Trump kaže da Biden može slobodno prijeći u Bijelu kuću samo ako dokaže da njegovi glasovi nisu nelegalno pribavljeni

Trump i Biden - Bijela kuca
65 komentara

Donald Trump upozorio je navodnog, novoizabranog predsjednika Joea Bidena da slobodno može ući u Bijelu kuću, samo ako dokaže da njegova navodna pobjeda na predsjedničkim izborima nije izborena uz pomoć prijevare i krađe glasova. Trumpova izjava uslijedila je nakon što je već prethodno pristao na prijenos vlasti.

“Biden može ući u Bijelu kuću kao predsjednik samo ako može dokazati da njegovih smiješnih 80.000 000 glasova nije dobiveno na prijevaru ili nezakonito”, stoji u Trumpovoj objavi na Twitteru.

Aktualni predsjednik dodao je kako Biden ima “veliki nerješiv problem,” pozivajući se na navode o “velikoj prijevari birača” u gradovima poput Detroita, Atlante, Philadelphije i Milwaukeeja, što je nešto o čemu Trump i njegov tim govore već nekoliko tjedana.

Najnoviji Trumpov zahtjev u pogledu uredne tranzicije vlasti nadovezuje se na komentare koje je dao ranije ovog tjedna, rekavši da će “sigurno” napustiti Bijelu kuću ako američki elektori dokažu da ovi izbori nisu bili namješteni.

Dodao je, međutim, da bi bila velika pogreška ako bi oni prihvatili te izborne rezultate i da bi bila pogreška ako bi Biden na temelju njih bio izabran.

Trump je do sada odbio priznati Bidena kao pobjednika, unatoč tome što je demokrat vodio na narodnim izborima i izbornom kolegiju, prema službenim podacima. Umjesto toga krenuo je u istragu ne bi li dokazao da su nelegalno izglasani glasački listići, u više država, doveli do pobjede njegovog protivnika i pokrenuo više tužbi nastojeći poništiti rezultate u određenim državama.

Iako su Trump i neki od njegovih najboljih odvjetnika nekoliko puta tvrdili da još uvijek ima “jasan put do pobjede”, čini se da predsjednikove šanse za pobjedu postaju sve manje, jer dosad trud njegovog pravnog tima nije urodio željenim plodom.

Višestruka izborna tužba već je odbačena ili povučena u saveznim državama Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Georgia i Arizona. Oni koji su ostali aktivni ili se bore za tisuće glasova, vjerojatno da neće poništiti izbore, ili vode teške bitke oko legalnosti izbornih procesa u državama.

Višestruka izborna tužba već je odbačena ili povučena u saveznim državama Pennsylvaniji, Michiganu, Wisconsinu, Georgiji i Arizoni. One koje su ostale aktivne ili se bore za tisuće glasova, ali je vjerojatno da to neće dovesti do poništenja izbora, ili vode teške bitke oko legalnosti izbornih procesa u državama.

Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
65 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Frodo
3 godine prije

Što se mene tiče volio bi da nastane velika gužva. Što veća to bolja!

Stara kuka
3 godine prije

Iako su tih 80 milijuna glasova zaista ridikulozni, ovdje Trump nažalost nije u pravu. Jer upravo Trump je iznio tvrdnju da su izbori bili prevara, Trump je podnio tužbe sudu i Trump je taj koji treba dokazati da su Bidenovi glasovi lažni. Biden ništa ne mora dokazati. Teret dokazivanja je uvijek na tužiocu ili onome tko iznosi neku tvrdnju. Trump i njegov tim su nažalost u ovoj situaciji zakasnili. U izbore su ušli potpuno nespremni. Gledali su bez da išta poduzmu kako im demokrati i duboka država kopaju rupu pred njihovim očima i ipak su upali ravno u nju jer nisu bili sposobni predvidjeti nijednu smicalicu kojom su se demokrati ovdje služili. Nisu predvidjeli masovnu prevaru s poštanskim glasovima i glasovima danim unaprijed. Iako su imali brojne primjere muljanja s tim na više državnih izbora tijekom te četiri godine. Nisu poduzeli baš ništa da zakonskim putem to glasovanje ograniče, a… Čitaj više »

Umpah Pah
3 godine prije

ILICA :

TRUMP- to go ?

BIDEN- to go ?

3 godine prije zadnji put uredio Umpah Pah
Ice
3 godine prije

Ovaj Trump jedan dan kaže jedno, drugi dan drugo. Kao malo dijete. A o Bidenu ne treba ni trositi riječi. Senilnost je kod njega ozbiljno napredovala.

3 godine prije zadnji put uredio Ice
piždro
3 godine prije

Ovo je presedan u historiji amerski ‘demokratski’ izbora! Trump je dobio najviše glasova u historiji svih kandidata za presidenta! Čak puno više nego u prvom svom mandatu.. Onda ga stari senilni Bido preskoči i nadglasa!! ?? Nemoš pobjedit kad softwer lobisti i mass medija broji i glasa.. znači, Trump dobije skoro 10 milijuna glasova više nego 2016 al i Bidi 13,4 milijuna više od svemoćne Hillarice – živi LasVegas… Sad će tek antivakcinaši vidjet da je Trump kočio kabalu gada B illa I pharmacist kartele.. poslije nemojte jadikovat i nismo znali.. I šta je sad Ovo..

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Istražuj
3 godine prije

“… “Biden može ući u Bijelu kuću kao predsjednik samo ako može dokazati da njegovih smiješnih 80.000 000 glasova nije dobiveno na prijevaru ili nezakonito” …” Trump je 100% u pravu. Pa toliko je smijesno vidjeti ona brda (planine) cak najprimitivnijeg varanja i “trpanja” laznih listica i to pred kamerama u one masine – da je to smijesno… Pa na stotine hiljada umrlih koji su glasali… pa u nekim gradovima izlaznost na glasanje preko 130%… Bez obzira sto je cijela Rotschild/Rockfeller ljigava trakavica (tzv medija, nauka, politka, religija, banana “drzave”) – na strane senilnog pedofila – smijesno je gladati izvjestaje tipa: senilni pedofil (“president elect”) ulazi u grad – gdje ga odusavljeno dokekuje “masa ljudi” – od 4 covjeka! senilni pedofil (“president elect”) se obraca naciji direktno preko interneta – a od one “odusevljane mase od 80 miliona biraca” – njemu se na govor prikljucuje 1000+ (hiljadu+) ljudi… Mislim da… Čitaj više »

Z.A.
3 godine prije

Baiden sigurno Trumpu nece nista dokazivati jer on nije sigurno taj kome se nesto treba dokazati … Tuzio je i nista nije dokazao , kod njega je sve rekla kazala i iz tog razloga napustit ce Bijelu kucu kako je i usao u nju u suprotnom samo sebe stavlja u jos neugodniju poziciju. Republikanci nisu neka fildzan stranka pa da im se tek tako pokradu presjednicki izbori . Sve ovo su spekulacije Trumpa i nekolicine ljudi uz njega koji jednostavno ne zele odstupiti , a ovakvih primjera je puna planeta Zemlja . Kad dolaze na vlast sve je regularno kad gube onda nista nije u redu i sluze se smicalicama i izmisljanjima a Trump je u tome apsolutni prvak . Treba izdrzati ovaj period tranzicije i nadati se da covjek ne posandrca totalno i na kraju svog mandata uvede svijet u nesto sto niko ne zeli …ali tesko ce mu… Čitaj više »

A neg.
3 godine prije

Trump ne odgovara republikancima, demokratima, CNNu, štapu za golf, Dominionu, Merkelici, dubokoj, plitkoj državi, Melaniji, MTVu, Blablabergu, Nananasteinu…
Pa kako džobajden već nije predsjednik svijeta?!

Joško
3 godine prije

Tresu mu se gaće, kad navale porezna i Melanija.

hiber
3 godine prije

Trump naprosto trola.. Ne bira predsjednika 80.000.000 glasača, već ga bira većina od 270 elektora. A elektorski zborovi se polako formiraju. Dakle, u velikoj većini elektori moraju slušati većine glasača, ali to nema veze sa predsjednikom i njegovim izborom. Takav sustav je i stvoren da bi se izbjegao ovakav slučaj sa budućim samodršcima.

Mr.Coffee
3 godine prije

Secret agents will kick him out of WH! Welcome Biden2020! We need the world healing and peace.

Max
3 godine prije

Stvari se zaista kompliciraju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI