Trump napada Bidena u CPAC govoru

Trump
7 komentara

Bivši predsjednik Trump iskoristit će svoj nedeljni govor na godišnjoj Konferenciji Konzervativne Političke Akcije (CPAC) da napadne svog nasljednika predsjednika Bidena i nagovijesti potencijalnu kandidaturu za Bijelu kuću 2024, potvrdila je u srijedu za The Hill osoba upoznata sa govorom.

Govor će obilježiti prvo veliko pojavljivanje Trumpa na političkoj sceni od odlaska iz Washingtona 20. januara. Od tada drži relativno nizak profil na svom imanju Mar-a-Lago na Floridi, prekidajući svoju šutnju samo povremeno tokom i nakon suđenja za opziv u Senatu.

Ali kada u nedjelju izađe na scenu CPAC-a, bivši predsjednik spreman je da uputi oštar ukor Bidenovim prvih pet nedjelja u Bijeloj kući, kritikujući, između ostalog, ponašanje svog nasljednika prema imigracionoj politici i njegov stav prema Kini.

O sadržaju govora u srijedu je prvi put izvijestio Fox News.

Očekuje se da se Trump još uvijek neće oglasiti o potencijalnom političkom povratku 2024. godine, iako prema Fox News planira da ide „tačno do linije najave još jedne kampanje“.

CPAC, koji započinje u četvrtak u Orlandu, Florida, obilježit će nešto kao politički ponovni angažmn za bivšeg predsjednika, koji je više od mjesec dana bio odsječen od Facebooka i svoje omiljene platforme za društvene mreže Twitter zbog širenja dezinformacija oko Izbora 2020.

Trump je već naznačio da planira da ostane sila u republikanskoj politici.

Nakon što ga je lider manjine u Senatu Mitch McConnell (R-Kentaki) ranije ovog mjeseca optužio za podsticanje rulje njegovih pristalica na juriš na Kapitol 6. januara, Trump je napao republikanca iz Kentakija i obećao da će podržati primarne izazivače nosioca GOP-a na koje on gleda kao njemu odanije.

Bivši predsjednik prekinuo je gotovo mjesec dana medijske tišine prošle nedjelje kada je dao seriju intervjua u kojima je pohvalio konzervativnog radijskog voditelja Rush Limbaugha nakon njegove smrti. U tim intervjuima, aludirao je i na svoje prethodne tvrdnje o prevari na izborima u novembru, neosnovane navode koji su bili ključni aspekt njegovog opoziva.

Takođe je ostao u kontaktu sa savjetnicima i političkim saveznicima, uključujući lidera manjine Doma Kevina McChartyja (R-California), koji se sastao sa Trumpom u Mar-a-Lagu krajem prošlog mjeseca.

Međutim, mogućnost još jednog kandidata za Bijelu kuću kog podržava bivši predsjednik predstavlja opasnost za druge potencijalne kandidate iz GOP za 2024, koji se nadaju povratku na osnovu Trumpove podrške. Nekoliko njih, uključujući guvernera Floride Ron DeSantisa i Senatore Rick Scotta (Florida) I Josh Hawleya (Misuri), takođe treba da govore na CPAC-u narednih dana.

BidenCPACDonald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

nitko ne zeli otvoriti karte do kraja,ukljucujuci trumpa,i reci da je duopol,privid usa demokracije,zavrsio.rasprave o politickom nadmetanju,nakon 2020 godine,revolucionarne,su u biti smijesne.ovakve teme bi trebalo staviti na stranu,nebitne su,i zato se ispricavam sha sam uopce komentirao,hehee.. hvala.

Max
3 godine prije

Trump se vraća.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI