Tsipras, Zaev i Vučić su dio istog atlantističkog tima i cijelu regiju će progutati NATO

NATO
82 komentara

Potpisivanju sporazuma između Makedonije i Grčke o preimenovanju bivše jugoslavenske republike u Republiku Sjevernu Makedoniju, koja je samostalna od 1991. godine, nije cilj pronaći dugoročno rješenje koje će zadovoljiti i makedonski i grčki narod. Pravi je cilj bio ispuniti tek formalne uvjete za poziv Makedonije u NATO na  summitu u srpnju ove godine. Ovo mišljenje su izrazili mnogi makedonski, ali i ruski i srpski stručnjaci, koji također pozorno prate širenje NATO pakta.

Podsjetimo da su sporazum o preimenovanju Makedonije 17. lipnja potpisali ministri vanjskih poslova Makedonije i Grčke, Nikola Dimitrov i Nikos Kotzias. Potpisivanje sporazuma je dovelo do prosvjeda u Skopju i nekoliko makedonskih gradova, pod sloganom “Nećemo odustati od imena, to je naša zemlja”. Predsjednik zemlje Đorđe Ivanov je odbio ratificirati potpisani sporazum, pa je poslan u parlament. Unatoč činjenici da sjednici nisu nazočili zastupnici glavne oporbene stranke VMRO-DPMNE, parlament je ratificirao sporazum, ali je prerano reći da je priča završena. Stanovništvo će na referendumu izraziti svoje mišljenje o novom nazivu zemlje.

Naime, prema uvjetima sporazuma s Grčkom, Makedonija bi trebala promijeniti svoje ime i ustav, za što je potrebna dvotrećinska glasova zastupnika. Vladajuća stranka u ovom trenutku nema taj broj glasova, čak i ako se u obzir uzmu partneri u vladajućoj koaliciji, stranke makedonskih Albanaca.

Rusija e čini nezainteresiranom za cijeli slučaj, iako je poznavateljima prilika vrlo dobro poznato da to nije tako. Prema ruskom povjesničaru, stručnjaku za Balkan s Instituta za slavistiku Ruske akademije znanosti, Georgiju Engelhardtu, Makedonija može očekivati jačanje vanjskog pritiska, prije svega na predsjednika Ivanova.

“Bit će i jakog pritiska, unutarnjeg i vanjskog, na zastupnike oporbene stranke VMRO DPNME, kako bi se stranka na neki način podijelila i ugrabili potrebni glasovi. To se treba očekivati upravo u okviru promicanja potrebe promjene imena zemlje”, vjeruje stručnjak.

Engelhardt je naglasio da se sve čini kako bi se potkopala stara pat pozicija u kojoj se Makedoniji spori s Grčkom, što nitko posebno ni ne skriva. Tijekom posljednjih nekoliko godina su Sjedinjene Države i druge vodeće zapadne zemlje zaključile kako treba ukloniti ovu “sivu zonu” u jugoistočnoj Europi, posljednji preostali više ili manje veliki prostor izvan NATO pakta.

Ovo područje obuhvaća zemlje poput Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, samoproglašenog Kosova i Crne Gore. Nedavno je Crna Gora šokirana ulaskom u savezu, što se prema brojnim analitičarima učinilo suprotno volji većine stanovništva. Upravo zbog toga je izbjegnuto održavanje referenduma o ovom pitanju i zemlja ugurana u NATO glasovima parlamentarnih zastupnika.

Makedonija NATO

U Makedoniji je situacija malo drugačija, ali se prijem u NATO pod hitno mora ubrzati, a za tu svrhu je bilo potrebno ukloniti problem s Grčkom. Kako je u Makedoniji nova vlada je došla na vlast, to više nije tajna, kao ni spremnost Zaeva, Dimitrova i Šekerinske da urade sve što od njih zahtjeva atlantistički blok.

Georgiju Engelhardtu upozorava kako je očito da će se, nakon što dovrši “posao” u Makedoniji, front preseliti u Srbiju i Republiku Srpsku, koja sprečava širenje NATO pakta na Bosnu i Hercegovinu.

“Moramo shvatiti da se stanovništvo Srbije jako protivi ulasku u NATO, kao što se vidi iz svih anketa. Međutim, to se ne može reći za vlasti zemlje. Znamo da je posljednja vlada potpisala sporazum koji je NATO paktu dao prava, imunitete i povlastice koje Sjevernoatlantski savez nije ni zahtijevao. Na primjer, pravo korištenja vojne infrastrukture, pravo na tranzit, sve to je NATO dobio od Srbije i bez prijema zemlje u savez”, rekao je stručnjak.

Ipak, dodao je, za NATO bi integracija Srbije u savez u doglednoj budućnosti bila ozbiljno političko postignuće.

“Tada će uvijek će moći govoriti da su pravilnom politikom čak i zemlje koje se nekad nisu usudile slušati postale “civilizirane”, “shvatile su što im treba” i disciplinirano su umarširale u zajednički sustav. Ali to je pitanje budućnosti, a sada se rješava problem Makedonije”, smatra politolog i stručnjak za Balkan.

Republika Srpska

Govoreći o mogućem ishodu referenduma u Makedoniji, Engelhardt je skrenuo pozornost na činjenicu da je stanovništvo ove republike podijeljeno u dvije velike skupine, na slavensku većinu koju čine Makedonci i albansku zajednicu. U tom bi slučaju Makedonci oko ovog pitanja bili podijeljeni otprilike na pola, a albanska zajednica bi podržala preimenovanje zemlje, premijera Zorana Zaeva i zahtjeve Zapada.

Ako referendum bude proveden isključivo od strane makedonskih vlasti i pod kontrolom “međunarodnih organizacija”, ponovit će se priča o referendumu za neovisnost Crne Gore, kada je EU rekla da bi njegov uspjeh bio uspjeh cijele Crne Gore. I doista, vlasti su dobile točno onoliko koliko im je bilo potrebno. Nije se moglo očekivati da bi referendum mogao dati neke neočekivane rezultate”, zaključio je Engelhardt.

Istraživač na Institutu za europske studije iz Beograda, Stevan Gajić također smatra da suština onoga što se događa u Makedoniji nije sporazum između Skopja i Atene, nego se zemlju nastoji ugurati u NATO “dok ljudi ne dođu k sebi”. On je to prijetio i prije nedavno održanog summita NATO pakta.

“Prema izvješćima medija, NATO je spreman 11. srpnja pozvati Makedoniju u organizaciju, bez obzira hoće li sporazum funkcionirati ili ne. To samo ukazuje na to da Bruxelles, kao središte EU i Sjevernoatlantskog saveza, uopće ne brine hoće li se riješiti spor između Makedonije i Grčke. Makedoniju je potrebno uključiti u NATO što je prije moguće i to  će se očigledno dogoditi”, rekao je Gajić.

Što se tiče imena “Republika Sjeverna Makedonija”, Grčkoj i Makedoniji će ono biti nametnuto nasilnim sredstvima, iako je jednako neprihvatljivo i za grčko i makedonsko stanovništvo.

Sporazum o novom imenu Makedonije potpisan je protiv mišljenja većine Grka i volji Grčke Pravoslavne Crkve, koja je utjecajan čimbenik u društvenom životu zemlje. Isto tako je bilo u Makedoniji, koji su izašli na ulice i prosvjedovali.

Unatoč nekim razlikama, situacija je slična onome što se događalo u Crnoj Gori kada je žurno ugurana u NATO bez referenduma.

Tsipras, Zaev i Vučić su dio istog atalntističkog tima

Aleksandar Vučić će dati Kosovo za EU i NATO
FOTO: Aleksandar Vučić

“Isto će biti i u Makedoniji, samo da se zapečati i ovaj dio fronta s Rusijom”, smatra srpski stručnjak.

“Tada će na red doći Srbija. Unatoč činjenici da sada govorimo o Makedoniji, situacija se ne može razmatrati odvojeno od događaja u Srbiji. Makedonski premijer Zoran Zaev, grčki premijer Alexis Tsipras i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić su članovi su istog tima i pripadaju atlantističkoj školi. Tsipras je prevario svoj narod najprije organizirajući referendum protiv mjera štednje koje su nametnute EU. Referendum je bio uspješan, a onda je Tsipras ignorirao njegove rezultate i proveo sve naredbe Berlina. Isto se događa u Srbiji s Vučićem. Inzistira na kompromisu suprotno mišljenju suprotno mišljenju naroda, većine intelektualaca tijekom “unutarnjeg dijaloga” kojeg je on sam pokrenuo i suprotno mišljenju crkve. Vučiću se pridružila premijerka Ana Brnabić, koja je nedavno izjavila kako Kosovo više i nije Srbija, ali Beograd nikad neće priznati njegovu neovisnost. Ova izjava je neka vrsta Zenonovog paradoksa”, istaknuo je Stevan Gajić, dodajući kako je ovom izjavom premijerka prekršila ustav zemlje, a da nije slijedila reakcija pravosuđa.

“U Beogradu postoji jedan urednik prorežimskog tabloida koji voli govoriti o prevratima, za koje kaže da se pripremaju protiv aktualnih vlasti. No, zapravo bi se državnim udarom mogla usporediti izjava Ane Brnabić, budući da s jednog od dva najutjecajnija mjesta u vlasti izjavljuje da jedan države ne pripada zemlji kojom upravlja, iako to stoji u preambuli ustava”, izjavljuje Gajić, koji je prilično zbunjen takvim istupima.

Zapravo je bit svih tih radnji otvaranje puta u Ujedinjene narode Kosovu, kako bi se omogućilo ujedinjenje Kosova i Albanije, što su proteklih nekoliko godina snovi i političara u Tirani. Stoga Srbiji treba oduzeti pravne poluge da to spriječi.

Kosovo

S druge strane, teritorij Kosova je formalno već dio NATO pakta, a Albanija je već članica saveza.

Učinjeno to, na red dolaze Srbija i entitet Bosne i Hercegovine – Republika Srpska. Ovo je glavna premija i srž balkanskog pitanja. Ako pogledate što Zapad govori o Balkanu, ispada da je ovo područje vrlo problematično “zbog zloglasnog ruskog utjecaja”. Čak se i za Makedoniju govori o utjecaju Rusije, što tvrde i aktualne vlasti u Skopju. Ta je histerija porasla nakon nekoliko predavanja predstavnika Euroazijske mladeži Leonida Savina ovoj republici.

“S dužnim poštovanjem prema Leonidu Savinu, stvarno ne mislim da bi no mogao organizirati ikakav državni udar”, rekao je Gajić.

Po njegovom mišljenju, Zapad se bunio zbog “ruskog utjecaja”, koji zapravo ne postoji, samo kako bi Balkan uvukao u NATO. Cilj je proširiti NATO na Balkanu, prvenstveno. Tako je bilo i u Crnoj Gori.

Proširivanje nekakvog dijaloga o “punoj normalizaciji odnosa” između Beograda i Prištine isto je što i priča o promjeni imena Makedonije. Cilj nije ni bio riješiti spor oko imena, već da se ispune minimalne formalnosti potrebne za pozivanje Makedonije u NATO.

Za Zapad uopće nije važno što  će se dogoditi u zemlji i kako će se riješiti problemi poput etničke podjele društva, uvođenja albanskog jezika kao drugog službenog jezika ili ponovne “bugarizacije” makedonskog stanovništva. Samo je važno da Makedonija postane NATO teritorij. Čini mi se da na kraju sve zemlje sive zone Zapadnog Balkana trebaju biti u NATO paktu.

NATO Balkan
FOTO: NATO i zemlje koje još treba “ugurati” u Sjevernoatlantski savez

U Srbiji se pokušava manipulirati javnim mnijenjem, a neki analitičari čak kažu da “da je dobro su bombardirani, da se postigne”. “Kompromis” je eufemizam za izdaju nacionalnih interesa, ne samo u Srbiji. “Kompromis” je riječ koju u Makedoniji i Grčkoj neprestano upotrebljavaju obje strane. “Kompromis” u Srbiji se uspješno provodi kao koncept kojim se prikriva uništavanje zemlje, kršenje ustavnog poretka i napadi na “ognjištare” i “konzervativce”, na crkvu, budući da je nominalno prebivalište srpskog patrijarha na Kosovu.

Prema riječima stručnjaka, makedonske i srbijanske vlasti skrivaju svoju pravu politiku od građana.

Građani čuju samo njihova “postignuća”, rezultate koji su uistinu nevjerojatni za sve balkanske narode, uključujući Albance. U stvari, Albanci su taoci kartela droga i terorizma, čije su se vođe preselile u ministrantske i premijerske urede. Da su ljudi zaista zadovoljni, ne bi masovno napuštali Kosovo. U svim balkanskim zemljama postoji problem iseljavanja, ali je on na Kosovu najizraženiji i poprima oblike egzodusa mladog i radno aktivnog stanovništva, koje će se, obzirom na veliku albansku dijasporu EU i Americi, teško vratiti na Kosovo.

Stručnjaci se slažu da makedonski predsjednik Đorđe Ivanov neće odustati od svog mišljenja, a kriza će se nastaviti. Premijer Zoran Zaev može mirno odstupiti s dužnosti. On je odigrao svoju ulogu i potpisala sporazum s Grcima, što je dovoljan uvjet da Makedonija dobije pozivnicu za NATO. Ostalo su problemi tehničke prirode.

Tada na dnevni red dolaze Srbija i Republika Srpska u Bosni i Hercegovini. Budući da veći dio političke elite u Europskoj uniji Srbe smatra “malim Rusima” u mediteranskoj regiji, gotovo malignim tumorom, proces izlječenja ove “bolesti” je počeo odvajanjem Crne Gore i njezinom ulaskom u NATO, koji sada vlada cijelom jadranskom obalom.

Bez sumnje možemo govoriti o nasilnoj “natoizaciji” svih zemalja Balkana. Rusija ne radi ništa. Je li Moskva zadovoljna zapadnjačkom propagandom koja govori o nevjerojatnom ruskom utjecaju koji se baš i ne osjeća u regiji ili je izgubila ne interes za Balkan? Ne znam. Srpski narod je na strani Rusije, ali ako Srbija formalno uđe u NATO, tamo će biti u zatočeništvu”, vjeruje je Stevan Gajić.

NATOVMRO-DPMNEĐorđe Ivanov
Pretplatiti se
Obavijesti o
82 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Korejac
5 godine prije

Europo probui se !!

davor
5 godine prije

Narod je previše navijački nastrojen da bi shvatio posljedice stvaranja NATO pakta. Za nas u regiji prečesto se NATO doima kao neko civilizacijsko unapređenje, modernizacija organizacije države i vojske, pridruživanje tehnološki naprednom i uređenom svijetu. Istina je potpuno drugačija. NATO je reketarsko švercersko udruženje sa jednim ciljem – osvajanje teritorijalnih resursa Rusije i Kaspijskog bazena. Za američke ambasadore i kongresmene Makedonija je jedna obična crtica-zastavica iznad kreveta koju je potrebno “osvojiti” u toj suludoj utrci. Ako na Makedoniji primjer nije preočit onda ne vjerujem da će ikad biti očitiji. Mi smo u Hrvatskoj kao i brojni ostali Europljani već bojim se duže vremena jedna obična crtica iznad tog kreveta američkih odlikaša iz bratstava.

jasmin
5 godine prije

Neka oprosti Gospodja Evropa…

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Kada ce ljudi shvatiti da je NATO zlo po mir, a odlican po SAD vojnu industriju. Pogledajmo samo nedavnu odluku sve naoourzanje mora biti po Istocnoj Evropi zamjenjano sa SAD naoruzanjem i radi se o 300 milijardi dolara koje te drzave moarju uplatiti SAD vojnoj industrijiu, mada je Rusko i bivse sovjetsko naoruzanje superiornije od istovremenih SAD oruzja. Evropa mora stvoriti svoje samostalne obranbene snage bez kontakta sa SAD. Da se 300 milijardi dolara potrosi u Evropi onda bi to bilo zaposljavanje i unaredjenje EU ekonomije.

Lala
5 godine prije

Grci su popustili i prodali ime. Ko zna šta su im obećali samo da više nema prepreka ni veta za Makedoniju u Nato savezu.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Neznam…imam osjećaj da je puno ljudi zbunjeno i da smatra da su Rusi digli ruke od nas.Doduše ,nema se ovdje skim ni razgovarati pa je ljudima u Moskvi manevarski prostor što se tiče Balkana itekako smanjen ali da i oni nisu dovoljno aktivni to se vidi.Mislim da su nas s pravom pustili niz vodu ,volio bi da griješim ..

jasmin
5 godine prije

Ovo me asocira na vic kada je Mujo branio Sulja.Suljo se posvadjao s nekakvim covjekom i ovaj ga poceo dobro mlatiti. Dodje Mujo da mu pomogne ,pa ce ti reci ovom sto ga bije:”E, hajde jos jednom udari sko smijes!”A ovaj ti opet odalami koliko god moze.I tako jos dvaput ,dok Suljo ne zapomaga:”Pobogu,Mujo ,nemoj me ti vise braniti. E tako i nama nije potrebna (nazovi) pomoc Evropske unije.Mozemo se mi i sami braniti bez njene pomoci.

Roko
5 godine prije

Rusija je digla ruke od Balkana, iako radi na odugovlačenju nečega što je na koncu ipak neizbježno. Vjerojatno je to i kalkulirano, jer Balkanci su izdajice i prodaju se za sitne novce onda kada su stvari ‘postavljene’ na takav način. A ‘postavljale’ su se godinama nakon raspada SFRJ, uvođenjem zapadne demokracije koja ne priznaje ništa drugo osim zapadnjačkog kulturnog i društvenog uređenja u kojem nekolicina odlučuje sudbinu naroda tako što vuče konce iz pozadine i svaka štetna odluka prikazuje se kao pozitivna, svaka je izdaja plemeniti čin, svaka laž istina…U konačnici, napokon učimo od najboljih – višestoljetnih kolonizatora i osvajača, prekaljenih manipulatora, prevaranata i lažova. Balkanska kultura i tradicija izumire velikom brzinom, naše ravnice i kotari su pustije no ikad, naša mladež je u potpunosti otuđena od ostavštine svojih predaka, bez ikakvih ambicija za životom na mjestima gdje je stotinama godina bujao život i na kojima su ljudi živjeli od… Čitaj više »

igi
5 godine prije

…hazarsko carstvo se učvrščuje….

Alen
5 godine prije

I opet ista prica , na brzinu te neko carstvo oblada bez postovanja bilo cega i kad isto propadne opet ostaju stari racuni …

Takva nam.je sudbina nikad nismo ni znali drugacije…

Najzalije mi je sto su nas tako jaftino.nasamarili i napravili i prave budalama da mi je to jednostavno neshvatljivo koja je to lakoca….

Posijano sjeme.mrznje i nasilno uvlacenje.u savez ostavlja prostor za svakakve manipulacije…

Sarajevo
5 godine prije

dobrog li vakta za poganog čovjeka…

bbbb
5 godine prije

Hrpa naoružanja se stalno (ali po malo) dovlači u jevvropu, grade se novi operativni centri, grade se novi mostovi i prometnice prema istoku, povečava se na 4% izdatci za natoSS ciovojsku, u medijima se rusi konstantno sotoniziraju (stvara se psihoza budučeg sukoba u glavama ovaca u ljudskom obliku), jel netko misli da to rade da gađaju u trapu glinene golubove ili hazarjaničari spremaju bobrok rat numero koji još od Svjatoslave pobjede nad istima kao osvetu prema Rusiji………………….

orbit
5 godine prije

Biti Natovac je unosan biznis za malu koruptiranu grupu u svakoj zemlji.

Son of Alerik
5 godine prije

Zapravo za NATO ni jedna od nabrojanih država nije vitalno bitna. Zadnja koja jim je bila bitna jest Crna Gora. Ono što NATO-u vjerojatno smeta jest to što se te zemlje nalaze u njegovom trbuhu. Već sad su one onemogućene u ikakvoj samostalnoj politici, a članstvom u NATO-u će se to samo formalizirati. Zapad je postavio sve čelnike u Srbiji, Hrvatskoj, Albaniji, Makedoniji, Grčkoj, Kosovu pa je i logično da oni provode upravo politiku Zapada, tj NATO-a. Da je netko Srbima rekao prije desetak godina da će im premijer biti žena, smijali bi se. A da im je tko rekao da će pritom biti i homoseksualka, potukli bi se. Ali vidi čuda, upravo takvu imaju. Vučić je od četnika, Šešeljovog poslušnika dospio do predsjedničke pozicije, ali ne sa Šešeljovih pozicija. Za razliku od SAD-a gdje je sva poražena oporba sigurna u to da se Putin miješao u američke izbore, nikom… Čitaj više »

Konstantin
5 godine prije

Kratkorocno … Rusi su nas namerno pustili niz vodu (u zagrljaju “zapadne sfere”) da bi dobili kao i uvek na vremenu. Kao i svaki ozbiljni politicari i analiticari izvagali su dobro mentalni sklop “nas Balkanaca” + nase opkruzenje + nase mogucnosti, sve to asimetricno prema mogucnostima i sposobnostima “zapadnjaka”. Ako se dobro secate od Putinovog cuvenog Minhenskog govora 2008, pojedini Ruski analiticari su vec obznanili da je tadasnjoj Rusiji potrebno da do 2018-2020 uspesno modernizuje sve svoje vojno-politicko-ekonomske ciljeve. Ako su uspeli na pr. samo 50% u modernizaciji kompletne vojske (naoruzanje + infrastruktura + savremene obuke kompletnog vojno profesionalnog + spec.osoblja) to je itekako upozoravajuce prema “zapadnjacima” da dok su oni trosili svoje vreme na “obuzdavanju” Balkana + “demokratskih preuredjenja od severne Afrike pa do Blistoka + Urko-Kaspijski region”. Dugorocno Rusi (pod uslovom da i nakon “Putinovog vremena” ostanu dosledni ili jos vise uspeju poboljsati svoj civilno-vojni sektor), mislim da… Čitaj više »

Đuro
5 godine prije

Dajte Srbima S 300 i fizičku vezu sa otvorenim morem pa da vidite koliko će NATO da ostane na Balkanu.
Pancir dolazi sa Putinom u novembru.
Razumijete li sad važnost Crne Gore i “agresivnost”.

Neuroznanstvenik
5 godine prije

Svaka čast analitičaru S. Gajiću na njegovom mišljenju… no, dajte malo propitajte (pa i intervju s njima) jednog Dževada Galijaševića, ili Predraga Ćeranića… pa da vidite uredništvo i novinari Logičnog šta će vam reći pravi znalci…

Mirko Popović
5 godine prije

Ni najveći politički protivnici nisu Vučića svrstali u atlantiste, pogotovo ne
u kategoriju Cipras, Zaev.

wetzer maja
5 godine prije

slika ove eu-e se zaokruzuje. ujedinjene drzave evrope – vec su gotov scenarij. sa vise novaca u budget, malo tu, malo u nato – sto ostane za vlastite potrebe? vec se svedska i nizozemska bune, ali i spanjolci i jos neki. hrvatska suti i potpisuje, kao uvijek. nova eu sa zajednicikim financijama i dugovima – bez jasnoce, tko ce sve to i kako platiti, ali sto jedan macron zeli, jasno je. sjedinjene evropske drzave – iako su zapravo rascijepkane na regije razlicitih interesa – jednostavno se sprovode maljem bez obzira na interese tih drzava. ili njihoviih potreba. nato, frontex i specijalci nisu dosta, treba nova struktura za “cuvanje granica” i posebna vojska za “unutarnje krizne slucajeve”. da ce usa zatvoriti tzv. balkanski most u pravcu kavkaza – jasno je vec godinama, samo balkancima nista nije bilo jasno. pa niti cinjenica zasto je bas tu bio placen i iniciran rat. sve… Čitaj više »

nije bitno tko
5 godine prije

Vide ovi lopovi iz NATO, da se narod ne protivi i sad okupiraju šta se okupirati može.

mačak
5 godine prije

Uvlačenje NATO pakta u zemlje Balkana je vrlo, vrlo loše po sve ovde. Ukoliko dođe do nekog sukoba, šta msilite da li će se SAD i Rusija tući direktno ili preko leđa drugih? Rusija zna da ne može da konvencionalno parira NATO paktu. razlog vrlo jednostavan mnogo su malobrojniji. Nije Rusija tek onako stvila svima doznanja da će po potrebi prvi upotrebiti nuklearno oružije, ako se oseti ugoženo. Sigurno neće dozvoliti nkakvu zajebanciju, nego će sve oklone zmlje VARŠAVSKOG pakta sravniti sa zemljom, da tu niko ne prođe. Šta mislite ako oni šibnu neku atmosku na Crnu Goru, Rumuniju, Bugarsku, Poljsku, Mađarsku i slično, da će ovi istom merom to vratiti po Rusiji? Lepo im je Tramp skresao ulice šta msili o tome. Samo se bojim da će ih braniti preko leđa nekih ruskih prijatelja. Ukloko dođe do ozbiljne krize, Rusija će prvo opaliti po svim poltronima, odnosno zemljama koje… Čitaj više »

Miki
5 godine prije

Srbska politka je potpuno šizofrena.

Đuro
5 godine prije

Hajde da malo oborimo koncepciju cijelog članka sa jednom izjavom portparola ruskog ministarstva inostranih poslova.

http://fakti.org/rusija/mid/zaharova-resenje-kosovskog-problema-moguce-samo-uuslovima-koji-su-prihvatljivi-za-srbiju

C h i l e
5 godine prije

Ostale samo srbske zemlje van NATO pakta….

DLM
5 godine prije

I Babic iznosi vidjenja svakojakih analnih speleologa i zaista moram reci da se ne slazem s njegovim vidjenjem. Jasno da nije njegovo ali ga on iznosi pa zato se moram njemu… Cilj ove operacije na Balkanu nije da se uvuce isti u NATO, pogotovo ovo sto se radi u Makedoniji nije iz tog razloga. Cilj je stvoriti novi regionalni sukob. Kome treba i zasto? Pre svega radi se uspostavlanju nove ravnoteze doslo je do sukoba interesa i ovdi, Placam pice onome ko ce reci sto je dogovoeno u Helsinkiju 16.07.2018. i zasto se kaze da je to nova Jalta!!! Zasto govorim da je cilj RAT, pa evo iz jednostavnog razloga. Pre 7 dana neka agencija je istrazivala javno misljenje u Makedoniji rezultati govore sledece: Za sporazum s grekima i uguravanje Makedonije u NATO je samo 25% Makedonaca ali je zato 97% Arnauta 87%Cincara 75% Turaka i 50% Romcica!! Neki bi… Čitaj više »

udav
5 godine prije

anglocionisti su odlucili sprovesti ar-magedon, ne na B.I. vec u nasem komsiluku… ja sam to znao i pisao odavno, jos malo pa ce vam paznja biti skrenuta na to… poenta je kako se prica zavrsava

alan ford
5 godine prije

kao prvo; portal logicno,: piše se Cipras, to je prava transskripcija sa grčkog alfabeta na hrvatski. Tsipras je engleska transskripcija pa to sam ja oduvijek govorio. Cipras je Sorošev čovjek, blefer, on je samo glumio kofol da je protuv EU i bankara, da dobije vlast, čim je dobio vlast, prodao je grčku lešinu lihvarima, Kažem lešinu, jer su Grčku, već ranije desetljećima iscjedili grčki socijalisti i demokršćani, (u suradnji sa lihvarima iz Goldma Saksa) i od nje napravili lešinu, a Cipras je konačno dokrajčio lešinu. Zaev je također sorošev čovjek, kao i cijela makedonsla socijaldemokratska stranka. A Vučić je također čovjek duboke države, pa to sam oduvijek govorio, blefer i srpska varijanta Ciprasa, samo što je on desna varijanta. Kada je za premjerku odabrao lezbu, dresiranu u SAD-u, sve je bilo jasno. Vučićevo ono malo šurovanje sa Rusijom , sve je blef i gluma, samo da se prevari i zadovolji… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI