Trump poziva vladu države Georgia da „odmah zatraži posebno zasjedanje zakonodavnog tijela“ o rezultatima izbora

Donald Trump
14 komentara

Ranije je The Washington Post (WP) izvijestio da je guverner države Georgia Brian Kemp odbio Trumpov zahtjev da se održi posebna sjednica zastupnika kako bi se poništila pobjeda demokratskog kandidata Joea Bidena u toj državi.

Američki predsjednik Donald Trump oglasio se u subotu na Twitteru i pozvao guvernera Briana Kempa da „odmah zatraži posebno zasjedanje zakonodavnog tijela“, odgovarajući na objavu u kojoj je guverner primijetio da je pozvao na reviziju glasačkih listića u državi nekoliko puta.

„Ali nikada niste dobili verifikaciju potpisa!“, Uzvratio je Trump. “Vaši ljudi odbijaju da urade ono što tražite. Šta kriju? Bar odmah zatražite posebnu sjednicu zakonodavnog tijela. To možete lako i odmah učiniti”, nastavio je Trump, dodajući haštag # Transparency na kraj njegovog tvita.

Završne riječi Trumpovog tvita očigledno su se odnosile na prethodno guvernerovo otkriće da on nema pravo da pokrene reviziju glasanja, jer je za to ovlašten samo državni sekretar Brad Raffensperger.

Ranije je izvještaj WP sugerisao da je Kemp odbio Trumpov zahtjev za posebno zasjedanje zakonodavnog tijela kako bi se poništili izborni rezultati u državi Georgia. Predsjednik je pokušao da poništi ove rezultate, navodeći izborne prevare, posebno nakon što je nadzorni video snimak navodno pokazao da je izborno osoblje okruga Fulton izvuklo “kofere” dodatnih glasačkih listića.

„Republikanci to nikada neće zaboraviti“

U naknadnim tvitovima, Trump je osudio guvernere država Arizona i Georgia, rekavši da se „jače bore protiv nas nego radikalno lijeve demokrate“. Zatim je udvostručio tvrdnje da je dobio više „legalnih“ glasova i zakleo se da „republikanci to nikada neće zaboraviti“.

U Arizoni, Trumpov tim takođe je tvrdio da je izvršena prevara na izborima, pozivajući se na svjedoke koji su na ročištima tvrdili da su vidjeli da su glasački listići postdatirani i duplirani.

Ipak, guverner Arizone Doug Docey odobrio je izborne rezultate koje je ovjerila državna sekretarka Katie Hobbs, nailazeći na reakciju Trumpa zbog “žurbe” da potvrdi rezultate.

Šta se dešava sa državom Georgia?

Država Georgia izaziva posebnu pažnju nakon što je Trumpov pravni tim objavio navodni video snimak, za koji se tvrdi da otkriva dokaze kako radnici na izborima u okrugu Fulton u Atlanti ostaju i vade „kofere“ pune dodatnih glasačkih listiće koje su prebrojali nakon što je posmatračima stranaka i štampi rečeno da napuste mjesto za brojanje glasačkih listića.

Nakon što je navodni video postao viralan, Trumpov tim je zahtijevao reviziju potpisa glasačkih listića i pozvao državne vlasti da ponište pobjedu Joea Bidena u državi Georgia.

Državni sekretar Raffensperger, međutim, nije odobrio reviziju i, prema izvještajima, opovrgnuo je navode da nadzorni video prikazuje “kofere” sa glasačkim listićima, tvrdeći da su navodni “koferi” posebno dizajnirani za čuvanje glasačkih listića. Njegova kancelarija je takođe navodno istakla da su na mjestu prebrojavanja glasačkih listića bili posmatrači.

Georgia je jedna od država na bojnom polju gdje je Trumpov pravni tim podneo više tužbi osporavajući ishod novembarskih izbora. Prema američkim glavnim medijima, Joe Biden je pobijedio u trci za Bijelu kuću. Trump, međutim, odbija da popusti demokratskom kandidatu.

Uprkos tome, Predsjednik je pristao na pokretanje formalnog procesa prelaska vlasti na Bidena.

Prema preliminarnim rezultatima, Trump je izgubio Georgiju i njenih 16 birača od Joe Bidena. Predsjednik je, međutim, kontinuirano odbijao da popusti demokratskom kandidatu, a Trumpov pravni tim podnio je brojne tužbe u nekoliko ključnih država na bojnom polju.

Američki izbori 2020Donald TrumpGeorgia
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ogi
3 godine prije

Ja bi volio da je Trump pobjednik ovih izbora iako to nama ovde u BiH malo znaci. Dosta neregularnosti je ocigledno ali ce po svemu sudeci morati podviti rep. A ko je stvarno pobjedio nikad necemo saznati kao i mnoge stvari u zivotu.

onaj najve... Dalton
3 godine prije

Sumnjiva je ova Bidenova pobjeda u Americi..
Ništao tome nije bilo u “Simponima.”
P.S.
”Ja ključeve i olovku ne vraćam!”

zgvaca
3 godine prije

Trump je dobio pravo da kontrolise 100 glasackih listica u Nevadi. Na 2 su se pogreske nasle. Na jednom je Trumpov glas na kopiji prebacen Bidenu a drugi je ponisten zbog nepoznatog razloga. Sada mu je jedan sud odobrio 2 500 glasackih listica koji ce biti kao Loto izvuceni kontrolirat.
Ako Trump samo jednu drzavu okrene nastat ce Haos koji nitko nezeli. Posljedice ce biti ogromne za citav svjet. Dolar bi odmah potonuo a Down Jones bi se urusio. Tko bi u nas jos vjerovao vijestima iz drzavnih medija?

Istrazuj
3 godine prije

“…Državni sekretar Raffensperger…”

Zasto mi ovo prezime Raffensperger – zvoci kao PIN…? (pripadnik izabranog naroda)…

Pa zato sto protuva i jeste PIN

Istražuj
3 godine prije

Izgleda da Srbi znaju vise o ovim tzv “izborima” u SAD od samih Amera 😉
Cak je ista ona Soroseva gnjida Srdja Popovic (i njegov Canvas iz BG) – ucestvovao u obuci Antifa i BLM… Na cudi naravno, ali me cudi zasto gnjido do sad niko nije zgazio u Srbiji…

Evo odlican istrazivacki clanak sa – brdom poveznica na snimane razgovor pedofila Bidena:
https://srbin.info/svet/exclusive-soros-biden-network-ukrainegate-us-elections-and-the-day-after/

Takodjer analiza daje i vrlo moguci potencijani razvoj dogadjaja u SAD.

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI