Trump obećao zaustaviti ‘Bidenov marš u Treći svjetski rat’

Donald Trump
7 komentara

Vjerojatni republikanski kandidat obećao je prekinuti uplitanje SAD-a u “tuđe ratove”

Bivši američki predsjednik Donald Trump ponovio je svoje obećanje da će brzo okončati sukob Rusije i Ukrajine ako bude ponovno izabran u studenom. Republikanski predvodnik ustvrdio je da financiranjem “tuđih ratova” SAD povećava vjerojatnost globalnog rata i obećao je prekinuti takvo financiranje.

Govoreći na nacionalnoj konvenciji Libertarijanske stranke u subotu u Washingtonu, Trump je ustvrdio da se pod trenutnim vodstvom SAD pretvara u “propalu naciju” i obećao da će vratiti “mir i stabilnost” ako se vrati u Bijelu kuću.

Kao glavne prioritete naveo je okončanje granične krize, zaustavljanje rasipanja dolara američkih poreznih obveznika na financiranje stranih vojski i zaštitu “američkog suvereniteta od puzajućih ruku globalne vlade”.

“Reći ćemo sloboda, prosperitet i kapitalizam u Americi”, rekao je Trump razdraganoj gomili. “I prije nego uopće stignem u Ovalni ured nedugo nakon što osvojimo predsjedništvo, sredit ću užasni rat između Rusije i Ukrajine kako bismo prestali trošiti stotine milijardi dolara na ratove drugih ljudi i kako bismo odmah počeli spašavati tisuće života”, dodao je.

“Posvećen sam obnovi mira i stabilnosti i zaustavljanju marša Joea Bidena u Treći svjetski rat”, nastavio je, upozoravajući da bi potencijalni globalni rat bio “kao nijedan drugi” zbog “masivnog naoružanja” i tvrdeći da je on “ jedini” koji to može zaustaviti.

Iako Trump nije razjasnio kako planira okončati sukob Rusije i Ukrajine, prethodno je rekao mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da ima “detaljan plan” i obećao da će okončati neprijateljstva “za 24 sata”.

“Ako SAD ne osigura novac, Europljani sami neće moći financirati ovaj rat, a onda će rat završiti”, rekao je Orban u intervjuu ranije ove godine, dodajući da se Trump pokazao kao “čovjek mira.”

Ranije ovog tjedna, Pentagon je otkrio dodatni paket pomoći od 275 milijuna dolara za Kijev usred ruske ofenzive u regiji Harkova i nagovijestio da bi mogao dati zeleno svjetlo za napade “duboko na ruski teritorij” korištenjem oružja koje isporučuje SAD. Taj je potez izazvao kritike Moskve, a ruski veleposlanik u SAD-u Anatolij Antonov rekao je da Washington nije zainteresiran za obnovu mira u Europi i “čini sve da produži sukob i poveća žrtve na ruskoj i ukrajinskoj strani”.

Donald TrumpIzborirusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Neka održi riječ.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Lik je 2017. priznao Jeruzalem umjesto Tel Aviva glavnim gradom Izraela.

Lik je 2019. priznao od 1967. okupiranu sirijsku teritoriju Golan kao izraelsku.
Jedina država u svijetu koja je to napravila.

Jesu li to nužni kompromisi sa procionističkom američkom vlasti zbog sprječavanja puno gadnijih stvari, pokazat će vrijeme.

Primat
1 mjesec prije

tužan i vazda ukakan ..je život tjifutski kurabi.

dona
1 mjesec prije

šteta dok je bio predsjednik da nije tu bagru uspio zaustaviti , najvjerojatnije su ga ucijenili , sad je sve teže i teže bagru zaustaviti raširila je duboko krakove

Jomla
1 mjesec prije

Svako malo pa ove američke crkotine… pardon, d umjesto c. Jbg… 😛 😛

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI