Trump odaje počast ubijenom pristalici usred sukoba u Portlandu, policija tek treba objaviti njegov identitet

Trump
6 komentara

Američki predsjednik Donald Trump izrazio je saučešće poslije ubistva čovjeka u Portlandu, koji je preliminarno identifikovan kao član desničarske grupe Patriot Prayer. Policija tek treba da potvrdi njegov identitet.

“Počivaj u miru Jay”, napisao je Trump u nedelju naveče, retvitujući post Amy Kremer, suosnivača i dopredsjednika Women for Trump, koji identifikuje muškarca koji je u subotu ubijen u Portlandu usred sukoba između Black Lives Matter demonstranata i Trumpovih pristaša kao „Jay Bishop“.

Ranije u nedelju, osnivač Patriot Prayer, čiji se članovi često mogu vidjeti na pro-Trump skupovima, potvrdio je da je taj čovjek „dobar prijatelj i pristalica Patriot Prayer“.

Ni grupa ni policija nisu potvrdili identitet muškarca.

Međutim, kruže izvještaji na društvenim medijima, u kojima se navodi da je žrtva takođe bila pristalica Blue Lives Matter, pokreta za podršku policiji.

Dok Kremerin post za smrt čovjeka okrivljuje “Antifa”, labavo organizovanu samo-priznatu antifašističku grupu, policija nije nikoga optužila za pucnjavu, a za krivca se sumnja da je u bjekstvu.

Aktivista Patriot Prayer upucan je u subotu naveče kada su sukobi između demonstranata Black Lives Matter i pro-Trump pristalica izbili u centru Portlanda, nakon što je oko 600 automobila ušlo u grad u sklopu “Trumpovog karavana”.

Policija još uvijek nije komentarisala da li je pucnjava povezana sa demonstracijama. Međutim, liberali i konzervativci nisu gubili vrijeme da se međusobno optužuju za tragediju. Pojavili su se video snimci na kojima se vide navodno demonstranti BLM koji čovjeka nazivaju „je**nim fašistom“.

Demokrate su pokrenule hashtag #TrumpRiots na Twitteru, tvrdeći da je nasilje u Kenoshi i Portlandu rezultat Trumpa koji je podigao tenzije svojom osudom nemira i obećanjem da će vratiti „red i zakon“ slanjem saveznih trupa u gradove.

Trump je odbacio optužbe, ukazujući na neuspjeh gradonačelnika ovih gradova, kojima upravljaju demokrati, da uguše nasilje u koje su se pretvorili u početku mirni protesti BLM. U slučaju Portlanda, nasilni nemiri potresaju grad više od 100 dana.

Ranije u nedelju, gradonačelnik Portlanda Ted Wheeler efektivno je optužio Trumpa za nemire u gradu, rekavši da sije “mržnju i podjele” širom zemlje. Pobunivši se, Trump je Wheelera opisao “slabim i patetičnim” gradonačelnikom koji je dozvolio da nasilje bijesni zbog njegovog pranja ruku od svega.

Black Lives MatterDonald TrumpPortlandSAD protesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
3 godine prije

Trump će glatko pokupiti pobjedu na ovim izborima. Biti će mu lakše nego prošli put. Demokrati su si pucali u nogu podrškom marginalnim ekstremističkim skupinama, nikako ne shvaćajući da većina amerikanaca uopće ne odobrava generiranje kaosa i da samo žele red, rad i blagostanje. Tek im je nedavno to počelo dolaziti iz dupeta u glavu, ali avaj, osinjak je razasut i još će više izgubiti podrške ako se odluče napraviti zaokret za 180 (kao što je Biden ovih dana probao). Ljudi ne vole prevrtljivce i ‘trouble-makere’ , a ovo potonje je ‘Demokratima’ bio zaštitni znak tijekom ove 4 godine – od dana kada je Clinton izgubila 2016-e također zbog krive procjene pulsa nacije, preko Russiagate-a, pokušaja impeachmenta pa sve do ovih radikalnih loženja vatre i spaljivanja gradskih četvrti – sve što su mogli napraviti krivo, napravili su. Uopće ne poznaju većinu naroda, toliko su se zatvorili u svoju eko-komoru da… Čitaj više »

nekoime
3 godine prije

Kada upucaju crnoga, u roku 10 minuta se zna tko ga je ubio, kao i s koje je grane i kada ubijeni sišao.

Alex
3 godine prije

Grob neznanog junaka😂😂😂

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Prema najnovijoj “teoriji zavjere” o umješanosti Mossadua i policijie u nemirima itd, koja naravno to nije, jer dolazi sa prave strane (iako o tome piše VT), nije moguće da ga je ubio miroljubivi član Antife. Mogao je biti jedino krajnji desničar, koje su Trump i Mossad ubacili u redove Antife, kako bi svojim destruktivnim djelovanjem diskreditirali istu, a samim time i Demokrate.I ne samo to. Republikanci ako ne i čak sam Trump su bili ti koji su u državama gdje već godinama nemaju republikanskog guvernera forsirali školovanje i usavršavanje policije uz pomoć Mossada. Naravno, sve to se događalo već u vrijeme dok je predsjednik bio Obama. Naravno CNN se ne bi složio sa tim. Za njih je krivac Rusija. A za intermezzo neka podsjetim, da je 28.08.2017 čak Washington Post pisao kako je grupa od 100 u crno zamaskiranih članova Antife napalo potpuno mirne desničarske protestnike na Berkeleyu. (Yep, their… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI