Trump postavlja postpredsjedničku kancelariju na Floridi

Trump na Floridi
44 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump preselio se na Floridu ujutro na Dan inauguracije, a očekuje se da će Sunčanu Državu nazvati svojom službenom rezidencijom, uprkos prošlom dogovoru sa zvaničnicima Floride koji je predviđao da svoje odmaralište Mar-a-Lago ne može koristiti kao svoje lično prebivalište u zamjenu za pretvaranje vile u odmaralište.

Trump je u ponedjeljak osnovao svoju prvu kancelariju poslije predsjedništva u okrugu Palm Beach na Floridi, potez koji će navodno služiti za objavljivanje izjava i stvaranje formalnog štaba u kojem će se organizovati javni nastupi.

U izjavi koja najavljuje razvoj, novoformirana „Kancelarija bivšeg predsjednika“ objašnjava da će Trumpov štab za komunikacije upravljati „prepiskom, javnim izjavama, nastupima i zvaničnim aktivnostima radi unapređenja interesa Sjedinjenih Država“.

Pored toga, u saopštenju se navodi da će ured takođe „sprovoditi dnevni red Trumpove administracije kroz zagovaranje, organizovanje i javni aktivizam“. Dodaje se: „Predsjednik Trump će uvijek i zauvijek biti šampion američkog naroda.“

Iako je Trump nagovijestio da će se možda ponovo kandidovati za javnu funkciju, izabrano ime njegove nove baze više je nego vjerovatno izabrano da podstakne špekulacije da će bivši predsjednik svoje napore usmjeriti na druga politička pitanja.

Trenutno je nejasno koji će se bivši pomoćnici Bijele kuće, ako ih ima, angažovati da ojačaju novu Trumpovu kancelariju; međutim, uprkos malobrojnim poznatim detaljima, vijest je brzo naišla na smijeh i podsmjeh korisnika interneta željnih da se uhvate u koštac sa posljednjim Trumpovim naporima.

U svjetlu Trumpove trajne suspenzije sa Twittera, on je uglavnom prećutao šta će podrazumjevati njegovi dani poslije predsjedništva, iako je nedavno rekao za Washington Examiner da planira da „nešto učini“.

Najava nove Trumpove kancelarije dolazi kada su članovi Predstavničkog doma predali američkom Senatu drugi slučaj opoziva protiv 45. predsjednika, pokrećući početak suđenja.

Donald TrumpFloridaKancelarija
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

Neka se smiju..plakanje ide naknadno.hvala.

Herc
3 godine prije

U martu nacionalna garda hapsi đuturuma i vješticu u kongresu , predsjednik Trump mora biti spreman
za povratak u WH nakon D puča i krađe

Komunjara
3 godine prije

Neka. Kad čovjek toliko voli. Trebao ju je nazvati predsjedničkom. Može si platiti isto osoblje kao u bijeloj kući, može postaviti zastave, svoj Tv kanal i obraćati se kao predsjednik svojim sljedbenicima. Nema tu ničeg lošeg. Još da ga neki od inozemnih predsjednika povremeno oslove sa “gospodine predsjedniče” to bi bilo humano. Mala gesta a čovjeku puno znači. Trebamo imati razumijevanja prema bolesnima, nemoćnima, siromašnima. Pomozimo im barem nekom gestom

Hattori Hanzo
3 godine prije

Bude si on osnovao neku stranku u buducnosti,puno ljudi je uz njega a vecini je dosta ovog cirkusa demokrati-repiblikanci.

Jozo
3 godine prije

Primjereno. Puno američkih penzionera se voli skrasiti na floridi.

Spartak
3 godine prije

Zašto lijepo ne osnuje vladu u egzilu? Nek se poveže s onom bjeloruskom alapačom koja ne priznaje Lukašenkov izbor, zatim s Guidom (ili tako nekako) koji ne priznaje Madura za predsjednika, zatim s glavosječama ISISU koji ne priznaju sirijsku vladu, zatim Dalaj Lamu, koji ne priznaje Peking, a našlo bi se toga još. Evo, ni Navalni pajac ne priznaje Putina. (A ni ja ne priznajem ovog našeg euroatlantskog pajaca iz Banskih dvora).
Nek dečki i cure osnuju kao paralelni predsjednici i svoju paralelni UN, svoj paralelni MMF, WTO, cijeli svoj paralelni svemir u kojem će oni vladati.
Kad je bal, nek je-bal, ne bu nitko na.ebal.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI