Sveštenici koji odbijaju vakcinu protiv koronavirusa „mogli bi biti ograničeni u svojoj službi“

Bisop Douglas Crosby
130 komentara

LifeSiteNews je dobio pismo biskupa Douglasa Crosbyja u kojem se navodi da nevakcinisanim sveštenicima „možda neće biti dozvoljen ulaz“ u bolnice i škole. „Da bi sve sveštenstvo moglo efikasno da vrši svoju službu, uključujući služenje mise i ostalih sakramenata, neophodno je da se u potpunosti vakcinišu“, napisao je on.

U pismu koje je LifeSiteNews dobio, kanadski biskup je upozorio sveštenike da će njihova služba možda biti ograničena ako ne prime eksperimentalnu vakcinu protiv koronavirusa.

„Svako ko ne primi vakcine može biti ograničen u svojoj službi“, napisao je Hamiltonov biskup Douglas Crosby u pismu 20. jula upućenom njegovim sveštenicima i đakonima. Crosby je pozvao sveštenstvo u svojoj eparhiji da „i dalje poštuje mudre savjete zdravstvenih vlasti“.

Svešteniku koji ne primi vakcinu koronavirusa „možda neće biti dozvoljen ulaz u zdravstvene ustanove (bolnice i staračke domove) i škole“, nastavio je on.

Crosbyjeva prijetnja da će nevakcinisanim sveštenicima zabraniti posjetu zdravstvenim ustanovama mogla bi ometati sposobnost sveštenika da dijele sakrament bolesnicima, ponekad poznat i kao Posljednji obred, što uključuje ispovijed,pomazanje i primanje svete pričesti od strane bolesnih i umirućih.

Biskup Hamiltona nije definitivno izjavio da će ograničiti mogućnost sveštenika da drže misu i vrše druge sakramente na drugim mjestima. Međutim, napisao je „da bi sve sveštenstvo moglo efikasno vršiti svoju službu, uključujući služenje mise i ostalih sakramenata, neophodno da se potpuno vakcinišu“.

Crosby takođe vrši pritisak na laike da prime vakcinu: „Slično tome,parohijski sveštenici i službenici koji su potpuno vakcinisani moći će efikasnije da izvršavaju svoje dužnosti“, napisao je on.

Iako se u njegovom pismu ne kaže da je vakcina obavezna za sveštenike ili službenike laike, napominjući da „vakcine u ovom trenutku nisu obavezne“, Crosby se pozvao na papu Franju da vakcinaciju protiv COVID definiše kao „moralni imperativ“.

„Papa Franjo nas podsjeća da je moralni imperativ da se svi vakcinišu kako bi se spriječila potencijalna infekcija i širenje COVID-19 i njegovih varijanti“, napisao je.

Crosby se ovdje osvrnuo na primjedbe pape Franje u januarskom intervjuu, kada je rekao: „Vjerujem da bi, etički, svi trebalo da prime vakcinu“ i da je to „etički izbor, jer se igrate sa zdravljem, životom, ali se takođe poigravate sa životima drugih “.

Papa Franjo nije spomenuo činjenicu da su trenutno dostupne vakcine protiv koronavirusa razvijene na osnovu materijala od pobačenih beba, što navodi mnoge proliferante da se savjesno usprotive njihovom uzimanju. Grafikon koji detaljno opisuje koje vakcine koriste ćelijske linije pobačenih beba i u kojoj se fazi koriste ćelijske linije objavio je Institut Charlotte Lozier.

Crosby je ponovio osjećanja pape Franje o vakcinama, napisavši: „Moralno smo dužni da učinimo sve što znamo da je moguće da zdravlje naših parohijana ne bude ugroženo.“

Crosby nigdje u svom pismu ne spominje mogućnost da neki od njegovih sveštenika mogu imati prirodni imunitet od prethodne infekcije koronavirusom, što ih takođe dovodi do povišenog rizika od neželjenih reakcija na neku od vakcina. Njegovo pismo takođe ne uzima u obzir mogućnost da neki od njegovih sveštenika imaju alergije ili druge kontraindikacije koje medicinski sprječavaju primanje vakcine; neki od njegovih sveštenika savjesno se protive upotrebi vakcina stvorenih pomoću abortusa; i „parohijski sveštenici i službenici“ koji su trudni ili u fertilnoj dobi izbjegavaju vakcinu zbog mogućeg pobačaja, urođenih oštećenja ili plodnosti.

Neki američki biskupi su već počeli da naređuju da laici koji su uključeni u određene parohijske aktivnosti dobiju vakcinu protiv koronavirusa. Biskup Anthony B. Taylor iz Little Rocka u Arkansasu – prvi biskup u Sjedinjenim Državama koji je otkazao sve javne mise na početku koronavirusa – zabranio je laicima da pričeste bolesne i članove hora da pjevaju na misi, osim ako nisu „potpuno vakcinisani“ eksperimentalnom vakcinom protiv koronavirusa.

Katolička nadbiskupija u New Yorku, koju predvodi kardinal Timothy Dolan, najavila je u maju 2021. godine da započinje segregaciju vakcinisanih i nevakcinisanih parohijana. Samo ljudima koji su primili vakcine povezane sa abortusom će biti dozvoljeno da pjevaju u horu ili da služe na oltaru. Kako će se ovo primijenjjivati i da li će se zapravo pregledati i eventualno čuvati medicinska dokumentacija ljudi, zavisi od svake župe.

U međuvremenu je kardinal Blase Cupich iz nadbiskupije u Chicagu izjavio da oni koji su „potpuno vakcinisani“ mogu ući na crkvena vrata bez maski, ali samo ako pruže dokaz o svom „vakcinalnom statusu“.

Kada papa Franjo u septembru posjeti Slovačku,prisustvo na papskoj misi će biti dozvoljeno samo ljudima koji su primili vakcinu protiv koronavirusa, najavio je slovački ministar zdravlja Vladimir Lengvarsky tokom konferencije za novinare 20. jula. Ta odluka donijeta je u saradnji sa slovačkom biskupskom konferencijom .

Crosbyjeva Dijeceza Hamiltona ima istoriju LGBT aktivizma

Za vrijeme Crosbya, biskupija Hamilton založila se za vijorenje zastave „gay pride“ u katoličkim školama, u obliku dokumenta koji je podneo episkopski vikar za obrazovanje katoličkim partnerima Dijeceze Hamiltona, otac Cornelius O’Mahony. U isto vrijeme, kancelar Hamiltonske eparhije zabranio je parohijskim sveštenicima unutar eparhije da podnose molbe protiv prijedloga ili da o tome govore u propovijedima.

6. maja, Odbor katoličkog školskog okruga u Torontu usvojio je prijedloge kojima se juni proglašava Mjesecom ponosa i obavezuje da se zastava ponosa vijori u svim školama i kancelariji školskog odbora. Objave na društvenim mrežama prikazale su kasnije podizanje zastave ponosa u nekoliko katoličkih škola u Ontariju.

Uglavnom kao odgovor na ovaj potez, koji je skandalizovao vjerne katolike, laici iz Hamiltonske biskupije postavili su veb stranicu koja poziva kolege parohijane da „defundiraju dijecezu“.

Otac Janusz Roginski, koji je tvrdio da LGBT zastava „ponosa“ ne odražava katoličku vjeru, zatražio je da napusti biskupiju Hamilton u aprilu zbog njegovog „pastoralnog pristupa prema pandemiji“.

biskup Douglas CrosbySveštenikvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
130 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Žvuž
2 godine prije

Sotonistički okot u ofanzivi. Infiltrirali su se u APSOLUTNO SVE institucije koje su iole utjecajne. Dubina i širina metastaze je frapantna i za nas koji vidimo kako stvari stoje, prosječnoj ovci to je potpuno nedokučivo i jedino što može je blejati o teorijama zavjera. I ne treba ovce zbog toga prezirati, činjenica je da u posudu zapremine 1 litre ne možete uliti 2 litre ili više tekućine koliko god se trudili. Dio ovaca će donekle progledati kada ih zadesi osobna tragedija, a dio ni tada.

throne
2 godine prije

Defenitivno lažni papa (jezuit – opus dei) i vatikanski velikodostojnici otkriveno su se priklonili farmakomafiji isto je i kod nas u Hrvatskoj. Da ne govorim o ortodoksnoj pravoslavnoj crkvi, te muslimanskoj. I ako nisam vjernik, svim vjernicima kažem ako vjerujete u Boga imate ga u srcu a ne u nekakvim lažnim hramovima ne trebate posrednika koji će vam govoriti šta je dobro a šta nije, jer oni su se u većini pokazali što su, čast izuzecima i njihov glas poslušajte za boga ne cjepite se i molite se svom bogu u vlastitom hramu. Atu hobotnicu u crkvi više ne financirajte, bojkotirajte sve koji zagovaraju cjepljenje.

Kit
2 godine prije

Antikristov potrcko… sto ih se vise izlozi javno da se MORA cijepiti, znat ce se tko s kim ima posla

Čudan lik
2 godine prije

Znači kompletno Kristovo zapovjedništvo se zalaže za pelcovanje? Evo, Kristov general kaže da vjerujete zdravstvenim vlastima, ne vidim razloga što se čeka? Jeste li “vjernici” ili niste?
Odmah ću se složiti s vama, jeste, obuzeo me je Nečastivi, on ovo progovara kroz mene ili tako nešto…
ALI, iako sam pod utjecajem demona to opet ne mjenja ČINJENICU da vas Kristovi namjesnici na Zemlji pozivaju da se pelcujete!
Sve do sada sam mislio da kler djeluje jedino za interese naroda?? Što vi mislite?

istina boli
2 godine prije

a izlaze aždaje sve više na sunce, prlackaju jezikom i očekuju dobru gozbu. fino im je krenulo, no ne bi se kladio da će im dobro i završiti. kakav je to pop, ili crkva, koja se uzda u inekcije, a ne u vjeru u Boga?

RENEW
2 godine prije

Zakaj torej cepljeni smejo naokrog prenašati virus?

gof7
2 godine prije

jeli to ona kanadska crkva koja je pomogla u ubijanju indijanaca?

Gof7
2 godine prije

jeli to ona kanadska crkva koja je pomogla u ubijanju indijanaca?

Hamer
2 godine prije

Progonit će vas radi moga imena

Samo istina
2 godine prije

Cijepiti ce se svcenici pedofili ovi normalni nece……amen

Paja
2 godine prije

Obzirom da rimokatolicka religija je bila od pocetka sinkreticka, sada vernici po prvi put mogu da prepoznaju ko su stvarno pravi pastiri, a ko gamad koja se klanja mamunu !

Sparkling
2 godine prije

@Ime
Jedno pitanje. Dali imaš nešto za reći na ovu temu opisanu u gornjem textu?
Jesu li to oni tvoji pastiri koji vode svoje stado putem istine i oprosta?
Možda ipak ne vjeruju nauku koji su čitav svoj život propagirali? (nametali mišljenja)
Ili smo mi kao “stado” evoluirali i ne želimo da nas naši pastiri isporuče vučijem čoporu kako bi se “iskupili za svoje grijehe” kod svojih gospodara?
Ima još toga ali unaprijed pretpostavljam kakav će tvoj odgovor biti. Rekli bi kod nas “ni vrit ni mimo”

ledeno doba
2 godine prije

„Papa Franjo nas podsjeća da je moralni imperativ da se svi vakcinišu kako bi se spriječila potencijalna infekcija i širenje COVID-19 i njegovih varijanti“, napisao je.

Crosby se ovdje osvrnuo na primjedbe pape Franje u januarskom intervjuu, kada je rekao: „Vjerujem da bi, etički, svi trebalo da prime vakcinu“ i da je to „etički izbor, jer se igrate sa zdravljem, životom, ali se takođe poigravate sa životima drugih “.

—-
Lucifer boys pokazuju svoje pravo zmijsko lice

ali crknut će..

Trsje
2 godine prije

Nezamislivo mi je da Anthony Fauci pozove na molitvu protiv tkz. pandemije, a za ovo što čine biskupi i kardinali pod vodstvom heretika Franje malo je reći da je svetogrđe i bezbožnost. Crkve su dom Božji, nije to vlasništvo svećenika, biskupije ili koga već, kuća je Božja otvorena svima i sluge su Božje poslane tamo gdje ih On šalje, a ne gdje i pod kojim uvijetima određuje kandidat za pakao sa biskupskim ili papinskim štapom. Njima šutljivo svećenstvo treba otkazati poslušnost, na nikakvu oni poslušnost crkvenim poglavarima koji su ustali protiv Krista nisu obvezni, njihov je Učitelj i poglavar onaj koji sudi grijeh i ljubi čovjeka, Razapeti, Uskrsli, od ljudi popljuvan i od svijeta osuđen Krist, kojeg danas vođe crkve za koju tvrde da je njegova opet pljuju i razapinju jer su zaboravili: “Blago progonjenima zbog pravednosti, njihovo je kraljevstvo nebesko!”, Matej 5, 10
Ne bojte se!

Katolik
2 godine prije

Skoro nijedan komentar ne pogađa ni istinu niti srž ovoga što radi kardinal. Ne vjerujete u Boga ni Bogu, Isusu Kristu ni Njegovoj Crkvi i mislite da sve znate. Ne znate razliku božanske i ljudske dimenzije Crkve. Neki komentatori pišu đavolskim riječima punim mržnje, laži i podvala a nikad se nisu potrudili saznti nešto o Crkvenoj povijesti. Kada isti masonski mediji napadaju Katoličku Crkvu, onda je to u redu. A kad sudjeluju u lažnoj pandemiji i genocidu sa cijepljenjem, onda su zločinci iz pakla. Sloboda (glavnih) medija ne postoji još od kraja 19. stoljeća. Tako je i sa formalnim obrazovanjem, zdravstveni sustavi su stavljeni pod kontrolu od trenutka kad se počelo zabranjivati korištenje ljekovitih biljaka, ulja i čajeva u korist tableta i cjepiva. Ne znate istinu ni inkviziciji, križarskim ratovima, TEORIJI evolucije, itd. Moramo svi sada shvatiti da je većina stvari koje su nas učili u školama laž ili poluistina,… Čitaj više »

Komplicirano
2 godine prije

totalni rat protiv Krista!…Ja vam kažem,srušit ću ovaj hram i u 3 dana sagradit ću novi!,,,,Nakon toga su urlikali na njega kako je hulio,,,a On u 3 dana od mučenja-raspeća i smrti ustade i postade jasno na što je mislio i što je taj “HRAM”=ČOVJEK,,,,a pisano je i ovo,,,nije li veći hram ili Onaj zbog koga je hram izgrađen??? U kakav i koji hram vjeruju ovo “svećenici”???,,,,a ja ,mali obični ćovjek(kompliciran doduše) vam kažem,,,vodi se rat svih ratova na duhovnom polju,,,oružje imamo,Silu imamo,način imamo,,,,POBIJEDIT ĆEMO-POBIJEDIT ĆE KRIST!

Vesna Šipuš
2 godine prije

Toplo preporučujem cijepljenje svih svećenika koji su još živi. Neka se cijepe protiv svih sojeva virusa koje su u stanju izmisliti. Ideja je potekla od crkve, što ju je došlo glave, hvala Bogu. Ostaje još riješiti se nižerangiranih svećenika lupeža koji obmanjuju pastvu. Poslušajte nebuloze na prvom programu Hrvatskog radija poslije 6 sati ujutro! Prešli su svaku mjeru. Neka se cijepe da ih sve odjednom odžalimo.

Legendarni Grk
2 godine prije

Vatikan i općenito organizirane religije imaju glavnu svrhu ispiranja mozga robovima vlastele – zato su jedni i drugi uvijek u kompi, što se vidi i na državnoj razini.
Kršćanski propovjednici i “karizmatici” kažu narodu da sve ovo što se događa dolazi od njihovih “grijehova” i da moraju “nositi svoj križ” i čak “okrenuti drugi obraz”.
Oni im nipošto ne žele reći da ta ista vlastela s kojom su u kompi potajnim sredstvima uništava zdravlje i egzistenciju ljudi kroz inscenirane ekonomske, zdravstvene i klimatske napade.
Bez njihovog ispiranja mozga bi ljudi daleko prije shvatili kako ih banda uništava i brzo bi se obračunali s umreženom mafijom.

Martin
2 godine prije

CUVANI. AS JE U. IGRI
a=h. attps://www.bibliotecapleyades.net/ciencia3/ciencia_coronavirusvaccine41.htm

Martin
2 godine prije

a=h. attps://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica2/sociopol_greatreset44.htm
dobra slika

Jery
2 godine prije

Eeee, nema više pušenja i guze! Kazna brzo dođe!🤣

Mate
2 godine prije

Mason u crkvi….

Josip
2 godine prije

Isti naš NADBISKUP ĐURO HRANIĆ, on kaže da nije primjereno moliti krunicu po trgovima . Pitam ga smijeli se kod kuće moliti krunica ? NADBISKUP ŽELIMIR PULJIĆ , nije mjesto slikama koje je nosila molitvena zajednica na prosvjedima. PODSJETIĆU DA JE NADBISKUP ŽELIMIR PULIĆ UPRAVLJA BISKUPIJOM KOJA JE DIREKTNO POD UPRAVOM VATIKANA . PITAJTE SE ZAŠTO . ZAŠTO JE ISTI NADBISKUP I KAKO NA ČELU HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE . NEKA KAŽE DALI MU JE TU MJESTO . ZAŠTO JE PRISTAO I POD KOJIM OKOLNOSTIMA PONIZITI KARDINALA JOSIPA BOZANIĆA. MOŽETE VI
“POJEDINI “, NADBISKUPI RADITI NERED U KRISTOVOJ CRKVI ZA TO POSTOJI ZADNJI SUD , A NAS VIJERNIKE NEĆETE UNIŠTITI I OTJERATI A NITI ZBUNITI . MI ZNAMO KOME VJERUJEMO , KOME SLUŽIMO I KOME SE I GDJE MOŽEMO MOLITI. NEKA VAM BOG OPROSTI

Pero
2 godine prije

Ma kome je više stalo do vašeg mišljenja. Osiječki biskup, te Uzinić su pravi primjer ljigavosti i u našoj katoličkoj crkvi…laprdate u prazno i apsolutno ste nebitni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI