Spašene “Bijele kacige” – Izrael ih evakuirao u Jordan i idu za Njemačku, Britaniju i Kanadu

Bijele kacige - Teroristi koji su dobili Oscara
45 komentara

CNN je prije tjedan dana objavio vijest da će takozvane “Bijele kacige” s juga Sirije biti evakuirane, ali nije navedeno gdje. Sada, kada su borbe za oslobađanje južnih sirijskih pokrajina praktično gotove, aktivisti “Bijelih kaciga”, koji su u  slobodno vrijeme navodno “spašavali civile” i pravili propagandne uratke za zapadne medije, dok ostatak vremena provodili u borbama protiv vladinih snaga, znaju da bi se mogli suočili s kaznenim progonom zbog suradnje s agresorskim zemljama, prije svega s američkim i  britanskim obavještajnim službama. Stoga su tražili sve načine da ih se nekako izvuče s tog područja. Odlazak u Idlib nije bio opcija, jer taj teritorij kontrolira turska tajna služba MIT.

SAD, Izrael i Jordan izvukli Bijele kacige iz oslobođenog juga Sirije

Na kraju je ipak pronađeno rješenje. Na molbu Sjedinjenih Država je Izrael evakuirao 800  pripadnika “Bijelih kaciga” i članova njihovih obitelji,koje je potom uputio prema Jordanu, prenosi AFP.

“Bijele kacige su se našle u opasnosti zbog napredovanja režimskih postrojbi Bashara Al-Assada na jugu Sirije”, objavio je izraelski radio koji ističe da je operacija izvedena na zahtjev Washingtona i europskih zemalja.

Jordan je priopćio da će ovi da će “Bijele kacige” biti prebačene u Kanadu, Njemačku i Veliku Britaniju.

Al-Jazeera prenosi priopćenje izraelske vojske u kojem se naglašava “kako je pripadnicima “Bijelih kaciga”, koje su evakuirale osobe pod ruševinama zgrada koje je uništila sirijska vojska ili rusko zrakoplovstvo, režim prijetio zatvorom ili pogubljenjem”.

Vojska izraelskog režima je potvrdila da je provela evakuaciju “Bijelih kaciga” u “susjednu zemlju”, ne navodeći detalje, ističući kako ova operacija ne ukazuje na političku odluku Izraela koji odbija prihvatiti sirijske izbjeglice na svojem teritoriju.

“Radi se o iznimci i humanitarnoj gesti. Izrael zadržava svoju politiku neuplitanja u sukob u Siriji i dalje sirijski režim smatra odgovornim za sve aktivnosti na sirijskom teritoriju”, dodaje se u priopćenju Tel Aviva.

Službena jordanska novinska agencija je objavila je kako je “kraljevstvo dopustilo Ujedinjenim narodima da organizira prebacivanje 800 civila preko Jordana u pravcu zapadnih zemalja”, a “Bijele kacige” je nazvala “civilnim djelatnicima koji su područje pod kontrolom sirijske oporbe napustili nakon napada sirijske vojske”.

Podsjetimo, sirijska vojska je potpomognuta ruskim zrakoplovstvom, prodrla sve do granice pokrajine Quneitra, oslobodivši ranije pokrajinu Dara’a, odakle je protjerala teroriste koje su ranije podupirali SAD, EU, Izrael, Jordan i većina monarhija Perzijskog  zaljeva.

Ovom je kratkom ofenzivom ponovno uspostavljena kontrola nad granicom s Jordanom i okupiranim Golanom i situacija se u vojnom smislu vratila u razdoblje prije izbijanja rata 2011. godine.

CNN: SAD i saveznici će evakuirati “Bijele kacige” iz Sirije – Ne zna se gdje

Borbe ne jugu Sirije su gotove – Islamistička pobuna je ugušena i vraća se mir

Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tomica
5 godine prije

Nadam se da će i tamo nastaviti svoj humanitarni rad.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Sada ćemo da se nagledamo i naslušamo intervjua ,tekstova ,srceparajućih dokumentaraca o ovim ” herojima ” ,malim ljudima ” velikog srca”,idolima iz naše ulice.Aldžazira,BBC,CNN,N1,HRT u niskom startu.Bilal Abdelkarim i Mahmud Raslan njihova su veza sa Idlibom jer ušljivi Rojters vjerovatno još uvijek ima tamo predstavništvo.

Hafez
5 godine prije

Demokrate odlaze u demokratske zemlje, ili daj dite materi.

Alen
5 godine prije

Dakle zbogom lazni napadi hemijskim oruzjem…
Kako nema laznih napada tako je i vrijeme da usa luzeri kupe svoje prnje…

IVE IZ PECALBE
5 godine prije

Bijela boja simbol nevinosti. A ove bijele kacige su sluge mraka i zla, mozda bi im bolje pristajale bjele kaklice na glavi.

RAJKO
5 godine prije

EJ JA MISLIO DA SU ONI TAMO KO TAMPON ZONa no ONI RADE A STA RADE LAZU PROPAGIRAJU LAZI TE SAMO PODSTICU MRZNJU I ZATO BI JA I NJIH ZA ZID NEGDE I STRELJANA A TO BI TEK PODSTAKLO TE IMPERIJALISTE DA MALO POPUSTE

burt
5 godine prije

tu se radilo o izdaji jedne grupacije FSA i zato je fronta srušena, sigurno su neki FSA petokolonaši dobili lovu za one predate suvremene protuoklopne sisteme, istočna FSA grupacija je pozvala Ruse i bez otpora im predali velike količine oružja, TOW-e, tenkove, artiljeriju, to nije bio na brzinu mobilizirani narod kojemu su gurnuli oružje u ruke nego dobro naoružane skupine koje su godinama držale frontu i vodile borbe sa SAA i to je pokazatelj da su radilo o petokolanaškom i švercerskom djelovanju, neke stvari će biti razjašnjene tek u budućnosti, zato su SAA i ISIS napredovali bez otpora, neki FSA petokolonaši će završit u Assadovim zatvorima na obradi i preodgoju ali ne treba ih žalit jer njihov izdajnički život ne vrijedi ništa, peta kolona i korupcija su srušili FSA u Dari, neočkivano je javljena vijest da je šitska enklava u Idlibu evakuirana u isto vrijeme kad i ovi iz Quneitre,… Čitaj više »

Duki
5 godine prije

Prpa,A ?
Pa kad su humanisti što nisu ostali da ih narod pohvali za predan i human rad??
Bižiiiii !!

Neko ime
5 godine prije

Upravo dobise omaž na drzavnoj dalekovidnici. 2min na podnevnom dnevniku, uz neizbjeznu E.Gojan kao spikera u offu. Zasluzili su, ipak su nobelovci, od plemenite sorte…
Pljuc

Issa
5 godine prije

Pitam se,kada će Haški Tribunal staviti na dnevni red kriminalce i ubice iz Engleske,Sad,Francuske, Saudijske Arabija i t.d.
Zločinci ovih zastava bezbrižno šetaju svijetom, dok ostali dio zemlje i dalje šuti!

fbslo
5 godine prije

Ne trebaš biti vanjsko-politični znalac,
samo treba pogledati njihove uniforme, uvjek sviježe ispeglani, oprani, znači ne rade ništa, osim paradiranja ispred kamera.
Nisam nikad spašavao ispod ruševina, ali sam rušio staru kuču i štalu od krova do temelja i odvozio material – nije teorije, da bi mi tada odječa bila kao od ovih Hoolywudara…
Doduše, ova fotka gore, je u poslednje 3 godine, jedina, da su malo, ali baš malo prljavi.. (neopranim rukama stežu po cigarete u prednji desni džep).

Borac2
5 godine prije

Bitno je samo jedno, imena ovih neandertalnih kacigasa su jasno unesena u sve arhive sirijskih obavjestajnih sluzbi. To znaci da nikad vise nece prismrdit u siriju, a ako slucajno prismrde… idu tamo gdje im je mjesto, na kandelabar usred damaska da ih narod kamenja.

kmekme
5 godine prije

svo smece ovog svijeta ugurava se u njemacku

Sanxtsio Starvinsky
5 godine prije

neka ostanu u izraelu…nama netrebaju

Ante
5 godine prije

Što nisu povezli sa sobom mačiće i kučiće iz ubožnica. Dodjela Nobelove nagrade za mir im ne gine. Jadni Neobel da zna kome će je dodijeliti.

Kanncer
5 godine prije

Black Water – plaćene ubojice Deep State

irena
5 godine prije

jedanaest je decaka sa ovih prostora dalo zivot za slobodan damaskus

Dues
5 godine prije

Koliko su bolesni oni sto su stvorili ove nakaze.
Zivjela slobodna sekularna Sirija. Izbacite stranu gamad iz zemlje. Amen.
Eu nepotrebno nakrcana izbjeglicama.

dinaricus vulgaris
5 godine prije

ne zanima ih spašavanje

Tres
5 godine prije

Göbbelsovi pioniri, tvornica lazi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.