Sramotna rezolucija Berlina protiv Hezbollaha i poziv da EU učini isto

Bundestag
32 komentara

Američki veleposlanik u Njemačkoj Richard Grenell, kojeg obični Nijemci zbog arogantnog stila otvoreno preziru, a političari i savezna vlada često upozoravaju „zbog prekoračenja ovlasti predviđenih diplomatskom praksom i Bečkom konvencijom“, još u rujnu je od Berlina tražio da Hezbollah uvrsti na popis „terorističkih organizacija“.

Iako se mjesecima opirao, Berlin je na kraju popustio pod pritiskom i još jednom dokazao da je „zemlja ograničenog suvereniteta“.

Berlin: „Hezbollah vodi terorističku borbu protiv Izraela“

Njemački parlament je 19. prosinca usvojio rezoluciju kojom traži zabranu aktivnosti Hezbollaha i kojom se traži da ta libanonska skupina otpora bude stavljena na listu Europske unije s ostalim terorističkim grupama.

Mathias Middelberg, glasnogovornik parlamentarne skupine Kršćansko-demokratske unije Angele Merkel, rekao je da je odluka o rezoluciji usvojena u konzultacijama sa Socijaldemokratskom parijom, ali i većinom opozicijskih stranaka, prenosi AP.

“Neprihvatljivo je da Hezbollah vodi terorističku borbu protiv Izraela na Bliskom istoku koja se financira kroz brojne kriminalne aktivnosti. Pozivamo vladu da zabrani sve aktivnosti Hezbollaha u Njemačkoj”, rekao je Middelberg.

Kako je rekao, treba odustati od razlikovanja političkih i vojnih aktivnosti i Hezbollaha i skupinu u cjelini staviti na terorističku listu EU.

Protiv zabrane je bila ljevičarska stranka Die Linke.

Grenell: „EU treba slijediti primjer Berlina“

Sada je Grenell isti apel uputio svim zemljama Europske unije, koje je pozvao da sankcioniraju libanonski pokret otpora Hezbollah, nakon što su SAD optužile vojno-političku skupinu  za nedavni raketni napad na iračku vojnu bazu u kojoj su raspoređeni američki vojnici.

Richard Grenell je na svom Twitteru napisao: „Sada je pravi trenutak da naši europski saveznici slijede njemački parlament i označe skupinu kao terorističku“.

Poziv dolazi dan nakon što je jedan „američki izvođač radova“ ubijen, a nekoliko američkih i iračkih vojnika je ranjeno u raketnom napadu na vojnu bazu K1 u sjevernoj pokrajini Kirkuk.

Neovisno o tome tko bi mogao biti počinitelj napada, State Department je za napad optužio iračke milicije povezane s libanonskim Hezbollahom, iste one koje su dale najveći doprinos u oslobađanju zemlje od terorista „Islamske države“, koje je američka koalicija često „bombardirala“, u „Pentagonu kažu „greškom“, sa sanducima punim oružja, streljiva i protuoklopnih prijenosnih sustava.

U subotu su izraelski mediji objavili da su rakete korištene za napad na američke snage u Iraku iste one kakve je Izrael presreo 2009. godine, a koje su navodno bile poslane Hezbollahu., Međutim, obzirom na intenzitet ratovanja na Bliskom istoku, vjerojatnost da su te rakete ostale neupotrijebljene 10 godina je ravan nuli. Naravno, State Department ni u ludilu se ne bi usudio dovoditi u pitanje vjerodostojnost tvrdnji Izraela, tako da je napad povezan s libanonskim Hezbollahom, iako se ne navodi ni tip raketa i okolnosti „presretanja tog tereta 2009. godine“.

Kao što smo rekli, ranije ovog mjeseca je njemački Bundestag odobrio neobvezujući prijedlog koji poziva vladu da zabrani sve Hezbollahove aktivnosti na njemačkom teritoriju i odustane od trenutne politike pravljenja razlike između političkog i vojnog krila Hezbollaha.

Podsjetimo EU vojno krilo Hezbollaha smatra „terorističkom organizacijom“, ali ne i političko, iako je u libanonskom pokretu otpora teško povući jasnu granicu između „političkog“ i „vojnog“ krila, obzirom da su političari pokreta većinom bili borci tijekom obrane zemlje od izraelske agresije.

Hezbollah je nastao nakon invazije izraelskog režima na Libanon i okupacije južnih dijelova te zemlje. Trenutno predstavlja najmoćniju vojnu silu Libanona, a igrao je značajnu ulogu u borbi protiv terorista u Siriji.

Jerusalem Post / Twitter / Richard Grenell

Hezbollah
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Medo
4 godine prije

Znaci nedovoljno mrtvih amera. Bitno je ne napadat civile. To je kontraproduktivno. Ugledat se na period Vijetnama Libanon i Somaliju. Dovoljan broj vreca i to je to

znanje
4 godine prije

Izraelci su uspješno zbombardirali Hezbollah u Washingtonu i Berlinu a spremaju se i na bombardiranje diljem EU.
Kad će ta kolektivna krivnja prestati u svijetu a započeti u Izraelu? Nevjerovatno je da je jedan narod bio omražen gdje god se pojavio tijekom povijesti. Da, možda, nije problem u njima? Sve je jasno kad se pogleda što rade palestincima i kad se pročita knjiga Israel Shahak “ŽIDOVSKA POVIJEST, ŽIDOVSKA RELIGIJA – tri bremenita tisućljeća”.

Mister x
4 godine prije

I onda se preko ovog portala šire vijesti da je Njemačkoj dosta USA patronata,da se bune privrednici,mediji..a ono sve po naredbi se izvršava,samo ih treba zaplašiti komunizmom koji ne postoji 20 godina.

Alen
4 godine prije

Doneseš rezoluciju , zakon i ne radiš ništa , kao mi u bosni.. Ne možeš drugačije dok se ne rješiš budala..
Eto da i mi iz bosne nešto naučimo njemce..

Jevish teroristi
4 godine prije

Treba i rezoluciju protiv “ruskih jevish terorista”

Borac2
4 godine prije

Hezbollah je osakatio planove koje su merkelovi naci njemci imali u siriji. Naravno da ih boli. Oruzje koje je njemacka slala takfiristima, nije dalo rezultata. Osim sto su pokrali nekolicinu visokoobrazovanih sirijca koji su pobjegli u EU i zavrsili u njemackoj.

radoznali
4 godine prije

Kao i Japanci još od kraja WW2 , njemci su poslušnici. I krivnja ima svoje granice. Osim ako to drukčije ne odrede “izabrani” .

Zadranin
4 godine prije

Trebalo bi staviti amerokenjistan i izrael na popis država-sponzora terorizma.

P***!

Jomla
4 godine prije

Njemačka je lobotomizirana, nema potrebe iščuđavati se…

Bosanac
4 godine prije

I sad vidis, Njemacka..pickin dim u svjetskom poretku…a za nas su bogovi (u smislu da imaju uticaj velik na ove prestore, zapadniji dio pogotovo).

bulog
4 godine prije

A to što Izrael raketira suverene države i drži okupirani teritorij nije terorizam?

Suze Roni
4 godine prije

Njemacku su okupirale cionisticke krvopije

Max
4 godine prije

Vrhunska glupost diplomacije bolje bi bilo da paze na teroriste koji im dolaze u državu svakodnevno

puki
4 godine prije

Grenell je novi ambasador u Njewmačlkoj, kojega su očito nametnuli cionistički neokonsi, jer je lik totalno antiruski i pro-cionistički nastrojen, Uz to je i deklarirani gej, a u Berlin je doveo i svog ljubavnika koji živi sa njim u zgradi američke ambasade. Kada je on lani stupio na dužnost, na svečani prijem pozvao je Jensa Spahna. Spahn je Merkeličin ministar zdravlja iz CDU-a, također gej, koji je na taj prijem poveo svog ljubavnika u američku ambasadu. Možda su zajednički pravili orgije. Inače, taj Spahn je nedavno donio zakon o zabrani takozvane konverzije gejeva na heteroseksualnost. Tako da će se strogo kažnjavati liječnici i psihijatri, koji nekog geja pokušavaju prešaltati na heteroseksualnost, čak ako taj i taj gej to dobrovoljno želi. Dakle, čak ako neki gejevi dobrovoljno žele da se liječe od svoje homoseksualnosti, to je sada zabranjeno i svaki liječnik, koji to čini, bit će kažnjen zatvorom. I ova odluka,… Čitaj više »

Savovic Danilo
4 godine prije

Samo jos jedna potvrda koliko je Hezbolah ojacao ratom u Siriji I prijeti interesima prije svega Izraela. A Njemacka je jos uvijek daleko da se otrgne od Americkog stiska.Imaju Ameri jos dosta aduta kojima ih drze u saci a Njemce ionako interesuje samo ekonomija a tu zavise od Amerike uveliko

סיירת מטכ"ל Soldaat
4 godine prije

Ispravan potez normalne države, nadam se da će i sabor hitro izglasati isti zakon!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI