Turska osveta – Ankara tvrdi da je uništila sirijski helikopter u Idlibu

Mi-28
76 komentara

Tursko ministarstvo nacionalne obrane priopćilo je da je neutraliziralo sirijski helikopter u Idlibu u svom odgovoru na pucnjave sirijske vojske u kojima je ubijeno pet turskih vojnika.

Sirijski helikopter pogođen je u Idlibu tijekom reakcije Turske protiv sirijskih snaga, priopćilo je u ponedjeljak (10. veljače) tursko Ministarstvo nacionalne obrane.

“Prema preliminarnim podacima iz različitih izvora, gađano je 115 ciljeva sirijske vojske, a pogođeno je 101. Tri tenka, dva artiljerijska oružja i helikopter su neutralizirani. Operacija se nastavlja”, stoji u priopćenju ministarstva.

Ministarstvo je ranije objavilo da je vatra sirijske vojske na promatračnicu u sjevernoj sirijskoj pokrajini uzrokovala smrt pet vojnika i pet ih je ranjeno.

Sirijske snage 3. veljače u Siriji su ubile osam turskih vojnika, javlja agencija Anadolu. Predsjednik Erdogan tada je rekao da je uzvratnom vatrom 76 ljudi poginulo na strani sirijske vojske.

Posljednjih dana u Ankari se vode rusko-turski razgovori o situaciji u Idlibu. Prema televizijskom kanalu TRT, Turska je inzistirala na održavanju svojih promatračkih mjesta u Idlibu.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu objavio je u ponedjeljak 10. veljače da Rusija i Turska još nisu postigle sporazum.

Predsjednik Erdogan je 5. veljače izjavio da je pozvao Vladimira Putina da izvrši pritisak na Bašara al-Asada kako bi sirijska vojska zaustavila svoju ofenzivu u Idlibu i povukla se s turskih promatračkih mjesta do kraja veljače, prijeteći da će se vojno osvetiti.

osveta
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jack
4 godine prije

Pocinje obracun dva zaplotnjaka,odnosno dvoje svijetskih mutikasa putina i erdogana,car i sultan inace dva veeeeelika prijatelja u borbi za bolji i pravedniji svijet kako ih je ovaj portal u milijun tekstova prikazao, skidaju maske i pocinje makljaza.Nadam se da se ameri nece mjesati i da ce ih pustiti da se potamane u siriji.

Barba
4 godine prije

Tursko ministarstvo nacionalnog napada.

MedoMajka
4 godine prije

Pa zato jer je Logično bosanski portal gdje če na svog Ergu pa rasplakat če muslimane

Pazi
4 godine prije

Tesko onome koga rusi brane

Suze Roni
4 godine prije

Erda su Rusi otkantali. Dosadile su im njegove lazi i obmane.Rekli su mu otvoreno da podupure, naoruzava i obucava teroriste i da to Moskva vise nece trpit. Nece vise biti nikakvog prekida operacija, nego se ide naprijed.

dr drug
4 godine prije

… ukoliko se Turci ukljuce u ovaj sukob, a izgleda da hoce samo su cekali povod da se opravdaju pred svjetom, Siriji se ne pise dobro jer ce USrAnci iskoristit odredbe Nato-a i pocet branit svog saveznika i sve ce pravdat s tim. Ovdje treba jako dobro diplomacki odradit da se turci ne upetljaju u sukob jace, mada se bojim da to samo cekaju. Posto je Erdo brzo zaboravio ko ga je spasio od puca sad je idealno vrijeme da mu spakira jos jedan pa da se ne mogu zamarat s situacijom u susjestvu vec da se brinu sa stanjem u svom dvoristu. Mada bi bilo najbolje potuc ih u Siriji sto jace i zesce al steta neduznih vojnika-pijuna a i kako to izvest da se neuplete nato

Amater
4 godine prije

Turska ništa očito nije naučila iz prošlosti …. u prošla dva velika rata izgubila je jako puno , birajući pogrešnu stranu… oni kao i nesretni Kurdi , uvijek krivo ….

Pedro del negro😎
4 godine prije

Samo ću reć LUĐAK S BOSPORA!!😕😕

Siniša
4 godine prije

Ima slika pogođenog Mi24…oštećen ali je mirno sleteo bez posledica na na posadu.
Nermine, mogao si se bar toliko potruditi osim ako slike nisu zaštićene.

Z.A.
4 godine prije

Prosto sumnjam da je Turska u odmazdi unistila ovoljki broj ratne tehnike sirijske vojske ovo je vise vijest za domacu javnost i podrsku od te iste javnosti. Ispada da sirijska vojska nije smijela da uzvrati a i da nema cim .Kontradiktorno je da je pogodjen ovoliki broj sirijskih vojnih uporista u tako kratkom vremenu. Ovo sve govori da turci izvidjaju a i dobijaju podatke najvjerojatnije od amerikanaca o rasporedu sirijskih trupa na terenu a ide i u prilog da su se turske vojne snage spremile unaprijed da napadnu sirijske trupe na ovom ratistu . Ipak je Sirijska vojska u pokretu vrsi napad i nema vremena da formira neka stajaca uporista te su i ovi podaci o odmazdi upitni. Turske snage drze fiksna uporista te bi u slucaju da sirijci uzvrate oni gore prosli u toj artiljerijskoj razmjeni. Sirijci imaju i dalekometne VBR Smerc i Tocka U, a imaju i avione… Čitaj više »

fićo
4 godine prije

Lako je za helikopter,tvrde oni i da su ubili 100 sirijskih vojnika.

neutrino
4 godine prije

Ne, nisu srusili helic. Helikopteru je osteceno lijevo nosece krilo i sletio je u bazu. Postoje fotografije koje to dokazuju. Treba malo vise izvora pratiti da se ne brza sa zakljuccima

Ora
4 godine prije

I onda kurdi dobiju Ruske manpads sisteme da se vesele po turskoj, treba samo udarati recke.

makedonac
4 godine prije

A odakle i čime su ih to pogodili kada nemogu da im lete avioni. Iz osmatračnice sigurno ih nisu gadzali. Turci lazu da bi dizali nacionalni naboj u svojoj zemlji.

Stjepan Vujec
4 godine prije

Ako Turci su sa svojom vojskom na Sirijskom tlu onda su agresori isto kao teroristi !!

eks
4 godine prije

SAA i Rusi su uspostavili potpunu kontrolu nad autoputem koji povezuje Alepo i Damask . To je znak da nema zaustavljanja ofanzive , bez obzira na galamu i pretnje ljigavog podlaca – Erdogana .

Živa istina
4 godine prije

A što bi tek bilo da su imali operativan S-400?

varjag
4 godine prije

Pale su sve maske, erdogan je smetnja za mir, Idlib se mora osloboditi pod hitno, jer inače če ta gnjavaža trajati unedogled. Rusi moraju Siriji dati sve šta treba za rat a luđaka erdogana skolenčiti na druge načine………………..

Cvicoka
4 godine prije

Pa šta imaju radit u tuđoj zemlji osim štiti teroriste…trebao bi Asad to očistiti sa rusima bez ikakvih preduvjeta

Ivo
4 godine prije

Nije ništa novo da je erdo ratni zločinac i lažljivo smeće, rusi su toga svjesni cijelo vrijeme (uostalom, oni su izbombardirali tisuće cisterni njegovog sina kojima su odvozili ukradenu naftu iz Sirije). Stvar je u tome da se vjerovatno nastojalo razdvojiti turčine i amere, što je čini se bar donekle uspjelo. Doduše, možda je i Subaruova varijanta točna i svi skupa na neki način rade u izrahellskom interesu, ali za sada se to ne može sa sigurnosti tvrditi. To će se vidjeti ponajprije sada, kad Rusija mora odlučiti što napraviti s turcima i njihovom agresijom, a onda i što napraviti sa okupiranim područjem koje drže ameri i kurdsko smeće, i za koje su bolesno zainteresirani čuvari konclogora, kao svojom ispostavom. Rusija neće sad popustiti, jer im time padaju u vodu sve ove godine ratovanja u Siriji, da ne govorimo o blamaži kao svjetske sile. U skladu s time, za očekivati… Čitaj više »

Max
4 godine prije

Tursko očito želi rat i to jako.

Dopizdilomi
4 godine prije

Turske, nepozvane, snage na Sirijskom teritoriju brane teroriste i napadaju regularne snage. Vrijeme da se UN zatvori i zgrada sruši.

Kriger
4 godine prije

Bez obzira za koga navijali bojim se da situacija može samo eskalirati na gore po Siriju – ni Putin ni Erdogan nemaju manevarskog prostora, a do ove situacije je prije ili kasnije trebalo doći. Obje zemlje su “uložile” ogromne vojne i financijske resurse i obje ne mogu tolerirati politiku koju provodi druga zemlja. Možda će se dogovoriti: Turskoj ide Libija, a Rusima ide Sirija… u suprotnom slijedi još krvaviji nastavak rata. Ameri i Izrael doslovno jedu kokice i uživaju u pogledu u onome što su sami skuhali…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI