Trump na Twitteru objavio pojedinosti o tome kako se od izborne noći njegova prednost naglo počela topiti i kako je odjednom Biden počeo ”osvajati” sve veći broj glasova

Trump
35 komentara

Trumpova kampanja u četvrtak je predstavila neke od svojih dokaza u vezi sa sumnjom na izbornu prijevaru, optužujući vlasti u velikim gradovima, kojima upravlja demokratska stranka, kao što su Pennsylvania, Michigan, Georgija, Arizona, Novi Meksiko, Wisconsin i Nevada za velike prijevare koje uključuju malverzacije s glasačkim listićima. Demokrati i većina ”mainstream” američkih medija naime, odbacili su te tvrdnje.

Donald Trump iznio je nove navode u prilog svojoj teoriji o velikim nepravilnostima koje su se dogodile nakon izbora 03. studenoga, povezujući i prenoseći niz objava analitičara podataka Justina Harta, koje govore o velikom naglom povećavanju glasova u korist Joea Bidena, do kojeg je došlo u ključnim državama.

“Koristit ću ove karte u sudskom postupku. Izbori su bili PRIJEVARA”, napisao je Trump u petak ujutro, nakon čega se zahvalio Hartu na njegovim podacima.

U grafikonu koji prikazuje izborne rezultate u Michiganu, gdje su se koristili podaci za koje se tvrdi da su pojedinačno uneseni iz New York Timesa, Hart ističe da je Trumpov udio glasova u državi, kako se približavalo jutro 04. studenog, postupno opadao s gotovo 55 posto na manje od 49 posto. No od sveukupnog broja od 149.772 glasa koji su zabilježeni u 06:31 sati, čak ih je 134.886 (ili 96 posto) pripalo Bidenu.

Dan ranije, Trump je na Twitteru objavio još jedan Hartov grafikona koji prikazuje sličan fenomen koji se dogodio i u Wisconsinu. Podaci se i ovdje temelje na pojedinačnim vremenskim oznakama iz NYT-a, a prikazuju kako je Trump vodio u odnosu na Bidena veći dio noći prije nego što se dogodilo ”dodavanja glasova”, do kojeg je došlo u 03:42 ujutro, nakon čega je Bidenu pripalo novih 143.379 glasova, što je dovelo do doslovnog izjednačenja.

“Pogledajte situaciju koja se dogodila u Wisconsinu! Dan NAKON izbora, Biden je u 03:42 ujutro primio dodatnih 143.379 glasova, kada su saznali da gubi. Ovo je nevjerojatno!” Napisao je Trump na Twitteru.

Američki ”mainstream” mediji odmah su prognozirali da će u Michiganu i Wisconsinu Biden osvojiti 26 glasova. Nadalje, mediji su objavili kako je kandidat demokrata navodno porazio Trumpa u tim državama s 50,6 na 47,8 posto u prvom i 49,6 do 48,9 posto u drugom, s marginom pobjeda od 155.629 glasova, odnosno 20.608 glasova razlike.

Twitter je Trumpove objave danas označio kao “tvrdnju o izbornoj prijevari, koja je već osporena”. Podaci koje je koristio Hart tek trebaju biti neovisno provjereni. Hart je samozvani analitičar podataka, informacijski arhitekt i suradnik Rational Grounda, što je informativni projekt povezan s Covidom-19.

Prijepori oko izbora

Iako su se predsjednički izbori u SAD-u održali 03. studenog, Trump i dalje odbija priznati Bidena za eventualnog pobjednika, a njegovi odvjetnici iz predizborne kampanje optužuju čelnike u gradovima kojima upravlja demokratska stranka, u ključnim državama ”bojnog polja” za provođenje koordinirane i “centralizirane” kampanje prijevare birača. U četvrtak je Trumpov odvjetnik Rudy Giuliani rekao novinarima u Washingtonu da je njegov tim okupio na stotine svjedoka i da posjeduju desetak svjedočanstava koja svjedoče o neregularnostima glasovanja, nedostatku odgovarajućeg praćenja izbora, što se posebno uključivalo na glasačke listiće, kao i navode o ”uvježbavanju” dužnosnika koji su bili prisutni na izbornim mjestima.

Biden, čelnici demokrata i većina američkih ”mainstream” medija, kao i navodno neki Republikanci, odbacili su tvrdnje o prijevari, optužili su Trumpa za podrivanje demokracije i pozvali ga na prepuštanje mjesta Bidenu.

Trump se mjesecima prije održavanja izbora žestoko protivio glasovanju poštom, opisujući takav način glasovanja kao glasovanje koje je “izvan kontrole” i kao “katastrofu,” tvrdeći da je na takav način puno lakše ukrasti, krivotvoriti ili mijenjati glasove nego što bi bio slučaj s registriranim glasačkim listićima u odsutnosti i glasove koji bi nastali osobnim glasovanjem. U rujnu su ga stariji Demokrati optužili za pokušaj potkopavanja vjere u američki, demokratski proces kao i to da napada glasovanje poštom, što mu služi kao izgovor da ponovno želi ostati na vlasti, iako je obećao gladak prijenos vlasti na novoizabranog predsjednika.

Američki izbori 2020Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
3 godine prije

Gubitnik. Kod Ohia i Floride je bilo upravo suprotno. Prvo je vodio Biden sa 55:45% da bi tokom noći preuzeo vodstvo Trump. Tajna je u tome što su Ohio i Florida mogli ranije brojati dopisne glasove, a Pennsylvanija nije. Tako je Biden neko vrijeme bio izjednačen u Texasu.

Istražuj
3 godine prije

Ma samo totalna budala moze pomisliti da je onaj senilni pedofil Biden – dobio vise glasova od Obame… Pogotovo, uzevsi u obzir i cinjenicu da je pedofil izuzetno nepopularan i u samoj Demokratskoj partiji… (bio tek 5. na internim izborima) Sta vise, “vodio” kampanju iz podruma – a i kada je izasao pred prazne automobile i ponekog gledaoca – govorio je gluposti (tj otkrivao cinjenice – kao i svaki senilac) poput: “Ja vas ne trebam da bih pobijedio na izborima…” ili “Ja imam najbolji tim za izbornu prevaru...” Dakle, meni u opste nije sporno da je senilni pedofil – uz pomoc iste bande koja stoji iza lazne “pLandemije” – pokrao ove izbore… To je manje vise – standard u SAD… Medjutim, nekako mi je teze odgovoriti na pitanje – kako je ovakvo sto u opce moguce u tzv “demokratiji”? Ne sama prevara – nego ovo poslije prevare… Pa svi izbori… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
Max
3 godine prije

Dosta uvjerljivo.

Alanis
3 godine prije

Dok frcaju optužbe na relaciji republikanci vs demokrate, u lažnoj paradigmi “lijevo”/”desno” … ovako napreduje Trumpova Warpspeed operacija.

Ovo je od jučer – bitno pogledati
https://twitter.com/cantsuicideus/status/1329153039081435136

parafrazirano – All of America MUST recieve vaccine within 24hours…

3 godine prije zadnji put uredio Alanis
Magdagaskar
3 godine prije

Ta trojica imaju zajedno jedno 300 godina. Umrli su pred sam kraj života. Eto.

hiber
3 godine prije

Zli jezici. Nije njih pokosila corona, nego CROona, to im se blaženik osvećuje sa neba što su mu vetirali svetost. Sad dobija slabije vino i dalje je od stola, ali ima viruse i kletve. Nego su srećom prije imenovali onoga Dalmatinskog Nikodima od 40 godina. Kako se ludiraju uskoro će im jedino on ostati.

hiber
3 godine prije

Ponavljam, u Ohaju su dopisne odmah brojili dan ranije, u Pensilvaniji nisu smjeli nego zadnje. Odluka Republikanaca u tim državama. Uostalom, već smo apsolvirali da je Satanista bilo više, cijelih 80 miliona. I kod nas ih je više od pola, samo ih zovemo Sile nečiste😉.

petar
3 godine prije

TRUMP2020!

Za sve ove budaletine koje prevaru ne smatraju bitnom, da im onako zdravo seljački objasnim, pa možda i shvate:

Sobino “demonkratska”, bi li ti priznao poraz da npr. igramo košarku 1na1. I na poluvremenu dok ti piješ svoj izotonični napitak, ja ti na semaforu napišem rezultat 3:0 za mene, bez da sam ijednom bacio po košu,a da ne govorim da sam koševe upisao u NEREGULARNOM VREMENU.

Jel bi igrao tako “pošteno”?

Mislim da svatko tko nije prodana duša, ili nekakav oblik “izroda” NE BI PRISTAO na takav rezultat.

Svašta p…. rodi 🙂

Sina
3 godine prije

Makni se već jednom i prepusti normalnima da rade ono što ne znaš.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI