Sirija – Pentagon tvrdi da su odabrane “samo tri mete i sve su uništene” (FOTO/VIDEO)

Protuzračna obrana Sirije
37 komentara

Prema službenim podacima ruskog Ministarstva obrane u agresiji Washingtona, Londona i Pariza na Siriju nije bilo žrtava. Iz Pentagona navode kako su gađani vojni objekti u kojima sirijska vojska proizvodi kemijsko oružje i skladišta u kojem su ta oružja pohranjena.

Na internetu su objavljene dvije satelitske snimke skladišta kemijskog oružja koja su uništen u Homsu, a snimku istraživačkog centra u Barzehu je objavila sirijska državna televizija i ostale televizije koje imaju reportere na terenu.

FOTO – Mete koje su po tvrdnji Pentagona ciljane i uništene u napadu na Siriju 14. travnja

Sirija - preciznost napada u Siriji

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare je ruski general Sergej Rudskoj rekao kako u obaranju 103 lansirana projektila nije sudjelovala ruska protuzračna obrana, ali su sirijski protuzračni sustavi S-125, S-200, “Buk”, “Kvadrat” i “Pancir-S1”, kojima također raspolaže sirijska vojska, uspjeli oboriti 71 krstareći projektil i američke precizne krstareće projektile zrak-zemlja AGM-158 JASSM.

Prema izvješću generala Rudskoja, na aerodrom Dijuvali je lansirano ukupno 4 projektila, od kojih su sva 4 oborena. Aerodrom nije pretrpio nikakva oštećenja. Na aerodrom Dumayr je lansirano ukupno 12 raketa, od kojih je svih 12 oboreno i aerodrom nije pretrpio nikakva oštećenja. Na aerodrom Bley je lansirano ukupno 18 projektila, od kojih je svih 18 oboreno. Aerodrom nije pretrpio nikakva oštećenja. Na aerodrom Al-Shayrat je lansirano ukupno 12 projektila, od kojih je svih 12 oboreno. Aerodrom nije pretrpio nikakva oštećenja. Na aerodrom Mezzeh je lansirano ukupno 9 raketa, od kojih je 5 oboreno. Inače ovaj je aerodrom neupotrebljiv i na njemu nije bilo nikakvih borbenih učinaka. Na aerodrom Homs je lansirano ukupno 16 raketa, od čega je 13 oboreno. Aerodrom je pretrpio beznačajna oštećenja.

VIDEO – Uvodni dio o napadu i dio izjave generala Sergeja Rudskoja

FOTO – Zrakoplovna baza Mezzeh poslje napada

"Sirija

VIDEO – Vojna zrakoplovna baza Mezzeh

VIDEO – Vojna zrakoplovna baza Dumayr

https://www.youtube.com/watch?v=72fbqIstzQw&feature=youtu.be&t=89

VIDEO – Uništeni vojni istraživački centar Barzeh

FOTO – Krilo istraživačkog centra Barzeh koje je naviše stradalo u udarima

Sirija - istraživački centar

Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
5 godine prije
igi
5 godine prije

..kao morski psi…kruže oko tebe guraju i udaraju nosom,ponekad gricnu da ispitaju žrtvu a zatim se okrenu i poput torpada se zalete na žrtvu otvorenih ralja….jedini ljek je da dobije udarac tamo gdje najviše boli – u njušku….dok još kruži oko tebe.

josif
5 godine prije

onaj rujo iz un mora ić na viječe u uniformi ko azimov…tako će ga ove trumpove islužene ljubavnice koje je uhljebio u vijeću poštovat bar zbog straha

17 novembar
5 godine prije

zasto general rudskoj ne kaze da su potopili dva americka broda . nema razloga da sakriva takvu informaciju

Konstantin
5 godine prije

Ovo za nase pobratime koji “kritiziraju” Rusiju & Putina: https://youtu.be/bkPjI1mtxnI

Stjepan
5 godine prije

Ako je ovo istina i upola !? To je kolaps NATO-a !!
Poenta je da će svi dobiti pruku da je USA obična baba roga, BABAROGA, samo jezičina bez muda!! Uskoro isti napadači moraju ponovo napasti, da bi dokazali da su IZUZETNI !!
Vrlo zanimljivo, ….. vrlo zanimljivo !!

palermo
5 godine prije

Svi su znali što će biti mete napada, pa je na vrijeme sve sklonjeno. Vjerojatno Rusi upravljaju “sirijskom” PZO. Iz Pentagona tvrde da još godinama SAA neće biti u stanju proizvesti kemijsko oružje. Znači po toj logici neće se više moći niti organizirati false flag “kemijski napadi” u režiji “životinje Assada”. Čim vidim da su Izraelci nezadovoljni intenzitetom napada onda nije sve to loše.
OK, predstava je završena. Trump je opet zamazao oči, kao i prošle godine, zio-nazi, neocons agresivcima.
Što je slijedeće na redu za oslobađanje – Istočni Qalalmoun, Rastan ili istočna Da’ara?

Mate
5 godine prije

Pa kad se razvali skladište bojnih otrova, je li iiscuri nešto vani? Ili su u pitanju prepametne rakete?

bbbb
5 godine prije

Bude li Nosferatu sutra ovako branio Iran od svoje braće irancima je bolje da izvrše harakiri.

Guest985
5 godine prije

Imam neki osjećaj da će se pojaviti ruski ,,rambo,, U Afganistanu, čisto malo zbog nekog balansa

Globalista
5 godine prije

Taj nápad je bio dogovoren, slijedeci nápad ce bití bez dogovora a cilj slijedeceg napadá ce bití slijedecih:rusenje Putina i realizaci já nemira i Majdana kojeg ce organizirati tzv.ruski patriovti na celu sa Grudininem i Zirinovskim jer Putin je premekan i nemá snagu dá odgovori.Cilj svega toga je gradjanski rat a najvjerojatnije nápad ce bití před svjetsko nogometnog prvenstvo .Už patriote Jos ce ucestvovati jedan dio ruské elite koja živí u rusiji i engleskoj.Dali ce se Putin uspijeti svému to závisí od globalista kojí ce u svému tome gledati svoj interes.Sudbina Putina i Rusije narednih Dana ili mjeseci u rukama globalista, neka mu Bog pomogne.

Dalibor Milohnić
5 godine prije

Koji fijasko..

Ana
5 godine prije

I za te tri mete 105 projektila, svaki oko 3 milijuna?

Mario
5 godine prije

Čekaj malo.znači ako su pogodili skladišta bojnih otrova došlo je do ekološke katastrofe sa bezbroj mrtve djece itd.

tuf
5 godine prije

Kako sad samo tri mete ? 103 projektila na 3 mete koje nisu čak ni potpuno sravnjene ? Ovdje se izgleda primjenjuju alternativna matematika i fizika, već viđeni u slučaju World Trade Center-a.

Nik
5 godine prije

Ok ode je nabrojeno koliko vidim 71 raketa od toga je proslo po ovome 3 rakete di su prosle ostale do 103?

Baba Vanga
5 godine prije

Kako ce se razocarati rusofobi kad budu pokazani snimci obaranja ali neka se Ameri malo hvale da je sve i jedna raketa pogodila cilj a onda snimak obaranja.

Buzz
5 godine prije

Pa zar te balisticke rakete nisu opremljene kamerama? Zasto ameri ne proslijede snimke na tv ko onomad kad su tukli Irak, pa da se uvjerimo da je stvarno tako i da su bili efikasni kako tvrde? I kako to da nema destine tisuca ljudi otrovanih ili umrlih od bojnih otrova kao direktna posljedica bombardiranja tzv labosa i tvornica za proizvodnju bojnih otrova?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.