Svijet se mijenja i preživjet će spremni i organizirani narodi, a ne “krdo potrošača”

Narodi i osvještenje
15 komentara

Poznati ruski povjesničar i publicist Andrei Fursov je skrenuo pozornost na opći trend preseljenja globalnih proizvodnih aktivnosti prema Kini i Indiji. Kina je već prva zemlja svijeta po bruto domaćem proizvodu, a Indija može postati druga ekonomska sila, odmah nakon Kine, do sredine ovog stoljeća. Situacija se u odnosu na sredinu prošlog stoljeća dramatično promijenila.

Prema nekim prognozama, indijski udio u svjetskom gospodarstvu bit će do 2030. godine biti najmanje 10%, približno isti Afrike i Bliskog istoka zajedno.

Afrika je postala područje geopolitičke konkurencije između Indije i Kine. U tom “području razvoja” je sve više mlade aktivne populacije, “baruta” za sve vrste revolucija. Kao što tvrdi sociolog i politolog Jack Goldstone, čim udio mladih u općoj populaciji pređe 25%, započinju ozbiljni društveni nemiri.

Andrei Fursov vjeruje da će u budućnosti ozbiljni politički potresi pogoditi Afriku, ali i zemlje južne Europe, gdje postoji velika mogućnost sukoba Arapa i Afrikanca protiv preostalog lokalnog autohtonog stanovništva.

U Aziji nastaje vrlo ozbiljna situacija zbog mlade nezaposlene populacije i očita je sustavna migracija stanovništva ove svjetske regije u zapadne “zemlje blagostanja”.

Ruski povjesničar sugerira da se Ruska Federacija pripremi za borbu za očuvanje njezinih resursa, da educira mlađu generaciju da ne budu potrošači, nego da razvijaju obrambenu svijest.

Bez obzira na razna tumačenja i nove ideologije, koje tvrde da to nisu, povijest nas uči da samo moralni,  dobro organizirani i dobro opremljeni narodi mogu braniti svoje kolektivne  interese.

Amerikanci se već dugo žele dokopati bogatstva Sibira, koje im treba jer troše oko 40% ukupnog svjetskog proizvoda.

Kineska ekonomije - zmaj

 

Kina ulaže u naftne regije Azije, Afrike i Južne Amerike, uključujući i zemlje središnje Azije.

Međutim, uz borbu za energetske resurse postoji i problem nedostatka vode i hrane. Dakle, uz povećanje svjetske populacije i borbe za bilo koji prirodni resurs, planeta je osuđena na pogoršanje situacije. Rusija, kao i uvijek, ima partnere koji će s njom komunicirati samo dok je jaka.

Ideološko i ekonomsko zbližavanje sa zapadnim zemljama, posebno prvo, dovelo je do raspada Sovjetskog Saveza i to povijesno iskustvo treba uzeti u obzir, ne samo Rusija, nego i brojne druge zemlje. Ideološka slabost, naivnost i gospodarska konkurencija u tom “partnerstvu” su bili ključni za raspad Sovjetskog Saveza, kojeg je trebalo podijeliti na zone regionalnog utjecaja.

Ovaj plan bi se u Ruskoj Federaciji, sa slabim državnim obrazovanjem, još žešće provodio. Ali neki ljudi, čak i u uvjetima unutarnje ekonomske i vanjske vojne i političke krize u Ukrajini, Siriji, Iraku, Libiji, Afganistanu, još uvijek ne mogu shvatiti da nema povratka na “stari put”.

Kriza potiče na aktivnost inozemnih aktera i njihove “pete kolone” u Rusiji.

“Partneri” će pokušavati poraziti Rusiju, nakon čega, ako dođe do unutarnje slabosti države, teritorij ponovno može biti podijeljen među najaktivnijima u tom procesu. Lokalno stanovništvo će postupno biti preodgojeno i likvidirano, možda ne u fizičkom smislu, ali ništa neće ostati od ruskog naroda kakvog poznajemo.

Rusija bi trebala izgledati kao današnja Ukrajina ili baltičke zemlje, čak i Hrvatska, koja obiluje bogatstvima, prije svega vodom, a da nitko ne vodi brigu o budućnosti naroda i ove zemlje.

U ovom projektu je populacija suvišna. Potrebni su samo resursi. Zbog toga će globalistička elita biti još žešća. Liberalizam, kao ideologija, potpuno zadovoljava zahtjeve ove zadaće.

Rusija i Kina

Valja napomenuti da se mogući kulturološki, povijesni i etnički saveznik Rusije – Europa, nepovratno kreće ka samoubojstvu. Globalistička elita se s najvećim otporom suočava s “konzervativnom” i “nazadnom” istočnom Europom. Ali su iste te zemlje potpuno ovisne o vanjskom utjecaju. Ukrajina i Poljska su dobile ulogu antiruskog bedema, kao i postsovjetske baltičke države. Njih su stvarni kreatori politike Zapada pretvorili u agresivne antiruske projekte.

Europska unija, koja se proširila zbog kolapsa Sovjetskog Saveza, prisvojila je sebi cjelokupnu postsovjetsku zonu ruskog utjecaja. Čak je i Kazahstan donio odluku o prelasku na latinično pismo, što još uvijek ne znači promjenu političkog kursa Astane. Postoje pokušaji podmićivanja sitnim ustupcima Bjelorusije i Armenije, čak i Azerbejdžana, ali za sada s nikakvim ili neznatnim učinkom.

Rusija je na razini nacionalne svijesti “opkoljena tvrđava“, ali koju “transnacionalni kapital” koristi kao ekonomskog donatora. Teško je kombinirati ove dvije stvari. To su glavna proturječja koja ograničavaju nadgradnju Rusije kao nacionalne države. Ovo jest deklarirani cilj ruskih vlasti i pokrenuti su brojni projekti koji bi trebali doprinijeti ostvarenju tog cilja. Osim ovi napori bi mogli pomoći drugim zemljama u vraćanju izgubljenog suvereniteta i izgradnji svjetskog poretka na zdravim temeljima. U tom svijetu granice neće postati zidovi, kako nas plaše, ali se neće gaziti suvereniteti naroda u njihovim nacionalnim državama, što se sada čini pod raznim izgovorima.

Trenutno postoje sile koje su zainteresirane za potkopavanje stabilnosti Ruske Federacije kroz Ukrajinu, ali i ekonomskim i informacijskim polugama utjecaja. U međuvremenu, “južna plima” postupno raste, ali će ona Europu pogoditi puno teže nego Rusiju.

Vrijeme je da shvatimo da je “staro doba” odavno nestalo. “Održivi razvoj” se nakon raspada Sovjetskog Saveza pretvorio u opstanak najjačih. Sposobnih, inteligentnih i strpljivih. Pripremljenih i dobro organiziranih. Jesmo li mi išta od svega toga?

Andrei Fursov
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Georgij Žukov
6 godine prije

“Svijet se mijenja i preživjet će spremni i organizirani narodi, a ne “krdo potrošača” pise Babic !
Procitah dilemu , kuham si jutarnju kavu ” uz put” kontempliram o procitanom , reko aj sad da vidim sta kazu mainstream mediji na ovu i slicne dileme .

Otvorih prvi od” omiljenih” kad ono ogroman naslov a koji je ujedno i odgovor na legitimno postavljeno pitanje gospodina Babica , citiram :”Jelena Rozga pokazala rublje u čipkastoj haljini i oduševila Beograđane”.

Ana
6 godine prije

Sukob Arapa i Afrikanaca protiv lokalnog autohtonog stanovnistva nije moguc, nego se sve vise i vise rasplamsava. Najgori slijepci su oni koji to kod zdravih ociju i zdrave(?) pameti ne vide, niti zele vidjeti. Blazene budale tipa “refugees welcome” jer njihovo kraljevstvo nebesko ipak ne mora biti.-autohtoni nemaju nikakve sanse. Uporediti samo mlade ljude raskvasene individualistickom i potrosackom okolinom, raskvasene reality showovima i uvijek jacom potrebom za novim pametnim telefonom,brandiranom robom i onim “kamo cemo za praznike” sa sirovim divljastvom i spremnoscu da ubiju i uniste. U onom sto je jos ostalo na mjestu mozga, Indija je za europljanje egzoticna zemlja joge i siromaha koji eto trebaju pomoc milijuna europskih humanitarnih organizacija. Rijetki jos budni i neistrunuli umovi strahovito se cenzuriraju i progone.Europa( i Hrvatska) je gotova, izjedena iznutra , pritisnuta izvana, izdana, nesvjesna svoje bijedne umisljene velicine.Neka nam Bog svima pomogne, mada je i on (ako postoji)bijedno napustio bojno… Čitaj više »

Alerik
6 godine prije

Rusija, kao i uvijek, ima partnere koji će s njom komunicirati samo dok je jaka – kaže ruski povjesničar. Naravno da pritom misli i na SAD, i na Kinu, i na Indiju.Gobalisti su Kini i Indiji isporučili tehnologiju i pretvorile ih u tvornice za cijeli svijet. Dakle, ovakav raspored snaga je planiran. Kini i Indiji, koje zajedno imaju oko 2,7 milijarda ljudi, trebaju resursi, energenti te prostor kojeg nemaju. Stabilnost ovako zamišljenog globalnog sustava proizlazi iz međuovisnosti onih koji imaju resurse i onih koji resurse trebaju.Stvarnost nam pokazuje da takva ravnoteža ne postoji prirodno, nego da je njena privremenost osigurana isključivo s vojnom silom. Otud zaključak ruskog povjesničara – u Mad Max scenariju će preživjeti oni koji su u stanju obraniti svoj prostor! Tko od koga? Komu trebaju energenti i prostor? Mnogoljudnima ili drugima? Je li neprijatelj Rusije SAD i EU ili netko drugi? SAD mogu preživjeti sami, bez obzira… Čitaj više »

table
6 godine prije

resursa ima dovoljno za sve jedini problem je 1 % svjetske elite koja zapravo trosi te resurse za sebe a zaradu koristi za manipulaciju i porobljavanje onih 99 % poticuci sistem konzumerizma o kojem je ana govorila dok bi u jednom drugacijem svjetskom sistemu koji je dijametralno suprotan ovome na zemlji moglo bez problema i bez siromastva zivjeti stotine milijardi ljudi

Weteran
6 godine prije

Novac pravi novac!
Gospodarima Novca danas ne trebaju mnogobrojne vredne ruke i prirodni resursi.
Za potpunu kontrolu treba eliminisati svaku
Ideju i Veru.
Poreski obveznik i potrošač – verujem da čovečanstvo neće tako završiti.

bbbb
6 godine prije

Rusija više nema gdje da uzmiče, okružena je ko tapir u anakondinom stisku. Mora projicirati vojnu silu u svoje okruženje i bilo gdje da ima saveznika na svijetu. Graditi najviše nuklearni potencijal jer to joj je garant suverenosti a onda sve ostale tipove oružija. Praviti od rusa duhom spartance i dok je takovih 70 posto ne mogu joj ništa. No pitanje je što su sa Rusijom odlućili oni koji Rusijom vladaju. Ova rečenica kazuje što rusima spremaju: “Lokalno stanovništvo će postupno biti preodgojeno i likvidirano, možda ne u fizičkom smislu, ali ništa neće ostati od ruskog naroda kakvog poznajemo.”

Karmen
6 godine prije

Mi nismo nista od svega toga. Svaki je komentar suvisan.

Brainstorm
6 godine prije

vrijedi se poduciti ovim citatom pa razmisliti o necemu slicnom : “Kao što tvrdi sociolog i politolog Jack Goldstone, čim udio mladih u općoj populaciji pređe 25%, započinju ozbiljni društveni nemiri.”
dakle, u jugi prva baby boom generacija poslije rata, druga oko 1965. druga BB generacija dolazi u odrasle godine, treba stanove i uhljebljenja. nema ih. citava generacija se osjeca besperspektivno. sredinom osamdesetih do pocetka devedesetih. sto slijedi?

Ive
6 godine prije

Nema frke Hrvati su spremni, a za sto nije ni bitno bitno je da su spremni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.