Sjeverna Koreja žestoko odbija “apsurdnu” ponudu Južne Koreje

Kim Yo Jong
31 komentar

Kim Yo Jong, sestra sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una i visoki dužnosnik vladajuće stranke u zemlji, odbacila je prijedlog ekonomske pomoći iz Seula u zamjenu za napuštanje nuklearnog arsenala, nazivajući tu ideju “apsurdnim snom”.

Kim je žestoko osudila južnokorejskog predsjednika Yoon Suk Yeola u komentarima koje su prenijeli državni mediji u četvrtak, osuđujući ga zbog nedavnog govora koji je označio kraj japanske okupacije poluotoka 1945. godine, u kojem je također predložio “hrabar” plan za “denuklearizacija” Sjeverne Koreje.

„Bilo bi povoljnije za njegov imidž da začepi usta, nego da priča gluposti jer nije imao ništa bolje da kaže“, rekla je, dodajući „ovo govorim samo danas jer izgleda da Jug veoma želi da sazna naše reakcije.”

Kim je u svom obraćanju na Dan oslobođenja optužila Yoona za „podsticanje konfrontacije između sistema“, navodeći negativne komentare vođe o komunizmu i insistirala na tome da je Yoonova ponuda samo ponavljanje prijedloga bivšeg predsjednika Lee Myung-baka tokom njegovog mandata između 2008. i 2013. godine.

“‘Smjeli plan’ nije nov, već replika ‘denuklearizacije’ koju je pokrenuo izdajnik Lee Myung-bak prije 10-ak godina”, nastavila je. „Činjenica da je [Yoon] kopirao ovu politiku prema Sjeveru, koja je bačena na smetlište istorije, i nazvao je ‘hrabrim planom’ pokazuje da je on zaista budala.”

„Niko ne mijenja svoju sudbinu za kukuruzni kolač“, dodala je ona.

Ponuda Seula bi uključivala “veliku” pomoć u hrani i finansiranje za razvoj električne mreže i distributivne infrastrukture Sjeverne Koreje, kao i projekte za modernizaciju morskih luka i aerodroma kako bi se olakšala trgovina, navodi Yoon. Tvrdio je da bi Južna Koreja također mogla pomoći u poljoprivrednoj proizvodnji i zdravstvenim uslugama na sjeveru, obećavajući “međunarodna ulaganja i finansijsku podršku” u tim područjima.

Južna KorejaKim Yo-jongSjeverna KorejaYoon Suk Yeol
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pravednik
1 godina prije

Napustite nuklearni razvoj gotovi ste kao suverena zemlja.

iiiistina
1 godina prije

uz naslov ….apsurdni san…po izboru red……akcija – logično = prilog po mom izboru zbog apsurda namjere našeg istrebljivanja kojeg predvodi ChabadLubavich i ekipa oko njih i tvrde da su izabrani pa evo trag o tome…… i nudi mi se zanimljiv komentar- istup na forumu “pametnog admina”. Aktuelno je uništavanje i nas i majčice i………gle čuda pojava i Arne ….no ima vas za dosta o tome pa idem na činjenicu TKO TO JOŠ NIJE ZAVRŠIA POSA’ s nama??? i na podatak o kretanju spomenuto u prevodu istupa i navodu 3657 godina zemaljskih i problem našeg datiranja – kad je to(okvirno je objavljeno-neću još o tome) a idem tamo jer smo mi prisutni za doživljenje a i potvrđuje zašto imamo stvaranje kaosa….a dokaz za istup istine je ostatak tog največeg rudnika u JAR-u pa potražite činjenicu jer se još kopa tamo. slijedi tekst na pitanje o tome: ……U ranoj povijesti čovječanstva, kao… Čitaj više »

Darko
1 godina prije

I opet američka prljava igra. Pitanje je kada će se obje Koreje udružiti i okrenuti protiva američke bagre koja im vršlja po zemljama i odnosima.

iiiistina
1 godina prije

i prilog na prethodne komentare…….
i zanimljiva objava i vidimo da je Bosna lonac na vatri – razlozi
………….ma đes’ba,šta ima…….a evo imaaaaa……
…….Adriatic Metals nakon što je iz ove kompanije objavljeno da su otkrili izdašna nova nalazišta zlata, srebra i baznih metala u središnjoj Bosni, točnije u Varešu,

… kako će ova spektakularna vijest na mnogobrojne načine utjecati na ekonomiju BiH. Inače, kompanija Adriatic Metals posjeduje koncesiju za istraživanje i eksploataciju minerala i ruda na pojedinim lokacijama općine Vareš,
pa može i poznata…………..Maaaaa———-šaaalaa

Okolo
1 godina prije

Tko je lud nek vjeruje predatorskom zapadu

mrdo
1 godina prije

„Niko ne mijenja svoju sudbinu za kukuruzni kolač“, dodala je ona.
———————–

Mijenja, mijenja! Bivša Ukrajina je samu sebe poništila za američke kolače s kojima je Victoria Nuland nahranila ukro-naciste. Skupo su ih koštali ti kolači, ali, bit’ će da su papreno skupi jer su začinjeni američkim molekulama slobode. Te su američke molekule slobode magične, jer svi, koji ih pojedu, budu oslobođeni od domovine i države, i postanu propale, ovisne kolonije (vidjeti šta se desilo sa banana republikama nastalim na ruševinama prave države, socijalističke Jugoslavije)

Emiliano Zapata
1 godina prije

Dobro i veli. Kad se odreknu nuklearki eto im odma McDonalds, klecanje, velicanje pederluka i nevladine org. koje ce da pomognu narodu da zarati medusobno.

Max
1 godina prije

S Koreja ima golemu vojnu snagu ne može je se mamiti slatkišima. S Koreja je u poziciji da diktira drugima.

Sardelino
1 godina prije

Jeli to Ameri nude Indijancima staklene perlice.

000
1 godina prije

Doticna je sigurno mislila na njenu i sudbinu vrha Sj. Koreje jer njima je sigurno lijepo i ne trebaju im kukuruzni kolaci.

Brkan
1 godina prije

Svaka cast! Bravo!
Seka ga je dobro popljuvala, bas onako kako treba, bez rukavica.
Stvarno je ponizavajuce to sto je Yoon Suk-yeol govorio i predlagao, bez imalo srama.

Ahmat sila
1 godina prije

Znaju Južnokorejci dobro, da če Američke trupe jednog dana pobječi ili biti uništene u ratu sa Kinom. Zato sad pokušavaju prevarom, da spase što se još spasiti dade.

Gogo
1 godina prije

Dobro im je rekla a kad krene kuku majci mos mislit sta ce ih amerika branit koji jadnici robovi americki

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI