Trump kaže „Svijet gleda“ kako se američki ustav „srušio“ na izborima 2020. godine

Trump
33 komentara

Predsjednik je odbio da popusti u predsjedničkoj trci, rekavši da su ovogodišnje izbore demokrate namjestile u korist Joea Bidena, navodeći, pored svega ostalog, da preliminarni rezultati pokazuju da je vodio u nekoliko država, koje je kasnije osvojio Biden.

Američki predsjednik Donald Trump odlučio je da izjavi na Twitteru da Ustav treba zaštititi od odgovornih za navodna kršenja tokom izbora, pošto je rekao da je “veliki broj” posmatrača na biralištima “izbačen iz prostorija za brojanje glasova u mnogim našim državama , “i da su demokrate zamijenile milione glasačkih listića. Platforme društvenih medija su njegove tvitove odmah pregledale i označile kao „spornu tužbu“ u vezi sa navodnom prevarom birača na predsjedničkim izborima.

Prethodno je u tvitu podijelio da glavne tužbe pokazuju “neustavnost izbora 2020”. Trump je takođe rekao da mnoge tužbe koje se tiču sugerisanih nepravilnosti nije podnijela njegova administracija, već Amerikanci koji su bili svjedoci “užasnih zloupotreba”.

U tvitu nekoliko sati ranije, Trump je rekao: „Biden je pobijedio jer su izbori namješteni“, potaknuvši veliku galamu na društvenim mrežama, a korisnici mreže pitaju se da li je priznao poraz. Međutim, predsjednik je kasnije u drugom tvitu pojasnio da nije priznao ništa, sugerišući da će nastaviti pravnu bitku protiv onoga što naziva izbornim prevarama.

Brojanje glasova se nastavlja

Iako su se predsjednički izbori održali prije skoro dvije nedelje, konačni ishod tek treba da se objavi, jer sve države moraju da potvrde svoje izborne rezultate. Od danas, glavni američki mediji projektuju demokratu Bidena kao izabranog predsjednika. Bivši potpredsjednik Obamine administracije već je proglasio pobjedu u predsjedničkoj trci, iznoseći svoje “prve korake na funkciji” i birajući novog šefa kabineta Bijele kuće.

Iako je Biden već obavio telefonske razgovore sa nekoliko vođa, on ne prima svakodnevne obavještajne brifinge, što je podstaklo žalbe njegovog tima. Njegov pomoćnik u tranziciji Jen Psaki rekao je da tim želi da “dobije pristup obavještajnim informacijama” kako bi se mogao “pripremiti za upravljanje”.

Međutim, Kancelarija direktora Nacionalne obavještajne službe saopštila je ranije ove nedelje da neće kontaktirati Bidenov tranzicioni tim dok Uprava za opšte usluge ne potvrdi Bidena kao vjerovatnog izabranog predsjednika.

‘Lažirani’ izbori

Trump je do sada odbio da prizna, rekavši da su ovogodišnji izbori zabilježili masovne prevare i neregularnosti birača. Predsjednik je citirao izvještaje svjedoka o lažnim glasačkim listićima, glasanju mrtvih ljudi, mogućim kvarovima mašinskog sistema, dodajući da republikanski posmatrači nisu smjeli da gledaju brojanje glasova. Takođe je tvrdio da su u noći na dan izbora ankete u nekoliko ključnih država pokazale pobjedu, ali situacija se promijenila za nekoliko sati da bi Biden pokazao prednost.

“Pobijedio je jer su izbori namješteni. NISU DOZVOLJENI GLEDATELJI ILI POSMATRAČI, glasanje je tabelirano u privatnoj kompaniji radikalne ljevice, Dominion, sa lošom reputacijom i lošom opremom koja nije mogla ni da se kvalifikuje u Texasu (gdje sam ja pobijedio snažno!), Lažni i tihi mediji, i još mnogo toga!“, tvitovao je ranije u nedjelju.

Nakon preliminarnih rezultata, Trump je zahtijevao obustavu brojanja glasova i istrage sugerisanih kršenja. Njegova kampanja pokrenula je više tužbi u nekoliko država, uključujuši Pennsylvaniju, Georgiau, Arizonu, Nevadu i Michigan, tvrdeći neregularnosti glasanja.

U telefonskom razgovoru sa TV voditeljem i istraživačkim novinarom Geraldom Riverom, Trump je rekao da je on „realista“ koji će činiti „prave stvari“, ali želi da vidi „šta države rade u pogledu sertifikacije“. Rekao je Riveri da bi, ako bi bio “zadovoljan što je prebrojan svaki legitimni glas i izbačen svaki nelegitimni glas”, definitivno priznao rezultate.

američki izboriDonald Trumpjoe biden
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ice
3 godine prije

Trump je skorz u kontri. Prvo je tvrdio da je isti softver korišten u Georgiji i drugim swing državana gdje su veliki broj njegovih glasova prebacili Bidenu. Sada se u Georgiji broje ručno glasovi, a Trump jutros tvita da to neće ništa promijeniti nego se glasovi poštom moraju odbaciti. Hahahah puko je skroz

3 godine prije zadnji put uredio Ice
Zsphere
3 godine prije

Srusio se davno kada je kriminal preuzeo drzavu i koristio sve moguce resurse za izrabljivanje cijelog svijeta u korist par kompanija. Sama ta situacija opisuje koliko slozene dogadjaje moze izazvati tako primitivna potreba za vlasti, za moci, za izrabljivanjem, za silom. Reklo bi se da su ti kriminalni umovi neka niza vrsta, mentalno zaostala sa primitivnim nagonima. Sada im je isteklo vrijeme da se osvijeste i napreduju, a imali su vremena. Naprijed Trump, hvataj tu bagru!

onaj najve... Dalton
3 godine prije

Tjeraće njih Trump do Strasbourga.
Čuo da tamo ima neki sud za ljudska prava.
Kojemu nije uveo sankcije…
P.S.
Sve me cure u mom selu jure,
Kaže majka ne zbog para,
Nego zbog frizure….

3 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
Pepi
3 godine prije

Pobjedio Draško Stanivuković U Banja Luci
Huraaaaaaa
Huraaaaaaa

Istranko
3 godine prije

Z. Milić, kada prevodiš tekstove, molim te se potrudi da to liči na normalan novinarski uradak. Ovo tvoje kao da je dijete koje tek uči engleski prevodilo, blagi užas…

Plavi
3 godine prije

Pa dobro je rekao.
“Blajdena” su izabrali lijevo-liberalni mediji u pomoć ne vladini udruga, globalista, lijevih extremista, i naravno LGBT lobija.
NIJE BITNO TO ŠTO TRUMP NIJE ZAPOČEO nijedan rat. “OBMANA-nobelovac” je započeo 4 (slovima) Č E T I R I R A T A…
Ali Trumpov krimen je to što voli svoj narod i državu, i negdje je jednom izjavio da je protiv bespotrebnog pobačaja.

A OBMANA-nobelovac je miljenik svih tih jer se on a posebno njegova gospođa trude da slučajno neka beba ne ostane NEpobačena, i naravno tu su već spomenuta ČETIRI RATA …..i slanje dronova da ubijaju civile na pogrebima i svadbama.
Pa naravno da je OBMANIN podpredsjednik bolji od Trumpa.
Do ljeta će te dobiti neki rat protiv neke zemlje trećeg svijeta…ne brinite se.

3 godine prije zadnji put uredio Plavi
stojan
3 godine prije

Demsi pobedjuju u velikim gradovima na Istoku, u Kaliforniji, gde se zivi od iluzije, koju podupiru banke, koje opet dopumpava budzet, filmovi i sport su najvece pranje para, posle off-shorova. U svim velikim gradovima, vecina je zaposlena u administraciji-sljam neradnika-duboka drzava-oni sto smrdljajui posreduju izmedju velikih firmi i budzeta. Demsi su u okviru ovih izbora imali i pitanja vezana za daljnje povecavanje poreza, sto znaci da za njih glasaju svi koji su direktno ili indirektno zakaceni na budzet, na ove koji nesto merljivo rade, ili pokusavaju isto. Ta agenda nije dobila prolaz na ovim izborima. Takodje su Republikanci povecali broj mesta u Senatu i Kongresu. Da li je logicno da su onda glasali vecinski protiv Trampa, a sve ostalo za republikanski program ? Ovde ko podrzava Bajdena, je vezan za budzet, sisa ga, ili je preko privatne firme zakacen za isti, javno-privatno partnerstvo. Centralni predeli Amerike, gde nema smrdljara-budzetskih sisaca,… Čitaj više »

mQstar
3 godine prije

Trump ima nQvu sivu frizuru (gray hair)
… “time will tell”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI