Trump dominantna sila na konzervativnoj konferenciji

Trump
35 komentara

Konferencija posvećena budućnosti konzervativnog pokreta pretvorila se u odu Donaldu Trumpu dok su govornici iskazivali svoju vjernost bivšem predsjedniku, a prisutni pozirali za selfieje sa zlatnom statuom njegove ličnosti.

Dok se Republikanska stranka bori sa dubokim podjelama oko toga u kojoj mjeri treba da prihvati Trumpa nakon gubitka Bijele kuće i obje komore Kongresa, okupljeni na godišnjoj Konferenciji konzervativne političke akcije u petak su jasno stavili do znanja da nisu spremni da napuste prethodnog predsjednika – ili njegove neutemeljene optužbe da su novembarski izbori namješteni protiv njega.

„Donald J. Trump ne ide nikamo“, rekao je senator iz Teksasa Ted Cruz, jedan od nekoliko potencijalnih predsjedničkih kandidata za 2024. koji su govorili na tom događaju koji je ove godine održan u Orlandu kako bi zaobišao ograničenja COVIDA-19.

Trump će se u nedjelju pojaviti na prvom postpredsjedničkom nastupu na konferenciji, a pomoćnici kažu da će taj govor iskoristiti da ponovo potvrdi svoju moć.

Program je naglasio podjelu koja bjesni unutar GOP, jer mnogi glasovi establišmenta tvrde da stranka mora da prijeđe sa Trumpa kako bi pridobila prigradske glasače koji su ih napustili u novembru, postavljajući predsjednika Joea Bidena u Bijelu kuću. Republikanski lider senata Mich McConell i drugi brinu da će Trump potkopati političku budućnost stranke ako on i njegove teorije zavjere nastave da dominiraju republikanskom politikom.

Ali na konferenciji, govornici su nastavili da ističu dezinformacije i teorije zavjere o izborima 2020. godine, sa panelima posvećenim pojačavanju lažnih tvrdnji o masovnoj prevari birača koje su odbacili sudovi, državni izborni zvaničnici i Trumpova administracija.

Zaista, senator Josh Hawley (R-Mo), još jedna potencijalna nada 2024. godine, izazvao je najglasnije aplauze i ovacije kada se hvalio da je osporio izborno uvjerenje 6. januara, uprkos jurišu na zgradu Kapitola od strane Trumpovih pristalica koji su pokušali da zaustave proces.

„Mislio sam da je to važan stav“, rekao je.

Drugi su tvrdili da će stranka izgubiti ako okrene leđa Trumpu i odbije glasače radničke klase privučene njegovom populističkom porukom.

„Ne možemo – i nećemo – vratiti se u dane neuspjelog republikanskog uspostavljanja od juče“, rekao je guverner Floride Ron DeSantis, koji je iznio novu Trumpovu GOP agendu usredsređenu na restriktivnu imigracionu politiku, suprostavljanje Kini i ograničavanje vojnog angažovanja.

„Nećemo pobijediti u budućnosti pokušavajući da se vratimo tamo gdje je nekada bila Republikanska stranka“, ponovio je senator Floride Rick Scott, koji predsjedava komisijom za prikupljanje sredstava za izbor republikanaca u Senat. „Ako to učinimo, izgubit ćemo radničku bazu koju je predsjednik Trump animirao. Izgubit ćemo izbore širom zemlje i na kraju ćemo izgubiti svoju naciju. “

Scott podnosi pritisak da „posreduje između zaraćenih frakcija na desnici“ ili „posreduje u ratu riječi između lidera stranke“. On je odbio da izabere stranu u žestokoj borbi između Trumpa i McConnella, koji je optužio Trumpa za podsticanje smrtonosne pobune na Kapitolu, ali je na kraju glasao da ga oslobode na suđenju za opoziv.

„Neću ništa posredovati“, rekao je Scott, kritikujući one koji „više vole da raspiruju plamen građanskog rata na našoj strani“ kao „glupe“ i „smiješne“.

Ali u govorima tokom dana, previranja GOP-a bila su u središtu pažnje. Trumpov najstariji sin, Donald Trump mlađi, napao je predstavnicu Viominga Liz Cheney, republikanku Doma, koja se suočila sa ogromnom reakcijom zbog svog glasa za opoziv Trumpa zbog podsticanja nereda na Kapitolu.

I kako se program završavao, Trump je dao izjavu podržavajući Maxa Millera, bivšeg člana osoblja koji je sada pokrenuo kampanju izazivajući predstavnika Ohaja Anthoni Gonzaleza, drugog republikanca koji je glasao za opoziv.

Kimberly Guilfoyle, bivša voditeljka Fox News Channela i djevojka Donalda Trumpa mlađeg, poslala je istaknutu poruku onima koji se suprotstavljaju bivšem predsjedniku, koji će na konferenciju stići tek u nedjelju, ali je duhom bio prisutan u formi velike zlatne statue postavljene na štandu za izlaganje robe, gdje su prisutni mogli da se slikaju pored nje.

„Opraštamo se od slabih koljena, beskičmenjaka i kukavica koji poziraju u DC pretvarajući se da rade za ljude“, rekla je. „Pošaljite im ružičasti listić direktno sa CPAC-a.“

Trump mlađi, koji je konferenciju nazvao TPAC u čast svog oca, nagovijestio je povratak svog oca i platformu „Make America Great Again“ postavio u centar pažnje.

„Pretpostavljam da to neće biti ono što nazivamo„ niskoenergetskim “govorom“, rekao je. „I uvjeravam vas da će to učvrstiti Donalda Trumpa i sva vaša osjećanja prema pokretu MAGA kao budućnosti Republikanske stranke.“

Donald Trumpkonferencija
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mike
3 godine prije

treba staviti 100 jura na pobedu trumpica😁

Savic goran
3 godine prije

I posle Trumpa Trump

Mucke
3 godine prije

Gore potpisani prenosilac kabaline propagande potpuno neutemeljeno i bez ikakvog dokaza tvrdi da izbori nisu pokradeni . Stovise siri teoriju neduznosti lopova iz politickog establismenta poput politickog mrtvaca M.McConnel i slicnih.
Ono sto vecinu pa i mene zanima je kako ce narancin i njegovi sprijeciti ponavljanje kradje sa proslih predsjednickih i senatskih izbora buduci da udruzeni kabalini sluge sa obje strane politickog spektra otvoreno najavljuju vlastiti neograniceni monopol na vlast .

Alen
3 godine prije

Uhhh što mi je ovo već poznato , biće da se već dogodilo nekad davno..

Marko Cindrić
3 godine prije

Nikada nije ni otišao sa scene a to će uskoro cijeli svijet vidjeti.

Herc
3 godine prije

lako je za Trumpa ,on će opet biti predsjednik,a najvažnije da je crklo đubre kockoglavo ništarija,primitivac i kriminalac. Odma mi zrak u Zagrebu manje smrdi,čini li se meni to ?

Ришона Вилон
3 godine prije
Џин Шарп: "The population has often been atomized (turned into a mass of isolated individuals) unable to work together to achieve freedom, to confide in each other, or even to do much of anything at their own initiative."
Mladen
3 godine prije

koliko je meni poznato Amerikom upravlja Američka vojska, u tjeku su hapšenja i suđenja na vojnom sudu svih koji su bili umješani u krađu izbora…, bilo bi žalosno da je predsjednik Amerike izabran prevarom i to bi bio veliki udar na nacionalnu sigurnost Amerike, iduči mjesec mogao bi se dogoditi konačni rasplet u Americi a Trump vjerovatno će postati 19 predsjednik Republike Amerika. USA i onako više ne postoji to je bila korporacija a ne država u ostalom kao i naš Hrvatska – Hrvatska je korporacija a ne država.

Max
3 godine prije

Trump će se vratiti. Nisam fan tog tipa ali on ima način. Za razliku od klonova.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI