Trump će se „definitivno“ kandidovati 2024.

Donald Trump - Capitol Hill
23 komentara

Bivši savjetnik Donalda Trumpa Jason Miller i njegov zastupnik Jim Jordan (R-Ohio) otkrili su nakon nedavnih razgovora sa bivšim predsjednikom da se kandidatura za 2024. planira, uprkos tome što je Jordan kasnije osporio svoju tvrdnju.

Iako sam Trump na ovaj ili onaj način nije dao naznake da li će se ponovo upustiti u trku za Bijelu kuću 2024. godine, oni koji su mu bliski imali su mnogo toga da kažu.

Razgovor o Trumpovoj političkoj budućnosti obnovljen je ove nedjelje, djelimično zahvaljujući Milleru i Jordanu, koji su obojica nagovijestili da je najava kandidature za 2024. neizbježna i da će Trump iskoristiti kontroverzno postupanje predsjednika Joea Bidena u povlačenju iz Avganistana.

Novinarka iz Under Currenta, Lauren Windsor, otkrila je ove nedjelje da joj je Jordan rekao za Trumpove navodne planove da najavi kandidaturu „bilo koji dan“ tokom događaja u Ajovi, iako će Jordan i dalje poricati da je ikada tako nešto rekao.

Jordanov portparol nastavio je da naziva ovaj Jordanov komentar „neistinitim“, neposredno prije nego što je Windsor objavila video snimak razgovora s Jordanom gdje govori u suštini istu stvar pred kamerom na događaju.

Jordan se može vidjeti na video snimku kako govori ljudima da “zna” da će se Trump kandidovati 2024. godine jer je razgovarao sa njim dan ranije, rekavši da je “spreman da objavi kandidaturu nakon sve ove ludosti u Avganistanu”.

Dodajući ulje na vatru glasinama da se Trump sprema za još jednu trku, bivši savjetnik Jason Miller rekao je ove nedjelje u emisiji „Ništa od gore navedenog“ da je „99 do 100 %“ siguran da će njegov bivši šef ponovo pokušati da postane predsjednik nakon njegovog poraza od Bidena.

“Mislim da će se definitivno kandidovati 2024. godine”, rekao je Miller. „Sinoć sam imao dobar razgovor sa njim. Idem da ga vidim za par dana.”

Ideja o tome da Trump ponovo bude predsjednik već izaziva neke komentare na društvenim mrežama koji izražavaju ogorčenje i predviđaju lošu budućnost Republikanske stranke ako se nastavi oslanjati na Trumpa kao predsjedničku nadu.

Neki su se čak već uključili u hipotetičku buduću borbu protiv Trumpa, uključujući predstavnika Erica Swalwella (D-Kalifornija).

„Trump se ponovo kandiduje. Učinit ću sve da ga zaustavim i sačuvam demokratiju”, napisao je kongresmen na Twitteru.

U izvještaju Vaniti Fair o potencijalnim poljima republikanskih predsjedničkih kandidata za 2024. godinu, sam Trump je ove nedjelje nastavio da se uzdržava od davanja konkretnih odgovora o svojoj političkoj budućnosti.

Bivši predsjednik samo je rekao da je pokret MAGA „jači nego što je ikada bio“ i „ljudi će biti veoma zadovoljni“ njegovom odlukom 2024.

Donald TrumpJason Miller
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
2 godine prije

Zar nije rekao u 8 mj. je presjednik? Dobro nije rekao godinu.

Sven
2 godine prije

Ovo mi lici na muppets show parody u kojem ona dva starca u vip lozi zbijaju sale sa svima koji glume u prestavi .

Tupko Glupko
2 godine prije

Tko zna što donosi budućnost, a 2024. je daleko.
Kada dođe vrijeme za kandidaturu, Trump (ako do tada bude živ i dobrog mentalnog i fizičkog zdravlja) i njegova ekipa će sami procijeniti situaciju i isplati li se ići sa kandidaturom. Tada će već imati 78 godina.

Robert F. Kennedy Jr. ima potencijala za kandidaturu:

The Anti-Vaccine Propaganda of Robert F. Kennedy, Jr. | Office for Science and Society – McGill University

Ne samo da se žestoko bori kontra Covid-19 cijepljenja i vrlo je utjecajan u svjetskim razmjerima o tome (o čemu je pisao i portal Logično), već ćete ćete u ovom tekstu vidjeti da ga je Trump htio postaviti za predsjednika “vaccine safety task force-a” još 2017., tj. u svojoj prvoj godini mandata, tj. dvije i pol godine prije pojave Covid-19.

Zagten
2 godine prije

Ne da ce se kandidirati nego ce i pobijediti. Raji treba show i polarizacija da se ne bavi bitnim pitanja. Vec vidim Q-anonovce kako divljaju “a sta smo mi govorili da ce se vratiti”. Naravno nikome nece pasti ni vlas s glave, a po yt kanalima Hillary i Bill ce biti streljani po 589ti put. Mada dozvoljavam mogucnost da izbora u USA vise nikad i ne bude.

Senjutsu
2 godine prije

Da pobjedi morat će ukinuti cijepljenje. I to će biti velika pobjeda naroda protiv moćnika! Jeah! 👌…. Jedini problem što će Ameri tad već biti na 6-7 ubodu. 😁 Jao jao! 😂 🙉

Stara kuka
2 godine prije

Trumpu i republikancima, ako im je uopće stalo do Amerike i normalnog svijeta i života bi bilo pametnije da nađu nekog mlađeg kvalitetnijeg a već poznatog i etabliranog kandidata (npr. De Santis ili Rand Paul ili možda netko treći) i da svi stanu iza njega i pruže mu potporu.

Trump je utro put, pokazao da se ipak može unatoč malim izgledima , ali definitivno on nije kapacitet da SAD pa i svijet izvede iz ovog ludila u koje smo zapali. Ali svejedno može biti još uvijek itekako koristan unatoč godinama. Samo ne kao predsjednički kandidat

Praetorian
2 godine prije

On i je predsjednik

Max
2 godine prije

I neka ako uspije

Vanja
2 godine prije

do 24. ko živ ko mrtav,ništa nije definitivno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI