Trump: Twitter se „miješa“ u izbore 2020.

Trump - Twitter
11 komentara

Twitter je označio tvitove američkog predsjednika Donalda Trumpa koji se odnose na glasačke listiće kao “potencijalno pogrešne” i ohrabruje pratioce da “saznaju činjenice” o ovoj temi putem medija i stručnjaka koje je odabrala platforma.

Američki predsjednik u utorak se pridružio svojim članovima GOP-a u napadanju izvršnog naloga od 8. maja, guvernera Kalifornije,demokrate Gavin Newsoma, koji je tražio da glasački listići putem pošte budu dostavljeni registrovanim biračima prije predsjedničkih izbora 2020. u novembru.

Dok je Trump javno napadao glasačke listiće i odbacio nepotvrđene tvrdnje o prevarama povezanim sa metodom, Twitter je u utorak prvi put odlučio da pokrene postupke protiv komentara američkog predsjednika u mailu.

Ciljano obilježavanje platforme društvenih medija poziva pratioce da „saznaju činjenice o glasačkim listićima“.

Glasnogovornik Twittera obavijestio je TechCrunch da dva dotična tvita “sadrže potencijalno pogrešne informacije o procesima glasanja i imaju oznaku da daju dodatni kontekst oko glasačkih listića”.

„Ova odluka je u skladu sa pristupom koji smo imali ranije ovog mjeseca“, napomenuli su, pozivajući se na Twitter-ov blog od 11. marta o „širenju potencijalno štetnog i zabluđujućeg sadržaja“ na platformi.

Trump je, na Twitteru, kasnije u utorak naveče napao Twitter optuživši platformu za “uplitanje u predsjedničke izbore 2020.” i “gušenje slobode govora”.

Brad Parscale, menadžer Trumpove kampanje za ponovni izbor, takođe je odgovorio na Twitter-ovo označavanje.
„Oduvijek smo znali da će Silicijumska dolina iskoristiti sve tačke kako bi opstruirala i ometala predsjednika Trumpa da svoju poruku prenese biračima. Partnerstvo sa pristrasnim lažnim informativnim medijima “ispitivačima činjenica” samo je dimna zavjesa koju Twitter koristi da bi pokušao da im očiglednim političkim taktikama da lažnu vjerodostojnost. Mnogo je razloga zbog kojih je Trumpova kampanja povukla svu našu reklamu s Twittera prije nekoliko mjeseci, a njihova jasna politička pristranost je jedan od njih.”

Trumpova aktivnost na Twitteru posljednjih dana bila je posebno provokativna. Tokom vikenda, američki predsjednik udvostručio je teorije zavjere tvrdeći da je domaćin MSNBC-a Joe Scarborough ubio Lori Klausutis, pripravnicu koja je radila u njegovoj kancelariji na Floridi kada je bio član Predstavničkog doma SAD.

Klausutisin udovac Timothy Klausutis pozvao je izvršnog direktora Twittera Jacka Dorseyja da ukloni predsjednikove postove u vezi sa smrću njegove supruge, koja se dogodila 2001. godine nakon što se onesvijestila i udarila glavom.
Glasnogovornik Twittera izjavio je, da je kompaniji „duboko žao“ zbog boli porodice u vezi sa tvitovima. Međutim, Trumpovi povezani postovi i dalje ostaju na platformi i nisu dobili potvrdu činjenica kao njegovi tvitovi o glasačkim listićima.

Američki izbori 2020Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
istrazuj
3 godine prije

Kad covjek pogleda kako su prakticno svi mediji u SAD ukljucujuci i ovo privatno smece poput YT, FB, twiter – protiv Trumpa… dodje mi da pomislim da je – covjek apsolutno na mjestu.
Nemoguce je da ga bukvalno sva MSM pljuje do maksimuma i saborira, pa cak i vovj govnjivi twiter…
Izgleda da Moshiah ben David – definitivno nema takvih problema u Rusiji…

JeLiOvoVic?
3 godine prije

“Twitter je označio tvitove američkog predsjednika Donalda Trumpa koji se odnose na glasačke listiće kao “potencijalno pogrešne” i ohrabruje pratioce da sami saznaju činjenice…” To Krampa najviše i straši, da mu sljedba umjesto čipovanja njegovim tvitovima 24 sata dnevno ne počne nedajbože da razmišlja i shvati da su njegovi histerični napadi na brojne “neprijatelje” u stvari dimne bombe The Koch Brothersa i ostalih industrijalaca, stvorene da sakriju dalje zgrtanje bogatstva i moći… “Car je go” je bolan trenutak za prevarene, ali i to mora doći prije ili kasnije…

Armagedon
3 godine prije

Ma zna Tramp sto govori , a ovo je nekomu upucena poruka , “Pazi sto radis ”
Sigurno nebi stavi sebe u toliki rizik da ne zna nesto vise sto javnost ne znamo.
a sad bi trebalo vidit malo detalja o doticnom muzu kojemu je zena udarila glavom o kantun od komode.
i dali je umijesan u zavijeru protiv Trampa.
ma bice oni malo tisi , mnoge su zamijene na visokim polozajima , koje su prije drzali iz oni mocvare.

Armagedon
3 godine prije

Ovako svi Trolovi da se hitno jave u prvu medicinsku ustanovu radi dobrovoljnog cijepijenja gluposti , oprostite protiv , protiv korone , kojega zdusno branu.
Da nas svih uvijere da smo u krivu i da je sve teorija zavijere , u stvari da je sva istina teorija zavijere.
u sto ide i bonus , cip sa kineskim miki mausom ,

aj da vidimo koliko ih je …..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI