Trump otpustio direktora CISA Chrisa Krebsa zbog “izuzetno netačne” izjave o izborima

Donald Trump prijeti
20 komentara

Christopher C. Krebs preuzeo je funkciju direktora Agencije za sajber bezbjednost i bezbjednost infrastrukture (CISA) u Odjeljenju za nacionalnu bezbjednost Sjedinjenih Država (DHS) u novembru 2018. godine.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u utorak na svom Tviteru da je otpustio Chrisa Krebsa sa mjesta direktora Agencije za sajber-bezbjednost i bezbjednost infrastrukture DHS.

Prema riječima predsjednika, Krebs je otpušten zbog njegove „krajnje netačne“ izjave o bezbjednosti predsjedničkih izbora u SAD 2020. godine.

„Nedavna izjava Chrisa Krebsa o sigurnosti izbora 2020. bila je krajnje netačna, jer je bilo masovnih nepravilnosti i prevara – uključujući glasanje mrtvih ljudi, promatrača kojima nije dozvoljeno da uđu na biračka mjesta, „greške“ u glasačkim mašinama koje su promijenile glasove za Trumpa na Bidena, kasno glasanje i još mnogo toga“, tvitovao je Trump. „Stoga je Chris Krebs razriješen dužnosti direktora Agencije za sajber-bezbjednost i bezbjednost infrastrukture, što stupa na snagu odmah“.

U naknadnom tvitu, Trump je rekao da je „jedino što je sigurno na našim Izborima 2020. to da su bili gotovo neprobojni za strane sile“.

„Za to Trumpova administracija preuzima velike zasluge“, nastavio je. „Na nesreću, radikalne lijeve demokrate, Dominion i drugi, možda su bili uspješniji!“.

Reagujući na Trumpovu odluku da otpusti Krebsa, Komitet za nacionalnu bezbjednost objavio je izjavu kasnije u utorak.

“Otpuštajući direktora Krebsa zbog odbijanja da pruži kredibilitet njegovim neutemeljenim tvrdnjama i teorijama zavjere o prevarama sa biračima, predsjednik poručuje službenicima administracije da svoje političke interese stave ispred svojih odgovornosti prema američkom narodu. To nije samo uznemirujuće, već je antidemokratski“, navodi se u saopštenju.

Izvještaji koji sugerišu da bi Krebs uskoro trebalo da bude smijenjen sa svoje pozicije pojavili su se ranije u novembru, a Politico navodi da bi to moglo biti “djelimično zbog veb stranice koju je stvorio za razotkrivanje dezinformacija povezanih sa izborima” – veb stranicu na CISA veb stranici pod nazivom “Kontrola glasina” .

Navodi se da će Krebs biti otpušten odmah nakon izbornog dana.

Ranije u utorak, Krebs je tvitovao: „ICYMI [u slučaju da ste ga propustili]: O navodima da je izbornim sistemima manipulisano, 59 stručnjaka za bezbjednost izbora se slaže da, „u svakom slučaju za koji smo upoznati, ove tvrdnje su ili neutemeljene ili su tehnički nekoherentne”.

Postizborni sporovi

Ubrzo nakon izbornog dana, DHS i CISA objavili su zajedničku izjavu u vezi sa izborima, nazvavši ih „najsigurnijim u američkoj istoriji“ – nešto što je kontradiktorno sa Trumpovim mišljenjem o izbornom procesu 2020. godine.

„Nema dokaza da je bilo koji sistem glasanja izbrisao ili izgubio glasove, promijenio glasove ili je na bilo koji način ugrožen“, navodi se u zajedničkoj izjavi.

Iako su glavni američki mediji projektovali da će demokratski kandidat Joea Biden osvojiti mjesto predsjednika u trci 2020. godine, Trump je žestoko odbijao da prizna ili prihvati preliminarne rezultate, tvrdeći da su izbori “namješteni”.

Usklađujući se sa Trumpovim tvrdnjama u vezi sa izborima, pojavili su se izvještaji u kojima se kaže da su mrtvi ljudi učestvovali u glasanju, a poštarima je naloženo da promjene datume glasačkih listića koji su pristigli poslije izbornog dana.

Nedavno su dvojica muškaraca optužena da su masovno predali hiljade lažnih prijava birača u ime beskućnika u Kaliforniji.

američki izboriChris KrebsCISADonald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
stojan
3 godine prije

za Bajdenom idu budzetski smrdljari, vec zakaceni na budzet, administracija, i grupacije koje se nadaju zakaciti na budzet/nas porez, kao i primaoci socijalne pomoci/vecinom neradnici, u prevodu razno razni dop-dileri, makroi, muzikanti, zabavljaci, glumci u pokusaju, sva neradnicka kamarila, jer Demsi podizu poreze, i povecavaju socijalna davanja, to je i na ovim izborima bilo na biranju od strane Demsa, daljnje povecavanje poreza, a za Trampom idu oni koji nesto MERLJIVO rade ili pokusavaju da rade, a svako povecavanje poreza koci svaku licnu inicijativu i preduzetnistvo, gusi MERLJIVI RAD VEC U SAMOM STARTU, republikanci vecinom su protiv podizanja nameta i poreza, tome svemu svedoci i da Demsi pobedjuju na Istoku SAD, u velikim gradovima, gde je vecina zaposlena/zakacena na administraciju. pitajte se gde ste Vi u svemu tome, i da li ste sisac budzeta/smrdlja u Opstini ili javnom preduzecu ili nesto MERLJIVO radite i stvarate novu vrednost ?

Emiliano Zapata
3 godine prije

Gdje su ljubitelji Trumpa koji su do jucer tvrdili da se bori protiv Kabale?
Evo danas s generalom najavio cjepivo za sve osim NY.
Cak ce i vojska “pomagati” u djeljenju!

burt
3 godine prije

sve je to bilo predvidljivo da će izgubit izbore i da neće dobiti Nobelovu nagradu za mir, da je normalna situacija već bi pakirao kofere iz Bijele kuće ali u vrijeme svjetske pandemije ostaje mu vrlo mala šansa da proglasi ratno stanje zbog nekog velikog sukoba i da u takvim uvjetima odgodi primopredaju ali i kineske i iranske vlasti to dobro znaju tako da mu je i u ovo vrijeme svjetske pandcemije šansa za takav scenarij vrlo mala iako su se slične stvari viđale u povijesti svjetskih pandemija

hiber
3 godine prije

Ovo je već sramota za portal Logično. Kao da Vam je sjedište u Afganistanu ili većoj vukojebini. Pa jeste li vi predali potpisanu preporučenu pošiljku u zadnjih pet godina u pošti. Vama tamo još Newman lupa pečate. Za kamere na šalterima niste ni čuli.

Istrazuj
3 godine prije

Clanak je informativan i ne vidim nikakvog razloga da pojedinci ovdje – pametuju sta portal treba ili ne – izvjestavati sa ovih izbora SAD.
Cak i dijete od 10 godina jasno vidi da je prevara na izborima – ogromnih razmjera.

Jedino sto je dobro:
1. Ovi satanisti sad idu – totalno otvoreno – pa je cak i najgupljem vidljivo (uistinu, uvijek ima izuzetaka koji su gluplji i od tog)…
2. Vidljiva je i velicina “mocvare” koju je Trump obecao “isusiti”… Koliko vidim, to je svaka tzv “drzava”(tj par banditskih familija na vlasti u toj tzv “drzavi”) – koja je “cetitala” pedofilu Bidenu na “izborima”…

3 godine prije zadnji put uredio Istrazuj
Tomi
3 godine prije

Ovo nas samo palite a na kraju isto ko Idlib nista od toga

Max
3 godine prije

U Americi svaki dan sve veći kaos.

Laki
3 godine prije

Tešla LAŽ!!! BESKUĆNIK NE MOŽE glasati i USA ako se ne prijavi u svom okrugu da živi! Pošto zdravorazumski riječ beskućnik predstavlja osobu bez adrese i stalnog boravišta ta osoba nije ni mogla dobiti svoj glasački listić jer po njega moraš osobno doći na glasaćko mjesto ili da ti ga poštom pošalju kao bivšem predsjedniku Trumpu sa Floride!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI