Španjolska tvrtka koja želi graditi zid – “Čestitamo g. Trump, ovdje je proračun”

Trumpov zid
5 komentara

Među kandidatima za osvajanje natječaja za izgradnju kontroverznog “Trumpovog zida” je i jedna španjolska kompanija.

Tvrtka Quick Fence iz španjolske pokrajine Toledo specijalizirana je za proizvodnju i ugradnju ograda i visokih sigurnosnih struktura, a vrlo je zainteresirana za izgradnju kontroverznog “Trumpovog zida”.

Kako piše list El Confidencial, “ova španjolska tvrtka je jedna od najboljih i mogla bi dobiti barem dio ugovora koji bi mogao premašiti 20 milijardi eura, što je pet puta više nego što je u početku najavio novi američki predsjednik”.

Postupak je još uvijek u ranoj fazi, a Trump je rekao kako treba izgraditi zid duž 3185 kilometara granice s Meksikom.

U natjecanju koje je raspisao američki Odjel za nacionalnu sigurnost uključene su tvrtke iz cijelog svijeta, pa se Quick Fence mora natjecati s teškim protivnicima, uključujući i građevinske divove kao što su Raytheon ili Caddell.

Međutim, Quick Fence računa na vlastito iskustvo. Naime, 2005. je tvrtka, zajedno s britanskim poduzećem Secure Border Initiative, radila za predsjednika Georgea W. Busha. Dio od 900 kilometara zida koji već postoji i danas dijeli SAD i Meksiko, rezultat je ove “inicijative”, a Quick Fence je radio upravo na području koje se nalazi na granici Teksasa.

Putem društvene mreže su Donaldu Trumpu poslali proračun za posao.

Obećanje izgradnje zida je bilo jedno od najčešće ponavljanih tijekom predsjedničke kampanje Donalda Trumpa. Pristaše republikanskog kandidata su ga podržavali i uzvikivali: “Izgradi taj zid!

Donald Trump je ponovio obećanje i rekao: “Idemo graditi taj zid i Meksiko će ga platiti“.

Došao je dan kada je Donald Trump zapanjio svijet svojom pobjedom na izborima. Istoga dana, 9. studenoga, kada je vijest potvrđena, tvrtka Quick Fence je čestitala novoizabranom predsjedniku putem Twittera, ali na vrlo znakovit način: “Čestitamo gospodine Trump, ovdje je proračun“.

Iako je očito da je prijedlog simboličan i duhovit, istina je da tvrtka ima interesa za sudjelovanje u projektu i želi se natjecati kao kandidat na javnom natječaju Trumpove administracije.

Međutim, poručili su “kako dvostruka granica ograde i mreže koju treba instalirati u različitim dijelovima južne granice Sjedinjenih Država predviđa radove na 1951 milju.

Cijena svake milje ograde je 880 000 dolara, a zaključna cijena bi bila 1,7 milijardi dolara, iako je Donald Trump je inzistirao tijekom kampanje da bi sve platio Meksiko, Quick Fence je proračun radije dao novom američkom predsjedniku.

Naravno, treba vidjeti koja će tvrtka osvojiti natječaj, potom nesrazmjer troškova o kojima govori El Confidencial i Quick Fence, koji se kreću od 20 milijardi eura, do niti dvije milijarde dolara. No, španjolska kompanija ima dobre šanse da dobije dio posla u izgradnji granične ograde, koja je puna kontroverzi u političkom i humanitarnom smislu.

Ponuda Quickfence
Ponuda Quickfence
El ConfidencialQuick Fence
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jing-sung
7 godine prije

Prije su optuzivali Rusiju da gradi zidove, sad zapad gradi zidove na sve strane, prema Rusiji, prema Meksiku, nova zeljezna zavjesa.
Bili su protiv zidova kad im nisu odgovarali.
Kad im odgovara onda su za zidove.
Uvijek mijenjaju pravila igre.
Sto je njihovo uvjek je pozitivno a sto je od njihovog oponenta nista ne valja.

Ivan1
7 godine prije

Zid bi trebao zaustaviti protok oružja u Meksiko i ispouku narkotika iz Meksika u SAD. Sve pod kontrolom CIA-e.

kolo
7 godine prije

Europska kompanija bi gradila i za Adolfa plinske komore za $$$$ , nase zapadne vrijednosti. Mi smo zapad. LOL

j€st€r
7 godine prije

Meksikanci neće izravno platit zid, al će ga neizravno preplatit.
Dolvoljno je da USA uvede naknadu za novčane transakcije prema Meksiku (to su nedavno Rusi napravili Ukrajincima) i isplatit će cijenu zida u manje od 3 godine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.