Trump će se vratiti na društvene medije sa VLASTITOM platformom „za dva ili tri meseca“

Donald Trump
16 komentara

Izgnanstvo bivšeg predsednika Donalda Trumpa sa društvenih mreža moglo bi uskoro da se završi. Njegov savetnik, Džejson Miler, najavio je da će Trump pokrenuti sopstvenu platformu u narednim mesecima.

Miler je projekat najavio Fox Newsu u nedelju, rekavši da će Trumpova platforma biti spremna za “dva ili tri meseca”.

Trumpu je u januaru zabranjena njegova omiljena platforma, Twitter. Nakon što je gomila njegovih pristalica upala u američki Kapitol u znak protesta zbog potvrđivanja izborne pobede predsednika Joea Bidena, Twitter je optužio Trumpa za “podsticanje nasilja” i trajno ga uklonio sa platforme. Uskoro su to uradile i sve veće platforme društvenih medija.

Tokom svoje kampanje 2016. i predsednikovanja, Trump je koristio Twitter kao megafon, zaobilazeći štampu kako bi svoje nefiltrirane misli tvitovao ka svojih 89 miliona sledbenika. Otkako mu je zabranjeno “postovanje”, Trump se oglašavao komentarišući politiku dugotrajnim pisanim izjavama svojim pristalicama i medijima, umesto svojim ispadima od 280 znakova.

Trump nije isključio još jedan pohod na Belu kuću 2024. Ukoliko se pokuša vratiti, prisustvo na društvenim mrežama verovatno će biti presudno za njegov uspeh. Međutim, on nije otvorio nalog na Parleru ili Gabu, Twitterovim alternativama usmerenim na slobodan govor. Gab je izdvojio račun za Trumpa, ali platforma je optužena za hosting ekstremističkog sadržaja i nedavno je bila na meti hakera, dok je Parler tek nedavno ponovo na mreži nakon što je Amazon povukao njegov web hosting. Kao takva, nijedna platforma se još nije dokazala kao održiva i stabilna konkurencija Twitteru.

Od januara kruže glasine da bi Trump mogao da pokrene sopstvenu platformu za društvene medije. „Verujem da je najbolji put za POTUS da koristi sopstvenu aplikaciju da razgovara sa svojim sledbenicima“, rekao je tada novinarima bivši menadžer kampanje Brad Parscale, dok je Miller izjavio za Sky News Australia mesec dana kasnije da postoji „vrlo dobra šansa“ da bi Trump krenuo ovim putem.

„Ovo je nešto za šta mislim da će biti najzanimljivija karta na društvenim mrežama“, rekao je Miller za Fox News u nedelju, predviđajući da će platforma privući desetine miliona korisnika.

Međutim, kritičari su predvideli da će bilo koja platforma koju je stvorio Trump postati konzervativna “eho-komora”, gde bi Trump mogao da dođe do posvećenih pristalica i medija, ali ne i prosečnog Amerikanca, sa kojim bi mogao da razgovara putem platforme poput Twitera.

„Twitter mu je pružio pristup svakom izveštaču u zemlji i mogućnost da stigne do kablovskih vesti u roku od nekoliko minuta“, rekla je savetnica za komunikacije Nu Wexler za Washington Post u januaru. „Mislim da to ne bi dobio na svojoj društvenoj mreži. Bila bi to ‘eho komora’ samo njegovih pristalica “.

Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
3 godine prije

Vrat’se druže
da’s družimo !
Jopet !

3 godine prije zadnji put uredio Umpah Pah
D Jutro
3 godine prije

Sto hoce Trump?
Kazu da je bio dobar predsjednik a nikad ne kazu za koga i zasto.
Za Hrvatsku nije bio dobar ni los, Hrvatsku je tretirao kao svi americki predsjednici, kao US satelita.

Praetorian
3 godine prije

Jos da se slobodni svijet pokrene npvim drustvenim mrezama i video servisima na nacin da pridobije i svaku onu ovcu koja vjeruje u koronu i svku drugu paz koju mu placenicka pera servitaju

Max
3 godine prije

Trumpbook tumplr?? Trumter. Moji prijedlozi imena..

Boba Lazarević
3 godine prije

Ne vjerujem u neku korist od toga. Osim da se odvuče klijentela od Twittera koji je već davno trebao propasti.

Malomorgen
3 godine prije

trump. com…. 😲😲😲

Metabaron
3 godine prije

Jos jedna psyop predstava .

tuf
3 godine prije

Ma nema šanse. Big tech će mu zatvoriti vrata mobilnih platformi tako da će mu ostati samo web kao i Parleru, privući će tek šačicu opskurnih obožavatelja kojima će tamo biti dosadno, a mediji će odraditi svoju zadaću sotoniziranja ‘hate speech’ platforme pa će još smisliti i neku tužbu protiv njega kao vlasnika (podmetanjem objava putem botova i trolova).

Nidjeveze
3 godine prije

👍🏼 welcomme 👍🏼

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI