pojaviti kod cijepljenih osoba. Prvo, dopustite nam da ublažimo vašu zabrinutost u vezi s tim izvješćima. Znanstvenici ne griješe u svojim nalazima koji se temelje na njihovom poznavanju aktualne medicinske znanosti. Znanje da su pojedinci umrli nakon cijepljenja, a drugi su već razvili ozbiljne zdravstvene probleme daje snagu uvjerenju znanstvenika da su njihove prognoze točne. Ono što oni ne znaju je vitalna promjena igre! Oni ne znaju da se Zemlja stalno uspinje u ravnine pojačavajućeg svjetla. Oni ne znaju da svjetlo transformira stanice u tijelu temeljene na ugljiku koje su… Čitaj više »

Spacevoodoo
2 godine prije

Koja prevara, kriomice su se nakupovali svi jer su znali za koronu i kako će biti masovnog cijepljenja, ali eto njega je uzaptilo 🙃🙃🙃

Stara kuka
2 godine prije

A tko će te drugi uvaliti u go-vna nego žena.

Sven
2 godine prije

Kako bi se reklo sukob interesa. Da znanje ima moc. Vrijednije je od bilo kojeg novca. Trebalo bi sada sa vremenskim odmakom rascesljati tko je sve u sto ulagao i tako bi dosli preko krakova do hobotnice. Tako bi postupio Poirot dok zavrce svoje brčiće. Ovako ce kao i obicno sve zavrsiti u zastari. Tko je jamio jamio.

Mahatma
2 godine prije

Koliko ja znam insajdersko trgovanje je legalno među političarima u Americi. Nancy Pelosi redovno kupuje dionice par dana prije neke velike objave zbog koje raste cijena.

Stara kuka
2 godine prije

Dakle Rand Paul, jedan od rijetkih normalnih američkih političara i najžešći kritičar štakora Faucija je sada pod napadom jer se njegova žena pokušavala igrati “business women” i nakupovala dionica za pišljivih nekoliko tisuća dolara. Nekako me to podsjeća na neke naše slučajeve. Škoro je također napadnut jer je njegova žena prodala stranci 1.500 CD-ova ukupne cijene od 30.000 kuna. A sjetimo se i Karamarka odnosno tzv. “afere konzultantica” u kojoj je glavnu ulogu imala njegova žena – inače frizerka koja je za nekoliko desetaka tisuća kuna “savjetovala” lobiste naftnih kompanija. Ta prenapuhana afera najprije je srušila Oreškovićevu i Karamarkovu vladu, a onda direktno uzrokovala Karamarkovo rušenje s položaja šefa HDZ-a i tako omogućila instaliranje slabokrvnog veleizdajnika na čelo stranke i države. To se događa kad žene i ostali članovi obitelji političara žele iskoristiti njegov utjecaj za vlastitu promociju i dokazivanje i onda mu na taj način obično unište karijeru. Ima… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Znao je

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI