Trump želi „osuditi i baciti iza rešetaka“ britanskog špijuna Christopher Steelea koji stoji iza „Russiagate“

Trump
8 komentara

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je na ekstradiciju, suđenje i zatvaranje osramoćenog britanskog špijuna Christophera Steelea, čiji su skandalozni navodi protiv predsjednika pomogli da se pokrene istraga ‘Russiagate’.

“Ovog čovjeka treba izručiti, suditi mu i baciti ga u zatvor”, rekao je Trump u razgovoru o Steeleu u subotu, nazivajući britanskog špijuna “bolesnim lažljivcem kojeg je potplatila Nepoštena Hillary&DNC!”

Steelea – bivšeg oficira u britanskoj MI6 i privatnog detektiva od povlačenja iz agencije 2009. – angažovala je kampanja Hillary Clinton preko posrednika 2016. godine da iskopa prljavštinu protiv rivalskog predsjedničkog kandidata.

Steele je sastavio dosje širokog opsega koji je, između ostalog, tvrdio da je Moskva godinama „uzgajala“ Trumpa kao marionetskog kandidata, a da je ruska Alfa banka prenosila poruke između Trumpove kampanje i Kremlja. Takođe je predstavio prilično bizarne tvrdnje, uključujući onu da je Kremlj ucjenjivao Donalda Trumpa video snimkom na kom gleda dvije prostitutke kako uriniraju po krevetu u moskovskoj hotelskoj sobi.

Te tvrdnje nikada nisu dokazane, a neke druge su i potpuno nedokazive. Ta je činjenica bila poznata bivšem direktoru FBI Jamesu Comeyju, koji je, ipak, predstavio dosje nadzornom sudu kako bi opravdao prisluškivanje određenog broja službenika Trumpove kampanje. Ta FBI istraga koja se prelila u Mueller istragu, koju je Trump takođe odbacio kao politički motivisani „lov na vještice“, odredila je prve dvije i po godine Trumpovog predsjedništva.

Trumpov najnoviji poziv na odmazdu dolazi nakon što je britanski sud naložio Steeleu da plati hiljade funti odštete dvojici ruskih bankara iz Alfa Group. Bankari su osporavali jednu od Steeleovih tvrdnji – da su devedesetih godina ruskog predsjednika Vladimira Putina snabdijevali „velikim količinama nedozvoljene gotovine“.

Christopher SteeleDonald TrumpRussiagate
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alex
3 godine prije

Gdje ima dima, ima i vatre.

Zlatko
3 godine prije

Nema rata, nema zla u zadnjih 200 g da ta hrpa smrada s otoka nije u tom ućestvovala, svi sukobi do danas inija pakistan, nliski istok, balkan i stvaranje isto takve zloćinaćke yugoslavije, droga, masonstvo, afganistan, oba svjetska rata..
Ima li Boga, a ima, završiće ko i Atlantida

qints
3 godine prije

Tako ti je Mr. Trump
kad covjek ili nacija postane zrtva lazi i fake news
a sto je s onima koji su zrtve mrznje, propagande i lazi a dolazi iz tvoje kuhinje, iz Bijele Kuce?

Cudo
3 godine prije

Počele se svađati i prepucavati bar javno i vidljiv gazde i sluga. Bit će zabavno na kraju….

mislim
3 godine prije

“sistem te laže”
doba interneta, sve se zna ,ko je ,što i kada rekao.
kome se dokaže da je svijesno lagao, napraviti sistem, u kojem proprcionalno šteti koju je napravio laganjem ,slijedi kazna.
samo ko će biti arbitar. kako njega izabrati.

Max
3 godine prije

Ne znam može li Trump njemu suditi. Nije mu u dosegu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI