Traže da se kandidiram za izbore 2020. Nikad ne reci nikad!

Hillary Clinton
34 komentara

Hillary Clinton se više ne može isključiti iz redova onih koji će stajati među demokratskim prvoligašima. Glasine o tome zapravo traju točno godinu dana. Ali sada postoji nešto više za zamisliti njezin stvarni silazak na teren nakon velikog poraza na predsjedničkim izborima 2016. Hillary Clinton je dala intervju za BBC.

Bivša državna tajnica izjavila je da je izložena “ogromnom pritisku” i to ne samo s jedne strane, da „pokuša ponovo“. Scenarij je više nego je vjerojatan i zato što izborna kampanja Joea Bidena polako tone, dok se nameću kandidati kao što su  Elizabeth Warren i Bernie Sanders, koji prema anketama plove s punim vjetrom u leđa.

Možda postoji nedostatak konsenzusa u prostoru kojeg obično zauzimaju „umjereni“. Joe Biden je snažno ime, ali ne proizvodi entuzijazam kakav očekuju analitičari.

Iowa i New Hampshire bit će prve dvije faze unutarnjih izbora koji će trajati mjesecima. Siječanj nije daleko. Hillary Clinton ima barem još nekoliko tjedana da odluči što će učiniti. U stvarnosti je vremena za moguće rezerve vrlo malo, čak i ako bivša državna tajnica može računati na već pripremljen i strukturiran organizacijski aparat. Pa čak ni prikupljanje sredstava, iako bi počelo vrlo kasno, ne bi trebalo biti nerješiv problem. Međutim, to mora prihvatiti biračko tijelo Hillary Clinton i Joea Bidena, jer su oni previše slični kandidati i ovaj bi se tabor na kraju mogao podijeliti.

Isti fenomen potresa i tabor američke „demokratske ljevice“, kako ga zovu novinari, iako je vrlo lako dokazati da toga u Americi nema. U tom kontekstu su Bernie Sanders i Elizabeth Warren previše slični i ne može ih se razdvojiti na pristojnu udaljenost. Ako se situacija nastavi ovako, sve će odlučiti fotofiniš. Sve su to faktori koji savjetuju da se uzme u obzir mogućnost druge kandidature Clintona. Treće, da kažemo istinu, treba računati na okolnost u kojoj je na primarnim izborima porazio tada vrlo mladi Barack Obama.

Hillary Clinton, nakon što je objasnila koncept s klasičnim “nikad ne reci nikad”, također je precizirala kako hipoteza drugog pokušaja izbora za sada nije dio njenih programa. Ali to je možda bila samo udica. U ove je četiri godine bivša državna tajnica navela niz opravdanja za neuspjeh na prošlim izborima, od „ruskog uplitanja“ do upotrebe društvenih mreža od strane Trumpa.

Clinton je također imala poteškoća priznati da je izgubila. Također zato što su nacionalni podaci o ukupnom broju glasova značili da može reći da je pretekla svog konkurenta. Ali izborni sustav Sjedinjenih Država predviđa pobjedu tek nakon zbroja elektorskih glasova, a ne s ukupnim izračunom dobivenih preferencija.

Do sada je najvjerojatniji scenarij da će se za demokratskog kandidata takmičiti Bernie Sanders, Elizabeth Warren i Joe Biden. Bilo koji drugi eksponent bi predstavljao veliko iznenađenje. Činjenica da čudovište iz Vermonta može računati na potporu Alexandrie Ocasio-Cortez novost je od prije nekoliko tjedana i može biti posebno indikativna. Čak i protestni pokret koji je nastao oko filma „Joker“ može sugerirati da je u Sjedinjenim Državama politička polarizacija postala prevladavajući fenomen. Komentatori se ne bi iznenadili kad bi pobijedio kandidat takozvane nove radikalne generacije demokrata. Pobjeda takvog kandidata bi olakšala put ponovnog izbora Donalda Trumpa, čija bi kampanja lako privukla centrističke birače, kojima se ne sviđaju ideje poput „nove monetarne politike“, apsolutno „zelene Amerike“ nauštrb gospodarskog rasta i slično.

Ako postoji razlog zašto se pojavljuje ime Hillary Clinton, to je upravo kandidatura da demokrati vide da je vrh stranke digao ruke od maksimalističkih prijedloga Ocasio-Cortez & Co.

Za njih je Hillary Clinton idealan kandidat. Ne predlaže štampanje stotina tisuća tona zelenih dolara i ne drži propovijedi o klimatskim promjenama. Manjine, seksualne, iako je i to nešto što je nemoguće definirati, ali i sve druge, uvijek su bile dio njenog programa, aline na prvom mjestu, već negdje pri kraju prioriteta. Zato se ne treba iznenaditi ako Hillary Clinton u posljednjem trenutku uđe u arenu u kojoj bi, prema mišljenju mnogih, pomela ostarjelog Bidena, ali i Berniea Sandersa i Elizabeth Warren.

BBC

Hillary Clinton nikako da zaboravi 2016.: “Ukrali su mi izbore” (VIDEO)

Ako 2020. pobijedi H. Clinton, SAD možda nikada neće imati slobodne izbore

američki izbori
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kroman
4 godine prije

Ostarjeli Biden! ova slika je stara deset godina. Zaista bi trebalo zabraniti bavljenje politikom nakon 55 godine života.

slagerpjevac
4 godine prije

Genijalno hehe, vidjeti joj facu kad opet izgubi..

Iza_horizonta
4 godine prije

Da se organizujemo na portalu da joj kupimo metlu, da bude kompletna ličnost 🤣

politicki nekorektan
4 godine prije

…ljudi, meni nekako dodje zao onoga bilija , treba ovo trpjeti pored sebe… kada ovo vidis, monika mu dodje k”o terapija…

tuf
4 godine prije

Smiješno je da tzv. demokrati nemaju boljeg kandidata. Već u startu se može zaključiti da Sanders nema što raditi u tzv. ‘utrci’.
Nema energije, nema vrstu karizme koju traži puk, nema dovoljno jake sponzore niti podršku medija i kritičnu masu javnosti.
Biden je već eliminiran, smrad iz ormara korupcije je prejak a nema toliko alata poput klana Clinton kojima bi taj smrad prikrio.
Sa luđakinjom Warren se Trump itekako zna nositi, vjerujem da on pomalo priželjkuje da mu dođe na sučeljavanje jer mu je Hillary već dosadna. Hillary će itekako ispušiti kampanju ako nastavi puhati u iste rogove jer je u javnosti došlo do potpunog zasićenja istim temama. Jedina im je stvarna šansa nekako progurati impeachment. Ili nešto drugo, ostaviti ću na maštu što.

emi
4 godine prije

Odlično, u tom slučaju Donald ostaje predsednik još naredne 4 godine (ako se drukčije ne naredi).

eks
4 godine prije

Ne mora ići na izbore, može da se samoproglasi predsednicom. To je novi trend američke demokratije .

eu kolonija
4 godine prije

više ih traži da se hospitaliziraš u umobolnici. trebala bi I njihove želje uslišiti. možeš se onda iz umobolnice kandidirati na izborima I tako svima ispuniti želje

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

A oće maknit Trumpa.
Kažu da je,
a nije;
Bar da je!

JumpingJackFlash
4 godine prije

Šta je babi milo, to se babi snilo… Tko zna, možda je u međuvremenu popravila kondiciju. Pričalo se da su ju u prošloj kampanji njeni zaštitari morali nositi svuda gdje je bilo više od 10 stepenica, ili bi poslali njenu dvojnicu…

Kile
4 godine prije

Hahahaha samo naprijed, pušiona garantirana haha

Perun
4 godine prije

Otkad politicki ,,lesevi ” poput ove karikature i spodobe (citaj H.Klinton ) traze politicku afirmaciju ….Psihijatrija je za nju , tamo joj je mjesto ….Zatvoriti a kljuc baciti u smece

Pi-zdro
4 godine prije

Globalna elita nemože smislit Trumpija- svašta su u stanju napraviti samo ratni vihor voditi.
A ova “Čegrtuša im je i dalje džoker.

samo tako
4 godine prije

Hrabro naprijed lijepa gospo, pad potrošnje bombi treba zaustaviti več jednom
Amerika to voli i treba

Trt
4 godine prije

Zašto protestiraju protiv Jockera…?

Joca
4 godine prije

America blast je jedno veliko gerantolosko odeljenje.nikog ispod 70 god

Max
4 godine prije

mislim da predsjednički kandidati trebaju polagati pshološki test pa nije za svakoga nuklearno oružje.

Jack
4 godine prije

Trump kao predsjednik je katastrofa, ali ova Hilari bi bila prava kataklizma, kad bi bila izabrana za predsjednicu Sjedinjenih država! Tamo u Americi bi morali formirati nekakvu ozbiljnu komisiju, koja bi imala filter za odabir normalnih kandidata za predsjedničke izbore!

Venator
4 godine prije

Hitlary Clingon

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI