Trump ima dominantnu prednost nad republikanskim izbornim suparnicima

Trump
11 komentara

Bivši predsjednik je punih 50 postotnih bodova ispred svojih najbližih suparnika za predsjedničku nominaciju GOP-a, pokazuje anketa

Donald Trump čvrsto je na putu da osigura republikansku nominaciju za predsjednika SAD-a prije izbora sljedeće godine, pokazala je nova anketa Reuters/Ipsos. Istraživanje pokazuje da potencijalni birači nemaju mnogo zabrinutosti da bi njegovi sve veći pravni problemi mogli spriječiti mogući povratak u Bijelu kuću.

Trump je kandidat kojeg podržava 61 posto glasača koji se izjašnjavaju kao republikanci, pokazalo je istraživanje na gotovo 1700 ljudi objavljeno u ponedjeljak. Zadržao je ogromnu prednost u odnosu na konkurentsko polje manje od godinu dana nakon predsjedničkih izbora.

Pravno ugroženi, 77-godišnji bivši predsjednik je punih 50 postotnih bodova ispred najbližih suparnika Rona DeSantisa i Nikki Haley, koji oboje zaostaju za Trumpom sa samo 11%. Poduzetnik Vivek Ramaswamy i bivši guverner New Jerseyja Chris Christie dobili su 5% odnosno 2%, navodi se u anketi.

Rezultati odražavaju mali apetit u republikanskim glasačkim redovima za kandidate koji su do sada sudjelovali u četiri predizborne rasprave. Trump se još nije pojavio na debatnom krugu.

Istraživanje također pokazuje da su pristaše GOP-a zadržali entuzijazam za drugi Trumpov mandat u Bijeloj kući usprkos katalogu saveznih i državnih optužbi za niz navodnih neprimjerenosti. To uključuje stalne tvrdnje da je Trump nezakonito pokušao poništiti rezultate svog poraza na predsjedničkim izborima 2020. od Joea Bidena.

Trump se također suočava s drugim optužbama, uključujući one koje se odnose na njegovo navodno nezakonito zadržavanje osjetljivih dokumenata o nacionalnoj sigurnosti na njegovom imanju Mar-a-Lago na Floridi. Također je optužen da je ometao pokušaje vlade da ih povrati. Opovrgava sve tvrdnje o nezakonitostima.

Prema anketi Reuters/Ipsos, manje od 25% anketiranih republikanskih birača reklo je da vjeruje da je Trump tražio izbornu prijevaru ili da je bio umiješan u uvjeravanje svojih pristaša da napadnu američki Kapitol 6. siječnja 2021. Ova su pitanja oba središnji za federalni kazneni slučaj za koji se očekuje da će ići na suđenje usred Trumpove predizborne kampanje.

Odvojena anketa, čije je rezultate u subotu objavio Wall Street Journal, pokazala je da je Trump uspostavio prednost nad Joeom Bidenom u još uvijek hipotetskoj utrci jedan-na-jednom. 47% ispitanika reklo je da bi glasalo za Trumpa, u usporedbi s 43% za Bidena.

Međutim, ta ista anketa pokazala je da bi osuda za kazneno djelo protiv Trumpa dramatično utjecala na utrku i donijela Bidenu jedan postotni bod prednosti.

američki izboriDonald TrumprepublikanciSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

On će donijeti revolucije na globalnoj razini jer kani … UBITI BANKU 🤷 ! U skladu sa tim US Troops će se povuč iz Europe ali i velike većine planeta , dokle se Amerika krijeće ka re-industrijalizaciji i nekoj vrst , samo – izoliranja te potpunoj re suverenizaciji ! FBI će bit stavljen pod potpunu kontrolu države ⚠️ a budući već kontrolira Supreme Court , neće mu to bit niti teško … Sve ovo ZA POČETAK što njegov team niti on sam ni ne kriju … Čini se da će Tucker Carlson bit inauguriran za Vice President 👍 🍸 .P.S.; – Budući je svjestan da legalnim metodama , neće moć izići na kraj sa Mafia , dobro organizirane postrojbe Oath Keepers u sudejstvu sa pravosudnim organima , dati će na učinkovitosti i brzini 😉 😁 👍

Zvone
4 mjeseci prije

Trump bi se trebao jako paziti da ga ne ubiju kao JFK.

Max
4 mjeseci prije

Šteta Rona De Santisa.

dupla kamilica
4 mjeseci prije

Navući će nas sa Trumpom da će nam biti neugodno.

Trirex3
4 mjeseci prije

Kenedi je sljedeći predsjednik SAD. I to će tek da bude puf, pant, aj, uj, ha ha ha…svega i svačega ali neće biti zdrave vanjske politike iz SAD taman da Isus bude predsjednik, a Muhamed podpredsjednik.

tihobl
4 mjeseci prije

Tramp ce biti prvi predsjednik koji ce voditi zemlju iz zatvora (americki zakoni to dozvoljavaju).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI