Trump priprema izvršnu naredbu da ‘ohrabri’ policiju da primjenjuje ‘profesionalne standarde’ i upotrebu ‘sile sa saosjećanjem’

Trump - SAD policija
3 komentara

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da će uskoro potpisati izvršnu naredbu kojom se traži od policijskih odjeljenja širom zemlje da pažljivo upravljaju snagama i ulože više resursa u obuku službenika nakon nedelja žestokih protesta.

Bijela kuća radi na dovršavanju naredbe koja će „ohrabriti“ policiju širom zemlje da „ispunjava najaktuelnije profesionalne standarde sile“, rekao je Trump na jednom događaju u Dallasu u četvrtak, dodajući „to znači silu, ali silu uz saosjećanja“.

Iako nije razradio šta bi izvršna naredba podrazumijevala, predsjednik je rekao da će administracija takođe tražiti veća sredstva za policijsku obuku i „agresivno slijediti“ ekonomski razvoj u manjinskim zajednicama – a sve to dolazi poslije nedelja masovnih demonstracija zbog policijske brutalnosti i poziva na veliku reformu.

Podstaknuti policijskim ubistvom Georgea Floyda krajem maja, protesti su dali zamah nekim aktivistima da pokušaju da ukinu silu u defenzivnim policijskim odjeljenjima u gradovima širom SAD. Trump, koji se često oslanja na “red i zakon”, oborio je prijedlog, insistirajući da bi provedba zakona trebala dobiti više, a ne manje resursa.

„Nikada ranije nisam čuo za to. Čuo sam da žele zatvoriti sve policijske snage“, rekao je. „Mislim, šta se dešava kasno u noć kad nazoveš 911 i tamo nema nikoga? Šta radiš?”

„Mi ćemo se pobrinuti za našu policiju. Ne branimo policiju. Ako ništa drugo, idemo drugom rutom. Osiguravamo da je naša policija dobro obučena, uz savršenu obuku,i da ima najbolju opremu.“

Američka policijaDonald TrumpSADSAD protesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Ono sto se kod Tita zvalo vaspitna palica kod Trampa zove se saosjecajna palica.

Max
3 godine prije

Tucite ali budite nježni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI