Tucker tvrdi da drugi Trumpovi članovi pravnog tima tek treba da vide dokaze o namještenom izbornom softveru od Sidney Powell

Fox News - Powell
52 komentara

Voditelj Fox News Tucker Carlson ponovo je pokrenuo pitanja o advokatu Donalda Trumpa Sidney Powell, koja je odbila da objavi dokaze o prevarama birača, nakon što ga je napala zbog nepristojnosti u njegovim molbama da se pojavi u emisiji.

Dan nakon što je Carlson izazvao buru na društvenim mrežama zbog iskopavanja Powell zbog toga što sa svojim programom nije podijelila dokaze o navodnoj prevari na glasanju, zvijezda Fox News tvrdi da se „u posljednja 24 sata „čuo sa mnogim ljudima, uključujući i ljude iz Bijele kuće i ljude bliske predsjedniku“ o njegovom segmentu i da izgleda da niko od njih nije vidjeo dokaze iz prve ruke.

Kao i mi, zaključili su da ni ovi izbori nisu bili pošteni. Kao i mi, spremni su da vjeruju u svako objašnjenje za ono što se dogodilo. Kao i mi, nisu vidjeli ni jedan dokaz koji pokazuje da je softver promijenio glasove.

Carlson je primjetio da su među predsjednikovim saradnicima do kojih je njegova emisija došla bili i drugi članovi Trumpovog pravnog tima, koji takođe očigledno nisu bili upoznati sa dokazima.

„A pod ‘oni’ uključujemo i druge članove pravnog tima Donalda Trumpa – ni oni nisu vidjeli Powelline dokaze. Niti svjedočenja zaposlenih u softverskim kompanijama, niti proklete interne dokumente, niti kopiju samog softvera“, rekao je Carlson u „ažuriranju“ svoje borbe sa Powell.

Voditelj nije otkrio sa kim je tačno razgovarao o navodima, napominjući, međutim, da ako ih Powell zaista dokaže na sudu u narednih nekoliko nedjelja, kao što je i obećala, „niko neće biti zahvalniji” od njega samog.

Slabo prikriveni potez prema Powell dolazi nakon što je ona uzvratila vatru popularnom konzervativnom voditelju jer je naizgled sumnjao da posjeduje pomenute dokaze tokom njegove emisije u četvrtak.

U intervjuu za voditeljicu Fox Business Mariju Bartiromo od petka, Powell je rekla da je, iako je odbila da bude u emisiji kod Carlsona, ponudila izjavu za svjedočenje koju tek treba priložiti uz tužbu i predložila Carlsonu da razgovara sa „još jednim svjedokom“ spremna da objasni matematiku koja stoji iza njenih tvrdnji.

Carlsonovo postupanje prema Powell iznjedrilo je kritike mnogih Trumpovih pristalica, koji su voditelja optužili za podrivanje predsjednikovog slučaja i „sramoćenje“ Powell zbog odbijanja njegovog poziva.

Kontroverza potiče iz optužbi koje je Powell iznijela u nekoliko navrata, da su glasačke mašine Dominion i softver za glasanje Smartmatic povezani jedni sa drugima, kao i sa američkim stranim protivnicima poput Venecuele i Kine, i milijarderom donatorom demokrata Georgeom Sorosem. Powell, najpoznatija po tome što je zastupala Trumpovog bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost, Michael Flynna, tvrdila je da su mašine za brojanje glasova namještene kako bi se promijenile glasovi za Trumpa na Bidena, pozivajući se na “skokove” u glasovima za demokratskog izazivača u državama na bojnom polju.

I Dominion i Smartmatic negirali su bilo kakve veze između sebe, kao i tvrdnje da dijele tehnologiju.

američki izboriDonald TrumpSidney PowellTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Otkrit će se uskoro tko govori istinu.

Stara kuka
3 godine prije

Carlsonovo postupanje prema Powell iznjedrilo je kritike mnogih Trumpovih pristalica, koji su voditelja optužili za podrivanje predsjednikovog slučaja i „sramoćenje“ Powell zbog odbijanja njegovog poziva.

Spreman sam se okladiti za mjesečnu plaću da će se ova “briljantna odvjetnica” Powell na kraju poikazati kao ubačeno kukavičje jaje koje će do kraja zavlačiti, sabotirati i uništiti sve napore Trumpovog tima. Što će na kraju biti još jedan dokaz kronične glupavosti tzv. “konzervativaca” koji su već nebrojeno puta pali na takve precjenjene prodavače magle kao što je ona, ali još se nisu opametili.

mQstar
3 godine prije

Dinstanje – sirovQ povrće pržiti na laganoj vatri /ako malo i zagori nije problem/ 💦 😉

Istražuj
3 godine prije

Meni se cini da je Tucker teska supcina… Zasto bi pravni tim predsjednika Trumpa davao na uvid dokaze za sud – bilo kojem novinaru…? Pogotovo televizije koja je takodjer otvoreno bila – PROTIV Trumpa? U svijetu informacija – ova prodana supcina Tucker – bi valjda kao “novinar” trebao istrazivati informacije… Ili sam ili uposliti svoje istrazivacke novinare, kojih garant ima malo more na FOX, te na osnovu naputaka – SAM istraziti i analizirati ovu nevidjenu prevaru… A ne samo naputaka, nego i klipova, big-data analiza je more na mrezi… Dostupno. Takodejr i dokumenata koji jano ukazuju da je kompania Dominion bila u vlasnistvu Venecuelanca a onda prpodana spanskoj kompaniji koja je bankrotirala neki dan… Tip je izgledao OK prije… Medjutim – sa ovom smijesnom “novinarskom” akcijom – samo je pokazao da je prodana supcina. Nikakav “novinar” – jer novinarov je posao da ISTRAZUJE, a svoja istrazivanja da prenese javnosti… Nije… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
Ice
3 godine prije

Sve je ovo ruska agenda da se diskreditira američka demokracija. Trumpovi su ruski agenti, to će se dokazati uskoro kada Biden preuzme administraciju.

3 godine prije zadnji put uredio Ice
Stara kuka
3 godine prije

Moraš to malo bolje Đuro. Pišeš pizdarije baš na svakoj temi, silno se trudiš svima ići ka živce, a ja u samo jednom upisu skupim više minusa nego ti u svojih deset. Znaš kolega uvaženi, nije dosta samo biti naporan kao ti. Moraš znati pogoditi u žicu. Kad to naučiš dobit ćeš pažnju koju tako očajnički želiš.

Stara kuka
3 godine prije

Kontroverza potiče iz optužbi koje je Powell iznijela u nekoliko navrata, da su glasačke mašine Dominion i softver za glasanje Smartmatic povezani jedni sa drugima, kao i sa američkim stranim protivnicima poput Venecuele i Kine...”

Ako netko do sada nije zapazio, iako stalno priča o dokazima koje je navodno skupila, nikakvi dokazi o prevari i krađi glasova nisu dio njene taktike. Sve vrijeme njena glavna teza je “strano miješanje” u izbore na način da je Dominion strana tvrtka povezana sa Venezuelom, Kinom, Srbijom i tko zna s kim sve ne.

Dakle, ona u stvari potpuno marginalizira same brojne prevare i krađe glasova i u središte problema postavlja “strano miješanje” u izbore putem izbornog hardvera i softvera. Ispada da nikakvih problema ne bi ni bilo da nije Dominiona i njegovog softvera tj. da su ustvari nekakvi stranci isključivi krivci za sve.

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
onaj najve... Dalton
3 godine prije

Znam za lika kojem se svašta izdešavalo u mjesec dana.
Zarazio se koronom, pa dobio otkaz na poslu…
Sad će mu još uzeti i kuću u kojoj živi s familijom.
Donalde, izdrži… nu Jakova!
P.S.
Da ga i žena misli ostaviti…
A onaj Netanyahu, sad više ne zove.

3 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
UYP
3 godine prije

I sta kazu, Putin obezbijedio sebi I svojoj porodici dozivotni imunitet od krivicnog gonjenja, cak I jos 2 mandata nakon 2024. God. Ma onaj Erdogan diktator

Dreamer
3 godine prije

Ee Đuro u politiku i geopolitiku ipak treba puno bolje pratiti kako bi se razumjela. Nije Trump republikanac već nezavisni kandidat koji je s parama ušao na izbore preko republikanaca,a s obzirom sa su mnogi republikanci također dio duboke države,otuda i taj manjak podrške.
I nemojte galamiti,ne mogu to više slušat,vaše gluposti već ispod nekoliko članaka.
Kultura komentiranja kaže da nema galame,znači bez velikih slova.
Hvala

3 godine prije

Kako na drugoj temi pomenuh definiciju palamudjenja i sinonim za istu nalazim za shodno i potrebno da na ovoj temi postavim tudju misao za sinonim palamuditi.

3 godine prije zadnji put uredio Stock
Melita
3 godine prije

Naoko besmislena eskapada koja je narušila ugled Tuckera među njegovim podržavateljima i nanijela ogromnu štetu pravnom timu predsjednika. Inzistirati na dokazima može samo sud, a ne jedan novinar, koji je sebi očigledno dao preveliku važnost. Tim više što su mu navodno ponuđeni materijali s iskazima svjedoka i matematičke analize koje prikazuju statističke abnormalnosti u priljevu glasova. Javnim izražavanjem sumnje u vjerodostojnost dokaza koje se nije niti potrudio proučiti, Tucker je dao najveći udarac odvjetničkom timu koji pokušava dokazati prevaru birača. Već na konferenciji za novinare dan prije, rečeno je da slučaj korištenja programa za namiještanje rezultata i međunarodno uplitanje u izbore ne može biti riješen u kratkom roku koji imaju pa će se skoncentrirati na dokazivanje izborne prevare s glasačkim listićima. Tucker se ovom reakcijom tiho svrstao uz političku liniju svoje kuće.

Grom
3 godine prije

Vi ste najbolji portal u Hrvatskoj,Geopolitika,zna,takodjer imati dobre clanke,imam50 god,bio sam vani,zivio u Italiji,itd,dakle nisam od,,jucer,,…Trump ,ma koliko bio iritantan,bahat,nespretan,je ipak pokraden ,o to brutalno,duboka drzava nije teorija zavjere,nego činjenica. Stotine dokumenata na wikiliksu i you tube mozete naci,a da ima profi prodanih duša,komentatora,haaha,to ne treba čuditi..svako dobro i pozz iz Dalmacije

Grom
3 godine prije

Đjuro,aj lezi malo…i manje gledaj sorosove dnevnike,…

eks
3 godine prije

Deep State psihopate su beskrupulozno pokrale glasove i falsifikovale izbore. Oni , uz pomoć korumpiranih medija, ignorišu i nipodaštavaju svaki dokaz i onemogućavaju svaku istragu kojom bi se to dokazalo. Najnovija vest: šef mafije Detroita , Džo Merlino, objavio je da je lično dobio 3.000.000 dolara za falsifikovanje 300.000 glasačkih listića u korist Bajdena. On kaže da su mu iz izbornog štaba Bajdena , pred izbore , dali 300.000 praznih glasačkih listića, iznajmili dve prazne kuće na periferiji Detroita, gde su njegovi ljudi tri dana ispunjavali te listiće u korist Bajdena . Potom su ti listići ubačeni u kutije i odneti u gradski centar za brojanje . Takodje je rekao da je spreman da o tome svedoči pred sudom i Kongresom USA . Siguran sam da će Demokratska stranka to sprečiti. Nikakvi dokazi ne mogu sprečiti psihopate i zločince da otmu vlast .Amerikom vladaju novi fašisti, koji fašistom proglašavaju svakoga… Čitaj više »

Laki
3 godine prije

Dobra stvar je što u USA TV možeš govoriti što godi želiš, ali kada na Sud dođeš i pitaju te o izbornim prevarama, Ruddy i Powell moraju govoriti ISTINU jer će ih izbaciti iz Odvjetničke komore i usput poslati u zatvor jer su lagali na Sudu. Tako da sve što kožu na sudu je: Ovo nije dokazivanje PRIJEVARE BIRAČA i i po mojim saznanjima se nije desila prijevara!!!Ali Trump ako bude pun LOVE njih dvoje su njegovi sigurni zaposlenici! Ruddy dnevno uzima od građana USA ne od Trumpa 20 000$; I TATA BI SINE!!!

Laki
3 godine prije

Đuro ja te podražavam 100%! Kao RUDY GIULANI TRUNPA!!!

Mahatma
3 godine prije

Cucker Tardson

Bosanac
3 godine prije

U medjuvremenu se skupili ispred CNN-a u Atlanti da protestuju 🙂
https://youtu.be/DukPOGZ9wic
A “Rescue America” rally, organized by #Walkaway, was held outside the CNN Center in Atlanta, Georgia, on Saturday at 10 a.m

3 godine prije zadnji put uredio Bosanac
Stara kuka
3 godine prije

Mogu primjetiti da sam vrlo iznenađen neshvaćanjem situacije od strane nekih komentatora o kojima inače imam vrlo dobro mišljenje. Ovakvo jednoglasno pljuvanje po Tuckeru Carlsonu i pružanje podrške jednoj vrlo mutnoj osobi kao što je ta fiškalka Powell je baš razočaravajuće. Ista se stvar ponavlja i u SAD među tzv. “konzervativcima”. Donald Trump je na ovim izborima dobio prema službenom brojanju skoro 74 milijuna glasova. Realno je za pretpostaviti da mu je barem dva milijuna ukradeno i prebačeno Bidenu pomoću Dominion softvera, a sam Bog zna koliko je listića sa zaokruženim njegovim imenom završiloi po kontejenrima. A brojanje još nije ni gotovo. To je osim ove Bidenove namještaljke uvjerljivo najveći broj glasova koji je ikada jedan kandidat za predsjednika dobio. Nikada nijedan predsjednički kandidat nije uspio motivirati toliko birača da izađu na izbore kao što je to uspio Donald Trump. A ako je itko osim samog Trumpa za to zaslužan… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI