Trump potpisao zakon o trošenju koji uključuje zakon o pomoći zbog COVIDA-19

Trump potpisao novi zakon
8 komentara

Američki predsjednik precizirao je da će Kongresu poslati “podcrtanu verziju”, zahtijevajući da se “rasipničke stvari” uklone iz zakona. Predsjednik Donald Trump potpisao je zakon za pomoć zbog koronavirusa vrijedan 900 milijardi dolara.

Potpisivanje se dogodilo u nedjelju, dok je Trump bio na odmoru na Floridi. Izjava predsjednika objavljena je kasnije tokom dana.

„Potpisujem ovaj zakon za ponovno uvođenje naknada za nezaposlene, zaustavljanje deložacija, pružanje pomoći za iznajmljivanje, dodavanje novca za JPP, vraćanje naših avio-radnika na posao, dodavanje znatno više novca za distribuciju vakcina i još mnogo toga“, rekao je Trump.

Čini se da je Trump pregovarao o obavezi Doma i Senata da ispitaju „vrlo značajnu prevaru birača“ i pokrenu glasanje za povećanje podsticajnih čekova na 2.000 dolara i ukidanje Odjeljka 230, koji je kritikovan zbog omogućavanja širenja dezinformacija na mreži. Trump je početkom decembra rekao da je odjeljak 230 poklon američke vlade koji štiti od odgovornosti “Big Tech” i predstavlja ozbiljnu prijetnju američkoj nacionalnoj bezbjednosti i integritetu izbora.

„U ponedjeljak će Dom glasati za povećanje isplata pojedincima sa 600 na 2.000 dolara. Stoga bi četvoročlana porodica dobila 5.200 dolara. Pored toga, Kongres je obećao da će Odjeljak 230, koji tako nepravedno koristi Big Techu na račun američkog naroda, biti pregledan i ili ukinut ili suštinski reformisan“, rekao je Trump.

Ranije tokom dana, predsjednik je na svojoj stranici na Twitteru rekao da stižu neke „dobre vijesti“ u vezi sa podsticajem zbog koronavirusa.
Poslije višemjesečnih zastoja u pregovorima, u ponedjeljak, 21. decembra, republikanci i demokrate uspjeli su konačno da se dogovore o planu pomoći zbog koronavirusa u iznosu od 900 milijardi dolara i podjelu vladine pomoći u iznosu od 1,4 biliona dolara koji su poslati predsjedniku Trumpu na potpis. Olakšica zbog COVIDA-19 obuhvatala je pojedinačna plaćanja od 600 dolara za kvalifikovane Amerikance.

Međutim, Trump je isplate iz zakona u iznosu od 600 dolara kritikovao kao „sramotu“, pozivajući da se povećaju na 2.000 dolara po pojedincu ili 4.000 dolara po porodici.

„Povećajte isplate ljudima, riješite se „svinjetine“, tvitovao je predsjednik.

Senat je zakon usvojio sa 92-6 granicom za zaštitu od veta, u kombinaciji sa troškovima od 1,4 biliona dolara kako bi vlada održala funkcionisanje 2021. Tramp je zatražio promjene pozivajući zakonodavce da smanje račun uklanjanjem „rasipničkih i nepotrebnih predmeta”.

Posebno ga je brinulo što će 1,3 milijarde dolara pomoći za Egipat i njegovu vojsku vjerovatno biti upotrebljeno za kupovinu vojne opreme iz Rusije.

Novoizabrani predsjednik Joe Biden pozvao je Trumpa da potpiše olakšicu, dok se predsjednica doma Nancy Pelosi priklonila predsjednikovom pozivu za jednokratnim isplatama od 2.000 dolara za svakog Amerikanca. Takozvano progresivno krilo Demokratske stranke, uključujući predstavnika Alexandria Ocasio-Corteza, a takođe i nezavisni demokratski socijalista Bernie Sanders, takođe je podržalo Trumpov prijedlog za čekove od 2.000 dolara. Sanders je istovremeno zatražio da se zakon odmah potpiše.

Za raspodjelu vladine potrošnje bio je potreban predsjednikov potpis do 29. decembra da bi nastavio sa nedjeljnim osiguranjem za slučaj nezaposlenosti Amerikanaca i spriječio gašenje vlade, jer će paket takođe finansirati vladine agencije do septembra 2021. godine.

COVID-19Donald TrumpKoronaviruszakon
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Outsider
3 godine prije

China fault- Riješite se svinjetine?

shumadinac
3 godine prije

Ih dve hiljade – ja bih dao bar 10-20 hiljada…

3 godine prije

haha…
Jucer ovaj ukrajninski parlamentarac Derkac (kojeg Ciopedija optuzuje da je “ruski agent”) – izasao sa nevjerovatnom konferencijom za stampu…
Direktno optuzuje Bidena i CIo-bandu za otimanje miliona dolara od nafte i plina Ukrajini – a i podijelio brdo dokumenata novinarima…

Cinonisti ce po obicaju izbrisati sve sa njihovih “drustvenih mreza”, pa i ovo sa YT (premda ljudi postavljaju i na druge pletforme) – a korupmirane/kompromitoane “Vrhovne sudije” – pravice se gluhi, slijepi i nijemi (kao sto se stoka i do sada pravila)…
Ipak…
Tesko da ce to ista fercerat sa pedofilom Bidenom kao “predsjednikom”…

https://www.youtube.com/watch?v=hKDXVo-OKeQ&feature=youtu.be

3 godine prije zadnji put uredio Žx
Max
3 godine prije

Tražio je više novca za narod.

Bosanac
3 godine prije

Najbolji pos’o u 2020 je bio otvorit štampariju novca. Samo budale uzimaju kredite.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI