Trump kaže da bi mogao podržati povratak Rusije u G8

Donald Trump
7 komentara

Bilo bi „prikladno“ da se Rusija ponovno pridruži G7, tako da skupina ponovno postane G8, rekao je američki predsjednik Donald Trump novinarima uoči summita skupine u Francuskoj.

“Mislim da je puno primjerenije imati Rusiju unutar” skupine najnaprednijih svjetskih ekonomija, rekao je Trump novinarima u utorak.

To bi opet trebao biti G8.

Trump je rekao da će podržati ako drugi član grupe predloži obnovu članstva Rusije, koje je suspendirano 2014. godine, nakon što je njegov prethodnik Barack Obama optužio Moskvu za krizu u Ukrajini.

Od 2014. godine, više članova G7 pozvalo je na ponovno uspostavljanje članstva Rusije, ali SAD, Velika Britanija i Kanada uvijek su to uvjetovale rješavanjem situacije u Ukrajini.

Trumpovi komentari dolaze prije 45. godišnjeg summita skupine G7 u Biarritzu u Francuskoj, s početkom od 24. kolovoza. Iako Putin nije pozvan na summit, posjetio je francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u svojoj ljetnoj rezidenciji u Breganconu u ponedjeljak.

Trump je sam preuzeo oštre stavove prema Rusiji prve dvije godine svog predsjedavanja, potkrijepljen pripoviješću koju su gurnuli demokrati da je “sklopio zavjeru” s Kremljom tijekom izbora 2016. godine. Nakon što specijalna odvjetnička istraga nije uspjela pronaći dokaze o tome, međutim, pripovijest o “ruskoj tajni” naglo je nestala iz američkih medija.

G8
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Duki
4 godine prije

Opala,došlo iz guzice u vuglu ! Putko sve jači.majka Rusija sve bogatija.A ekonomska kriza na vidiku ! Nećeš!razbojniče !
Idi kupi Grenland,,,,😀😀😀🤕🖕🖕🖕
Malo sutra !ajd,prodaja Manhattan , možda i bi da je Američko vlasništvo,ali nije !

Siniša
4 godine prije

Čovek hladno otkazo ppsjetu Danskoj posle odgovora Premijera Danske da ne planira prodati Grenland!!??

Aga
4 godine prije

Kina,Indija,Rusija… 2/3people/population P 3 😀

foiwenrvnwervniuewrnviurnerw
4 godine prije

Kosačov: “Kolektivno će nas ubeđivati da priznamo sve lepote zapadnog poretka i stupimo u redove pristalica liberalizma. Stavljaće u drugi plan naše nacionalne interese i interese naših partnera u trećim državama , pre svega na Istoku, ali ne samo tamo.”!!!!!!!!!!!!!!!!

samo tako
4 godine prije

G7, logo za 7 naivaca blago rečeno, uvažavajuči njihove glave u oblacima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI