fbpx

Sramotna rezolucija Berlina protiv Hezbollaha i poziv da EU učini isto

Bundestag

Američki veleposlanik u Njemačkoj Richard Grenell, kojeg obični Nijemci zbog arogantnog stila otvoreno preziru, a političari i savezna vlada često upozoravaju „zbog prekoračenja ovlasti predviđenih diplomatskom praksom i Bečkom konvencijom“, još u rujnu je od Berlina tražio da Hezbollah uvrsti na popis „terorističkih organizacija“.

Iako se mjesecima opirao, Berlin je na kraju popustio pod pritiskom i još jednom dokazao da je „zemlja ograničenog suvereniteta“.

Berlin: „Hezbollah vodi terorističku borbu protiv Izraela“

Njemački parlament je 19. prosinca usvojio rezoluciju kojom traži zabranu aktivnosti Hezbollaha i kojom se traži da ta libanonska skupina otpora bude stavljena na listu Europske unije s ostalim terorističkim grupama.

Mathias Middelberg, glasnogovornik parlamentarne skupine Kršćansko-demokratske unije Angele Merkel, rekao je da je odluka o rezoluciji usvojena u konzultacijama sa Socijaldemokratskom parijom, ali i većinom opozicijskih stranaka, prenosi AP.

“Neprihvatljivo je da Hezbollah vodi terorističku borbu protiv Izraela na Bliskom istoku koja se financira kroz brojne kriminalne aktivnosti. Pozivamo vladu da zabrani sve aktivnosti Hezbollaha u Njemačkoj”, rekao je Middelberg.

Kako je rekao, treba odustati od razlikovanja političkih i vojnih aktivnosti i Hezbollaha i skupinu u cjelini staviti na terorističku listu EU.

Protiv zabrane je bila ljevičarska stranka Die Linke.

Grenell: „EU treba slijediti primjer Berlina“

Sada je Grenell isti apel uputio svim zemljama Europske unije, koje je pozvao da sankcioniraju libanonski pokret otpora Hezbollah, nakon što su SAD optužile vojno-političku skupinu  za nedavni raketni napad na iračku vojnu bazu u kojoj su raspoređeni američki vojnici.

Richard Grenell je na svom Twitteru napisao: „Sada je pravi trenutak da naši europski saveznici slijede njemački parlament i označe skupinu kao terorističku“.

Poziv dolazi dan nakon što je jedan „američki izvođač radova“ ubijen, a nekoliko američkih i iračkih vojnika je ranjeno u raketnom napadu na vojnu bazu K1 u sjevernoj pokrajini Kirkuk.

Neovisno o tome tko bi mogao biti počinitelj napada, State Department je za napad optužio iračke milicije povezane s libanonskim Hezbollahom, iste one koje su dale najveći doprinos u oslobađanju zemlje od terorista „Islamske države“, koje je američka koalicija često „bombardirala“, u „Pentagonu kažu „greškom“, sa sanducima punim oružja, streljiva i protuoklopnih prijenosnih sustava.

U subotu su izraelski mediji objavili da su rakete korištene za napad na američke snage u Iraku iste one kakve je Izrael presreo 2009. godine, a koje su navodno bile poslane Hezbollahu., Međutim, obzirom na intenzitet ratovanja na Bliskom istoku, vjerojatnost da su te rakete ostale neupotrijebljene 10 godina je ravan nuli. Naravno, State Department ni u ludilu se ne bi usudio dovoditi u pitanje vjerodostojnost tvrdnji Izraela, tako da je napad povezan s libanonskim Hezbollahom, iako se ne navodi ni tip raketa i okolnosti „presretanja tog tereta 2009. godine“.

Kao što smo rekli, ranije ovog mjeseca je njemački Bundestag odobrio neobvezujući prijedlog koji poziva vladu da zabrani sve Hezbollahove aktivnosti na njemačkom teritoriju i odustane od trenutne politike pravljenja razlike između političkog i vojnog krila Hezbollaha.

Podsjetimo EU vojno krilo Hezbollaha smatra „terorističkom organizacijom“, ali ne i političko, iako je u libanonskom pokretu otpora teško povući jasnu granicu između „političkog“ i „vojnog“ krila, obzirom da su političari pokreta većinom bili borci tijekom obrane zemlje od izraelske agresije.

Hezbollah je nastao nakon invazije izraelskog režima na Libanon i okupacije južnih dijelova te zemlje. Trenutno predstavlja najmoćniju vojnu silu Libanona, a igrao je značajnu ulogu u borbi protiv terorista u Siriji.

Jerusalem Post / Twitter / Richard Grenell

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
32 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Medo
Gost
Medo
8 mjeseci prije

Znaci nedovoljno mrtvih amera. Bitno je ne napadat civile. To je kontraproduktivno. Ugledat se na period Vijetnama Libanon i Somaliju. Dovoljan broj vreca i to je to

Patetika
Gost
Patetika
8 mjeseci prije

Trik je u tome da za svaku od tih vreca trebas biti spreman pokopati nekoliko stotina svojih. Iracki Hezbollah je napao Amere u Kirkuku i sada ih taracaju po Al Qaimu. Tko voli nek izvoli.

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

brkaš Hezbollah s civilima. Nit su ih ameri razvaljivali na desetine tisuća nakon onih 250 crnih marinskih vreća u Libanonu, nit ih izrahell juri nakon onog sprženog oklopnjaka. Previše zapadne propagande,majstore.

Patetika
Gost
Patetika
8 mjeseci prije

Izvadi glavu iz guze i osvrni se na aktuelne dogadjaje.

Mister x
Gost
Mister x
8 mjeseci prije

I onda se preko ovog portala šire vijesti da je Njemačkoj dosta USA patronata,da se bune privrednici,mediji..a ono sve po naredbi se izvršava,samo ih treba zaplašiti komunizmom koji ne postoji 20 godina.

Darko Biljaković
Gost
Darko Biljaković
8 mjeseci prije

30 godina

Mister x
Gost
Mister x
8 mjeseci prije

Pardon kolega u pravu si.Godine lete…

Dundić
Gost
Dundić
8 mjeseci prije

da, jako su smiješni ovi što pozivaju Njemačku da bude samostalna…to je pudlica imperijalsta, pudlica bez dostojanstva, kao u politici tako i šire. Očito im za Sjeverni tok nisu dovljno jako priprijetili, kad budu, sami će sebi uvesti sankcije.

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

Doneseš rezoluciju , zakon i ne radiš ništa , kao mi u bosni.. Ne možeš drugačije dok se ne rješiš budala..
Eto da i mi iz bosne nešto naučimo njemce..

Jevish teroristi
Gost
Jevish teroristi
8 mjeseci prije

Treba i rezoluciju protiv “ruskih jevish terorista”

mmne
Gost
mmne
8 mjeseci prije

pojasni i nama…..ako je i tebi to jasno

Zlotvor zida
Gost
Zlotvor zida
8 mjeseci prije

Gledaj odgovor Zadranina … on zna … ovo su zlotvorni jevish rusi

Borac2
Gost
Borac2
8 mjeseci prije

Hezbollah je osakatio planove koje su merkelovi naci njemci imali u siriji. Naravno da ih boli. Oruzje koje je njemacka slala takfiristima, nije dalo rezultata. Osim sto su pokrali nekolicinu visokoobrazovanih sirijca koji su pobjegli u EU i zavrsili u njemackoj.

radoznali
Gost
radoznali
8 mjeseci prije

Kao i Japanci još od kraja WW2 , njemci su poslušnici. I krivnja ima svoje granice. Osim ako to drukčije ne odrede “izabrani” .

jupiter
Gost
jupiter
8 mjeseci prije

koliki je rok upotrebe “Holocaust-a”?

Jomla
Gost
Jomla
8 mjeseci prije

Rok upotrebe je davno prošao, ovo zadnjih par decenija je zloupotreba!

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

neograničen, ako pitaš čuvare konclogora. Onog u Palestini.

Ogi
Gost
Ogi
8 mjeseci prije

Jbg, izgubili su rat i sad su dobili okupatorske Americke trupe i baze u svojim drzavama. Japan ga ne bi ni izgubio da Ameri nisu upotrijebili atomske bombe.

Zadranin
Gost
Zadranin
8 mjeseci prije

Trebalo bi staviti amerokenjistan i izrael na popis država-sponzora terorizma.

P***!

nessy
Gost
nessy
8 mjeseci prije

Nije potrebno, to vec svi znaju.

Jomla
Gost
Jomla
8 mjeseci prije

Njemačka je lobotomizirana, nema potrebe iščuđavati se…

Bosanac
Gost
Bosanac
8 mjeseci prije

I sad vidis, Njemacka..pickin dim u svjetskom poretku…a za nas su bogovi (u smislu da imaju uticaj velik na ove prestore, zapadniji dio pogotovo).

bulog
Gost
bulog
8 mjeseci prije

A to što Izrael raketira suverene države i drži okupirani teritorij nije terorizam?

Suze Roni
Gost
Suze Roni
8 mjeseci prije

Njemacku su okupirale cionisticke krvopije

Max
Member
Max
8 mjeseci prije

Vrhunska glupost diplomacije bolje bi bilo da paze na teroriste koji im dolaze u državu svakodnevno

puki
Gost
puki
8 mjeseci prije

Grenell je novi ambasador u Njewmačlkoj, kojega su očito nametnuli cionistički neokonsi, jer je lik totalno antiruski i pro-cionistički nastrojen, Uz to je i deklarirani gej, a u Berlin je doveo i svog ljubavnika koji živi sa njim u zgradi američke ambasade. Kada je on lani stupio na dužnost, na svečani prijem pozvao je Jensa Spahna. Spahn je Merkeličin ministar zdravlja iz CDU-a, također gej, koji je na taj prijem poveo svog ljubavnika u američku ambasadu. Možda su zajednički pravili orgije. Inače, taj Spahn je nedavno donio zakon o zabrani takozvane konverzije gejeva na heteroseksualnost. Tako da će se strogo kažnjavati liječnici i psihijatri, koji nekog geja pokušavaju prešaltati na heteroseksualnost, čak ako taj i taj gej to dobrovoljno želi. Dakle, čak ako neki gejevi dobrovoljno žele da se liječe od svoje homoseksualnosti, to je sada zabranjeno i svaki liječnik, koji to čini, bit će kažnjen zatvorom. I ova odluka, pokazuje, namjeru elite i LGBT družine, da stvore što više homića… Tojest, oni se izdaju sa ovom, odlukom. Jer, iako stalno trube preko svih medija, da je hmoseksualnost navodno urođena i da se ne može promijenuti, očito je da oni vrlo dobro znaju, da nije tako, Jer inače, zašto onda zabranjuju terapije, sa kojima se neki gejevi žele prebaciti na heteroseksualnost? Logički odgovor; zato što se boje da bi mogle uspjeti.
No vratimo se temi. Kako sam stoputa ovdje rekao i obrazložio; Njemačka nije suverena država, niti je ti ikada bila, već od svog osnivanja 1948. vazalska kolonija SAD-a, Britanije i Izraela, odnosno ustvari korporacija GmBH u vlasništvu cio-kabale iz duboke države, Svi njemački političari iz 5 mainstream stranka (CDU, CSU, SDP, FDP(Liberali),Zeleni i Ljevica (Linke) su samo namjesnici vlasnika korporacije Njemačka i kao takvi, moraju izvršavati naređenja svojih gazda.
Stranka Linke (Ljevica) također. Iako ta stranka tu i tamo kofol glumi, da je u nekim pitanjma neovisna, malo se kofol zalaže za popuštanje pream Rusiji i pojedini su članovi, kofol kritični prema Izrealu i malo prema kapitalizmu, i slično. Međutim, upravo članovi stranke Linke, pored Zelenih najviše dreče:antisemitizam, prilikom svakog kritičnog stava na račun Izraela ili recimo, Središnjeg vijeća židova Njemačke, koje je faktički produžena ruka Izraela i SAD-a. A što se tiče temeljnjh stvari kao globalizacija, masovna migracija, rodna ideologija, tu je stranka Linke, razme uz rame za CDU-om, SDP-om i Zelenima. Nema razlike. Stranka Linke je otprilike kao i Laburisti u Britaniji i tzv. lijevo krilo Demokrata u SAD-a. Dakle, na jednoj strani, kofol malo kritike kapitalizam, za zamazivanje očiju, ali istovremeno na drugoj strani, su najžešći zagovornici EU.a, totalne globalizacije, migracije, itd..

Inače, da podsjetim da je i kobajagi nezavisni analitičar, Miroslav Lazanski, na srpskoj TV, također proglasio Hezbolah terorističkom organizacijom.

Savovic Danilo
Gost
Savovic Danilo
8 mjeseci prije

Samo jos jedna potvrda koliko je Hezbolah ojacao ratom u Siriji I prijeti interesima prije svega Izraela. A Njemacka je jos uvijek daleko da se otrgne od Americkog stiska.Imaju Ameri jos dosta aduta kojima ih drze u saci a Njemce ionako interesuje samo ekonomija a tu zavise od Amerike uveliko

סיירת מטכ
Gost
סיירת מטכ"ל Soldaat
8 mjeseci prije

Ispravan potez normalne države, nadam se da će i sabor hitro izglasati isti zakon!

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

đeki, aj’ u kućicu. Odmah!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
32
0
()
x