Sudac blokirao Bidenov mandat za cjepivo za savezne proizvođače

Bidenov mandat za obvezna cjepiva
10 komentara

Mandati Bidenove administracije za cjepivo naišli su na još jednu pravnu prepreku, jer je sudac blokirao zahtjev za cjepivo protiv Covida za savezne proizvođače na temelju žalbe.

Mandat obaveznog cijepljenja trebao je stupiti na snagu 04. siječnja, ali je sada suočen s obustavom u cijeloj zemlji, zahvaljujući odluci saveznog suca u Georgiji. U predmetnom slučaju, Georgia protiv predsjednika Joea Bidena, uključeni su i tužitelji iz država Alabama, Idaho, Kansas, Južna Karolina, Utah i Zapadna Virginija.

Bidenovi pokušaji u pogledu nametanja obaveznog cijepljenja protiv Covida-19 suočili su se s nizom pravnih izazova. Mandat cjepiva za privatna poduzeća sa 100 ili više zaposlenih već je zaustavljen žalbom na sudovima, zbog navođenja potencijalnih “ozbiljnih, zakonskih i ustavnih pitanja”.

Prizivni sud šestog okruga, sa sjedištem u Cincinnatiju, uskoro će razmotriti osporavanje tog mandata, a strana koja je izgubila vjerojatno će podnijeti slučaj Vrhovnom sudu SAD-a.

Najnovija tužba naziva mandat izvođača “neviđenom i neustavnom uporabom moći”, tvrdeći da vlada krši prava radnika i napominjući da mandat čini male ili nikakve iznimke na temelju stvarnih radova izvođača radova.

“Izvršna zapovijed 14042 je zadivljujuća, ne samo zbog svoje ogromne širine i neizvedivo kratkog roka, već i zbog toga što je tako malo pažnje posvećeno tome kako će funkcionirati u stvarnom svijetu”, navodi se.

Privremena zabrana, koju je prethodno izdao sudac iz Kentuckyja, nastala je na temelju tužbe te države i više drugih.

BidencjepivoCOVID-19MandatObvezno cijepljenjevakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Bravo.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

12-ti mjesec 1848.
Američki predsjednik James Polk u obraćanju Kongresu objavio da je u Kaliforniji otkriveno nalazište zlata, što je pokrenulo “zlatnu groznicu”.

12-ti mjesec 1933.
Američki predsjednik Franklin Delano Roosevelt proglasom naciji objavio kraj 13-godišnje prohibicije, što je nacija dočekala sa oduševljenjem.

12-ti mjesec 2021.
Američki predsjednik Joe Biden pokušava nametnuti obavezno cijepljenje protiv Covida-19, što mu nikako ne uspjeva i nailazi na velike otpore nacije.

P.S.
12-ti mjesec 1974.
”Leteći cirkus Montyja Pythona”… BBC prikazao zadnju epizodu.

12-ti mjesec 2034.
Neki Ivan traži lijek za rak… RTL2 prikazao jedinog Hrvata koji neće u penziju.

Arbeit
2 godine prije

Mandat znaci obveza. Mandatorno znaci obavezno. Imate li prevoditelja tamo ???

Rudar
2 godine prije

Biram tvoju ženu !

Jack
2 godine prije
  1. Prilažem link o vijesti, da je FBI uhapsio izvršnog direktora Alberta Bourla zbog navođenja krivih podataka o učinkovitosti Pfizer cjepiva i mita koji je isplaćivao vladama širom svijeta da kupuju cjepivo i šute o nuspojavama i mnogim smrtnim slučajevima poslije cjepljenja tim https://www.herceg-bosna.com/pocelo-je-fbi-uhitio-izvrsnog-direktor-pfizera-alberta-bourla/?fbclid=IwAR1_d2JiipNP76g8LVqOgNoYriBqSJQv7n1SkHbmG28I9ZLX7FFsphM49hY
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI