Trump smatra da su nadolazeća okupljanja u Georgiji ključna za republikansko preuzimanje Bijele kuće 2024. godine

Trump o okupljanjima u Georgiji
16 komentara

Prije samo tjedan dana Trump je poslao pismo državnom tajniku Georgije Bradu Raffenspergeru i guverneru Brianu Kempu tražeći potvrdu rezultata predsjedničkih izbora u državi 2020., pozivajući se na izvješća o 43.000 glasačkih listića u odsutnosti okruga DeKalb koji su navodno nezakonito prebrojani.

Bivši američki predsjednik Donald Trump odlazi u Perry, u Georgiju, kako bi 25. rujna održao ono što je opisao kao “epski skup”. Bivši POTUS održat će govor u znak potpore državnom kandidatu republikanske stranke, bivšem igraču NFL-a Herschelu Walkeru, s ciljem smjene Demokrata iz Senata Raphaela Warnocka i preokrene ravnotežu u korist Republikanaca u Gornjem domu.

“Georgija je ključna za naše napore vraćanja u Dom i Senat 2022., a zatim i Bijelu kuću 2024., zbog čega mi je ovaj skup toliko važan”.

Republikance dijeli samo jedno mjesto od osiguranja većine u Senatu. Iako ih to neće spasiti od potencijalnih bojkota od strane Demokrata, većina bi im ipak omogućila jednostrano, ako je potrebno, donošenje određenih zakona, poput proračuna. Republikancima je također potrebno pet mandata kako bi preokrenuli ravnotežu u svoju korist u Domu, čineći srednjoročne termine za 2022. godinu još važnijim za stranku.

Trump na skupu planira povesti pitanja u vezi prijevare na predsjedničkim izborima iz 2020. godine, kao i revizorsko pitanje u Arizoni

Međutim, Trump će se na skupu Perryja dotaknuti i drugih pitanja, ponajprije rezultata predsjedničkih izbora 2020. na kojima je tijesno izgubio od Bidena u Georgiji. Na svom je Telegram kanalu bivši predsjednik najavio da će pokrenuti pitanje forenzičke revizije državnih izbornih rezultata u Arizoni 2020., u kojoj je utvrđeno “44.000 vjerojatno ilegalnih glasačkih listića”.

“Ogromna prijevara otkrivena je u forenzičkoj reviziji u Arizoni. Brojevi se mijenjaju na izborima!”

Prije samo tjedan dana Trump je poslao pismo Raffenspergeru i guverneru Brianu Kempu, tražeći od njih neka “decertificiraju” rezultate izbora 2020. ili pronađu još jedan “ispravan pravni lijek” kako bi zaustavili “nelegitimno” predsjedništvo Joea Bidena. Trump je naveo 43.000 glasačkih listića za odsutnost u okrugu DeKalb, koji su navodno nezakonito prebrojani u studenom 2020.,čime su prekršena pravila o pravilnom lancu skrbništva.

Bivši POTUS očito se pozvao na nalaze lokalnih vijesti, Georgia Star News, koja je proučavala obrasce za predaju glasačkih listića u odsutnosti u okrugu DeKalb. Mediji su otkrili da je 46 % svih lokalnih glasačkih listića predano biračkom popisu dan nakon prikupljanja, dok još 26 % nije imalo zabilježeno vrijeme primanja.

Oba su akta prekršila propise koje su utvrdila izborna tijela Georgije nedugo prije izbora 2020. godine, gdje je Biden nadmašio Trumpa u državi s neznatnom razlikom. Republikanski kandidat tada je optužio Demokrate za organiziranje opširne i detaljne prijevare birača u nekoliko država, kako bi mu “ukrali izbore”. Trumpov pravni tim, međutim, nije uspio dokazati ove navode na sudu.

Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
santa007
2 godine prije

Trampu želim pobjedu i puno više sreće u obračunu s dubokom državom u drugom mandatu.
Ako bude imao podršku u kongresu može postaviti svoje ljude na čelo obaviještajnih službi vojske idrugih ključnih državnih službi

Max
2 godine prije

Spriječit će ga sudski bar bi to htjeli

Metabaron
2 godine prije

Ma, navlakusa …” Ne treba nitko nista uciniti ,samo se treba strpiti do 2024 I onda ce Trumpster sve srediti ” …Nema veze sto je vec bio predsjednik pa su ga svejedno sjebali na ocigled CIJELOM svijetu , pa nikom nista .
Za tri godine ce on to sve pocistiti, mi se samo moramo strpiti dok nas guse, truju, pljackaju, tuku I ubijaju …
Daj, nemoj me jebat ‘ ….

Zvrk
2 godine prije

peče ga ta Georgia i to neviđeno

Zorule
2 godine prije

Sta ima cekati do 2024? Jesu li objavljeni rezultati Maricopa audita? Jesu, dokazuju neupitno laziranje rezultata. Isti audit sprovesti po hitnom postupku u jos par “swing states”, ako je rezultat isti, ponistiti izbore. Kakvo cekanje, kakve pizdarije, do 2024 cemo svi zavrsiti u logorima ili visestruko cjepani.

kučna pomočnica
2 godine prije

nisi normalan biden trump i putin i xi su isto vongo u razlićitim pakovanjima . jedino je bolsanaro dobar ili kako li se već zove predsjednik brazila. kakva duboka država imaš truli sistem i ništa više . u trulom sistemu samo trulež dolazi do vrha. trump se cijepio?

Ist
2 godine prije

Poštovani Logično, stvarno bi bilo vrijeme da nađete lektora koji će pregledati prije objavljivanja članke vaših autora, stvarno nisam zlonamjeran, želio bi da s kvalitetom pravopisa i gramatike postnete još relevantniji.

Današnji primjer iz ovog članka:

Trump je naveo 43.000 glasačkih listića “za odsutnost u” okrugu DeKalb, koji su navodno nezakonito prebrojani u studenom 2020.,čime su prekršena pravila o pravilnom lancu “skrbništva”.

Ispravno bi trebalo biti:

Trump je naveo 43.000 glasačkih listića u/iz odsutnosti za okrug DeKalb, koji su navodno nezakonito prebrojani u studenom 2020.,čime su prekršena pravila o pravilnom lancu nadzora.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI