„To bi bila invazija“! Trump izjavljuje kako bi koristio vojsku za napad na Venezuelu dok u isto vrijeme i dalje niječe navodni neuspjeli napad

Donald Trump - Mornarica
26 komentara

Američki predsjednik Trump odbio je navode koji govore o tome kako su neuspjeli pokušaji otmice predsjednika Venezuele, Nicolasa Madura imali bilo kakve veze sa njegovom vladom, inzistirajući na tome kako bi, da je on bio umiješan u to, on to učinio na drugačiji način: korištenjem vojske, putem invazije.

Trump je u danas rekao kako uhićeni plaćenici, koji su navodno pokušali napasti Venezuelu kroz sjeverni dio zemlje, nisu imali nikakve veze sa službenim Washingtonom.

„Da sam želio otići u Venezuelu, ja to ne bih uopće tajio“, rekao je Trump.

Trump je opovrgnuo tvrdnje da su uhvaćeni plaćenici povezani s Washingtonom i nazvao ih je jednostavno ”pobunjenicima”, navodeći kako njih ”definitivno nije vodio general George Washington” i ponovno potvrdio kako takav tajni način napada nije njegov stil.

Dvojica Amerikanaca, koji su unovačeni iz plaćeničke firme Silvercorp, koja je stacionirana na Floridi, bili su dvojica od 13 ljudi koji su u ponedjeljak zadržani dok su pokušali nelegalno ući u Venezuelu. U traci ispitivanja koja se od tada pojavila, vidjelo se kako je jedan od plaćenika tvrdio kako im je cilj bio zauzimanje zračne luke, otmica Madura i dostavljanje Madura SAD-u.

Premda se Washington već dugo trudi ne bi li nekako lišio Madura njegove političke moći, Trumpova administracija što prije željela se što je više moguće udaljiti od neuspjelog pokušaja otmice. No, sam Maduro navodno je ukazao na to da je Trump osobno zapovjedio tajnu operaciju. Vođa Venezuele ukazao je na to da je, prije nego što se dogodio neuspjeli napad, Washington prekinuo sve veze sa Caracasom.

Donald Trumpvenezuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Žvuži
3 godine prije

Možda je Trump. A možda je CIA koju Trump ne kontrolira ne bi li podmetnula Trumpu jer ovo je bilo smiješno izvedeno.. Ili je možda netko treći iz deep statea preko Blackwatera… Iako je pomalo nevjeojatno, ali kada gledano qui bono – nije potpuno suludo kontemplirati da su npr. Kinezi ovo orkestrirali da bi Trump ispao šlampav. Poanta je da Amerika nema jednu poitiku i da je tamo u toku pokušaj preslagivanja i eliminacije deep statea koji sapliće Trumpa gdje god stigne. Treba pratiti Trumpov Twitter da vidite koji su to obračuni.

Da se razumijemo, i deep state i Trump Venezuelu smatraju američkom zonom utjecaja i učinit će što god treba da tamo svoj utjecaj i nametnu. Ako neće oni – hoće Kinezi. Ili Rusi.

Davor drugi
3 godine prije

“U traci ispitivanja koja se od tada pojavila, vidjelo se kako je jedan od plaćenika tvrdio kako im je cilj bio zauzimanje zračne luke, otmica Madura i dostavljanje Madura SAD-u”.
Zaista, kome tu i što vjerovati? Njih 13-orica predvođena sa dva amerikanca imala su za cilj “samo” zauzeti zračnu luku, uhititi Madura (sve to u po Venecuele) i privesti ga licu pravde u Ameriku. Ostalo je samo nejasno da li bi mu pri uhićenju bila pročitana njegova prava i dopušen jedan telefonski poziv.
Vjerujem Trumpu, ovako nešto glupo glupo i idiotski ne može biti proizvod jednog sistema kojem (ni)je on na čelu, u suprotnom mislim da bi se CIA i društvo trebali preorijentisati na neke druge aktivnosti, recimo uključivanje u Gretin sistem spašavanja planete i izučavanja problema i razloga naglog pada broja pčela na zemlji.

alex
3 godine prije

Što će Amerima Maduro?!? Imaju dovoljno i svoga dreka za počistit. Trump, doduše, čisti, ali stalno stižu novi…Sizifov posao.

mislim
3 godine prije

negdje su rekli da je raspisana nagrada od 15 milijuna$ za madura.
tako da ovi uhvačeni u venecueli su obični lovci na nagrade.

Kažun
3 godine prije

Ne bi Trump išo skrivača.On bi izveo zahvat zvan “Zaljev prasca”

Max
3 godine prije

Možeš si misliti kako je frajer hrabar on bi ujahao na čelu žestokih jahača u Venezuelu.

Mario
3 godine prije

Namještaljka za žutilo !Zašto ne vjerovati Trumpu što kaže?Ne laže dakle ima dobar rekord!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI