Trump navodno planira da ponovo pokrene svoje skupove u junu 2021.

Trump
29 komentara

Bivši predsjednik je prekinuo sva masovna okupljanja sa svojim pristalicama nakon što su učesnici njegovog posljednjeg skupa upali u zgradu američkog Kongresa 6. januara. Demokrate i neki republikanci tvrdili su da je napad podstaknut vatrenim govorom koji je Trump održao na događaju o navodnoj prevari birača koja se dogodila tokom predsjedničkih izbora.

Donald Trump planira da se vrati održavanju mitinga sa svojim pristalicama ovog juna, rekao je anonimni savjetnik za Daily Mail. Bivši predsjednik navodno želi da održi dva skupa u junu i jedan skup oko 3. jula, a skupovi će biti oblikovani prema skupu na aerodromu koji je organizovao na kraju svoje izborne kampanje 2020. godine. Njegov tim, navodno, i dalje radi na detaljima skupa.

„Predsjednik je nestrpljiv da se vrati na posao i dobijamo puno ponuda i poziva i od kandidata i od političkih organizacija u različitim oblastima“, tvrdio je izvor.

Prema izvještaju medija, Trump planira da iskoristi uočene greške svog rivala za 2020. godinu, predsjednika Joe Bidena, i postavi osnovu za moguću predsjedničku kampanju 2024. tokom ovih skupova. On će navodno pokrenuti tekuća pitanja na južnoj granici, spomenuti sukob Palestinaca i Izraelaca, kao i osuditi probleme sa snabdjevanjem gorivom izazvane sajber napadom na Colonial gasovod.

Trump zaista omalovažava Bidenov odgovor na ransomware sajber napad na njegovoj ličnoj blogerskoj platformi:

“Da su se duge i užasne kolone za gas poput ove desile pod predsjednikom Trumpom, Lažne vijesti bi to prikazale kao nacionalnu sramotu! Da li je Joe Biden postavio Huntera za šefa naše energije, sa svim njegovim iskustvom u Burismi?” Trump se pitao dok se pozivao na Hunterovo kontroverzno zaposlenje u ukrajinskoj gasnoj kompaniji.

Ako se ispostavi da su izvještaji tačni, junski skupovi bili bi prvi koje je Trump održao od šestojanuarskih nereda na Kapitolu. Tada su neki od učesnika njegovog skupa „Stop krađi“ u Washingtonu upali u zgradu Kongresa dok su poslanici bili u procesu potvrđivanja rezultata izbora, koje je Trump odbio. Kao rezultat toga, demokrate, kao i neki republikanci, optužili su tadašnjeg predsjednika i njegove ponovljene tvrdnje o prevari birača na izborima 2020. godine za pokretanje nereda i ugrožavanje života poslanika. Trump je odbacio sve navode i preživio drugo suđenje za opoziv pokrenuto pod optužbom za podsticanje pobune tog dana u Washingtonu.

Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tegale mi odobri
2 godine prije

Prosim vas, da mi odobrite tegale in da boste videli, do so isti, levi in desni.
http://www.whale.to/a/anthrax9.html
https://www.prweb.com/releases/2009/03/prweb2237344.htm
https://healthimpactnews.com/2021/10570-dead-405259-injuries-european-database-of-adverse-drug-reactions-for-covid-19-vaccines/
Prosim spustite mi ga skoz, da bodo lahko videli tudi tisti iz Slovenije, ki se včasih priklikajo sem.

Bongo
2 godine prije

Treba vidjeti sta ce pokazati prebrojavanje u Arizoni. Po njemu bliskim ljudima, oni ce ovime dokazati prevaru i prebrojiti sve sporne drzave. Nije tu jos nista gotovo.
A i ovo sa generalima nedavno sto su se digli protiv uspavanog Joa je pokazatelj da ce ovo tek postati zanimljivo

Stara kuka
2 godine prije

U ovom trenutku meni izgleda da je Trump pomalo pogubljen u cijeloj situaciji i trenutno se ne bih kladio na njega kao neki važan politički faktor u budućnosti. Sve što radi,još od trenutka kad je bilo očigledno da će mu izbori biti ukradeni više izgleda kao pokušaj časnog i dostojanstvenog izvlaćenja i izbjegavanja potpunog debakla, nego kao neki ozbiljan napor da uskoro ponovo postane važna politička snaga. Pogotovo s obzirom na to da nema i nikad nije ni imao potrebnu potporu Republikanske stranke. Sve što radi djeluje nekako zbrkano, dezorijentirano i nedosljedno što je vjerojatno posljedica njegovog vrlo lošeg i pogrešnog izbora najbližih suradnika. Suradnika koji su ga cijelo vrijeme i dok je bio predsjednik sabotirali i podmetli mu klipove (Bolton, Kushner, Pompeo, Barr, Mattis pa i vođe republikanaca u Senatu i Kongresu McConell i McCarthy da nabrojim samo one najvažnije). S druge strane, Trump je već toliko puta propadao,… Čitaj više »

Realno
2 godine prije

Znaci cirkus je sluzbeno otvoren. Ocel u tom cirkusu trebati prati ruke i nositi maske i do kada ?!

iefvnsebfvwbfvoweufv
2 godine prije

Jesam li pametnim gepolitičarima rekao da ovom varanskom klovnu neće faliti dlaka sa glave, gepolitičari nastavite pametovati kako će nas ovaj varanski klaun spasiti………….

Mosha
2 godine prije

donalde usvoji me i donjet ću ti bidena i zamjenicu u gepeku 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI