Trump pojurio iz sobe za brifing nakon pucnjave ispred terena Bijele kuće

Trump - brifing
10 komentara

Tokom konferencije za novinare u Bijeloj kući u ponedjeljak, agenti tajne službe iznenada su sklonili američkog predsjednika Donalda Trumpa a konferencija je naglo prekinuta bez objašnjenja.

Samo nekoliko minuta po početku Trumpovog dnevnog brifinga, dok je razgovarao o nedavnim ekonomskim dobicima, Tajna služba je iznenada prekinula konferenciju za novinare i povukla predsjednika, kao i službenike koji su namjeravali da učestvuju na tom brifingu, nazad u skriveni prolaz iza sobe za brifing.

“Do pucnjave je došlo izvan Bijele kuće”, objasnio je kasnije Trump. “Uvijek brz i vrlo efikasan rad … bila je stvarna pucnjava … neko je odveden u bolnicu … upucan od strane Tajne službe.”

“Desilo se izvan Bijele kuće”, rekao je Trump. “Neko je odveden u bolnicu. Upucan je osumnjičeni … Bilo je van prostorija.”

Reporteri iz kruga Bijele kuće objavili su na društvenim mrežama da su vrata zaključana, a ekipe sa kamerama s vanjske strane prozora su takođe sklonjene.

NBC je izvijestio da je agent Tajne službe pucao na osobu u parku Lafayette, blizu 17. ulice. Nije jasno zašto je osoba upucana. Trump je rekao da će detaljniji brifing o incidentu kasnije uslijediti od strane snaga zakona.

“Bili ste iznenađeni. I ja sam se iznenadio. Mislim da je to prilično neobično”, našalio se Trump sa novinarima nakon što se nekoliko minuta kasnije vratio u sobu za brifing. “Možda to nije imalo nikakve veze sa mnom.”

„Ne mislim da je osoba negdje prodrla; to je bilo na vanjskoj strani. Ne vjerujem da je bilo što prekršeno “, rekao je Trump.” Bili su relativno daleko. ”

Dodatni video snimci koji se dijele na Twitteru uspjeli su da zabilježe tačan trenutak kada su pucnji ispaljeni u blizini terena Bijele kuće.

Ažuriranje koje je izdala Tajna služba SAD potvrđuje da se incident dogodio u blizini 17. ulice i avenije Pensilvanija, te da je istraga o incidentu još uvijek u toku.

Bijela kućaDonald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Venom
3 godine prije

Klintonovci mu namještaju ovake debilizme, kako bi Trump-a prikazali kao kukavicom.
Da podsetim, Obama je bijo 40 metara ispod Bjele kuče, kad su 172.000 kilometara od Amerike ubili u Pakistanu Bin Ladena.

Emiliano Zapata
3 godine prije

prestrasno, kako cu nocas spavat?

Planet zemlja
3 godine prije

Trump,zovi brku i pitaj za savjet!izbore normalne ovako docekati neces!zemlja ti se pretvara u film bijeg iz New Yorka!!!reagiraju nekako,drzavni udar ti je pred ocima!

Stara kuka
3 godine prije

I u čemu je sad senzacija? Došlo je do pucnjave u blizini Bijele kuće i agenti Tajne službe su sklonili predsjednika na sigurno. Ne u podzemni bunker nego u Ovalni ured. I nekoliko minuta kasnije, kad se raz jasnilo što se dogodilo Trump se vratio na konferenciju za tisak i objasnio što se dogodilo.

Što je tu neobično ii izvan normalnih protokola? To što su agenti sklonili predsjednika SAD na sigurno kad se čula pucnjava? Merkel bi ostala? Ili Plenković? Ili je čudno što je Trump otišao nakratko “bez objašnjenja”? Trebao je valjda ostati dok se vani puca da novinarima objasni da se puca? Kakvo im je objašnjenje moglo biti dano kad se još nije ni znalo što se točno događa?

Ali ne sumnjam da će “novinari” iz mainstream medija i ovo na neki način iskoristiti ne bi li ocrnili Trumpa.

Spacevoodoo
3 godine prije

Igrokaz, ne u smislu da je ubojstvo namješteno ili nepostojeće nego medijski efekt koji se sa spektakularnim povlačenjem Trumpa postiže

Stock
3 godine prije

Sva ova situacija nije normalna.
Ljudi su prenapregnuti.
Neko je jednostavno – puko.

Max
3 godine prije

Na što je spala Amerika kad ni Bijela Kuća nije sigurna.

Alex
3 godine prije

Žuto oko tura😂😂😂 Veliki ratnik je moćan kad se grozi svijetu, ali se utronja čim mu malo zazuji oko ušiju.💩💩💩

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI