„Sljedeći put kada budem u Bijeloj kući, nema više večera sa Zuckerbergom“: Trump napao Facebookovu zabranu

Trump - Facebook - Ban
16 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump kritikovao je Facebook zbog produženja njegove suspenzije sa platforme na dvije godine. Dok je kritikovao „cenzuru“, Trump je takođe snažno nagovjestio kandidaturu za Bijelu kuću 2024. godine.

Facebook je u petak najavio da će Trumpu zabraniti pristup platformi do početka 2023. godine i da će mu biti dozvoljeno ponovno uključivanje samo ako Facebook smatra da njegovo prisustvo ne predstavlja „ozbiljan rizik za javnu bezbjednost“, kao što je to učinila kompanija nakon što su se njegove pristalice pobunile na Capitol Hillu u januaru.

„Ne bi trebalo da im se dozvoli da se izvuku sa ovom cenzurom i prećutkivanjem, i na kraju ćemo pobijediti“, rekao je Trump u odgovoru. „Naša zemlja više ne može da podnese ovu zloupotrebu!“

Trump je takođe osudio potez Facebooka kao „uvredu“ za milione koji su glasali za njega na prošlogodišnjim izborima.

Na razočaranje mnogih njegovih pristalica, Trump nije uspio da dovede Big Tech u red tokom svog predsjednikovanja. Čak i usred vapaja konzervativaca o cenzuri i diskriminaciji, Trump se držao pisanja žalbi na Twitteru, a tek u završnoj fazi svog predsjedništva potpisao je uglavnom bezopasan izvršni nalog čiji je cilj bio ukidanje nekih zakonskih zaštitnih mjera za kompanije društvenih medija u SAD.

Međutim, s obzirom na to da Trump navodno razmatra još jednu kandidaturu za Bijelu kuću 2024. godine, bivši predsjednik je u petak nagovijestio da će rukavice, ukoliko ponovo osvoji vladu, biti skinute.

„Sljedeći put kada budem u Bijeloj kući, više neće biti, na njegov zahtjev, večera sa Markom Zuckerbergom i njegovom suprugom“, rekao je Trump. “Sve će to biti posao.”

Zuckerberg je izazvao dosta negodovanja demokrata i liberala zbog večera u Bijeloj kući sa Trumpom 2019. Međutim, neki konzervativci na mreži smatraju da se izvršni direktor Facebooka smijao posljednji i uspio da skrene Trumpovu pažnju sa svoje platforme sve dok nije bilo kasno.

Od svog odlaska iz Washingtona i izgnanstva sa društvenih mreža, Trump je nekoliko puta nagovijestio da želi još jedan mandat u predsjedništvu, a njegova kandidatura podržana je u nekim republikanskim krugovima. Predstavnici Mark Meadows i Jim Jordan rekli su krajem prošlog mjeseca Sean Hannitiju iz Fox News da obojica očekuju da se Trump kandiduje, a među republikanskim glasačima više anketa pokazalo je da je Trump daleko najomiljeniji kandidat.

Međutim, Trump nije jedini potencijalni kandidat za 2024. godinu sa sporom sa tehnološkim gigantima iz Silicijumske doline. Iako nije dao naznake da će se kandidovati, guverner Floride Ron De Santis zauzeo je drugo mjesto iza Trumpa u nekim anketama, zarađujući poene kod republikanaca zbog svog rješavanja krize sa koronavirusom, spremnost da se suoči sa medijima i, što je najvažnije, protivnički stav protiv Big Tech.

Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Maki
2 godine prije

To ove dvije masoncine putem medija navodno “pljuju” jedan drugog, a privatno uz kolace (zajedno sa Bajdenom i ostalom klapom) pricaju viceve na racun glupih gojima.

2 godine prije

iako je zavrsio svoju pricu,i dalje trabunja o svojoj kandidaturi…ako vec zeli sudjelovati u farsi zvanoj americki izbori,neka da podrsku de santisu.sve ostalo je mlacenje prazne slame i sudjelovanje u bedastoj igri.amerika se podijelila po pola,na razumne i nerazumne..to trebaju priznati i dati podrsku nekome tko bi mogao predvoditi razumne.i to,u buducnosti,nije pitanje predsjednickih izbora.trump sigurno nije taj.hvala.

Stara kuka
2 godine prije

Unatoč neuspjehu i porazu u ukradenim izborima Trump je za svog mandata uspio pinekad čaki nesvjesno u potpunosti razotkriti moćvaru inatjerati “duboku državu” da izađe na svjetlodana i pokaže se u svoj svojoj pokvarenosti ikorumpiranosti. I za to mu treba odatizasluženo priznanje, a njegov mandat smatrati za jednu, štoviše početnu etapu borbe za judske slobode i prava protiv frontalnog napada globalističke korporacijske kabale na te vrijednosti. Ali Trump jednostavno nema kapaciteta da bi tu borbu izniuo do kraja i pobijedio. On je ipak čovjek limitiranih kvaiteta, a osim toga prestar da bi se na njemu temeljila buduća borba protiv kabalista i “duboke države” pod njihovom kontrolom. Dolazi vrijeme za druge metode borbe, a to znači i za druge idrugačije ljude. Trenutno u SAD nema baš puno političara u poznatih ličnosti koji bi ulijevali povjerenje. Ron De Santis je svakako najistaknutiji od njiih ali upitno je koliko je on voljanupuštati se… Čitaj više »

Raskoljnikov
2 godine prije

Vratiti će se u jednom posebnom obliku. Neće on biti opet predsjednik Amerike,ali hoće njegova kćerka Ivanka 2028. Tko ne vjeruje da je on njihov igrač,neka pogleda da su Simpsoni njega još prije 20 godina najavili kao predsjednika. A najavljuju za 2028. njegovu kćerku Ivanku na toj poziciji. Prediktivno programiranje.

zeljko
2 godine prije

nije bitan ni zukersranje ni tramp, ni ivanka, ni twiter, ni yotubic, ni instagramic, ni bla bla bla, mi smo krivi, obicni mali ljudi bez mozga koji ne zele ili ne mogu da shvate sasvim jednostavne stvari, zaboravite mainstream okrenite se alternativi i razmisljajte vlastitom glavurdom, koristite logiku i cinjenice…zajdno smo jaci od te hrpe govana,,,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI