Turski predsjednik Erdogan napao Bidena zbog navodnog izraelskog sporazuma o naoružanju usred trenutnih udara na Gazu

Erdogan-Biden
19 komentara

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan snažano je napao američkog kolegu Joe Bidena zbog navodne podrške trenutnim izraelskim napadima na Gazu usred izvještaja o velikom novom ugovoru o naoružanju između Washingtona i Tel Aviva.

Erdoganova kritika Bidena uslijedila je nakon nepotvrđenih izvještaja The Washington Posta u ponedjeljak da je administracija američkog predsjednika odobrila ugovor o naoružanju sa Izraelom u iznosu od 735 miliona dolara.

“Danas smo vidjeli Bidenov potpis na prodaji oružja Izraelu”, rekao je turski lider nakon predsjedavanja sastankom vlade.

“Gospodine Bidene, priklonili ste se Jermenima u takozvanom jermenskom genocidu. Sada, nažalost, ispisujete istoriju s krvlju na rukama u ovom incidentu koji je doveo do ozbiljnog napada u Gazi“, dodao je on.

Prošlog mjeseca, Erdogan je napao Bidena zbog njegove odluke da prizna genocid Osmanskog carstva nad Jermenima 1915. godine.

Komentari turskog lidera u ponedjeljak označavaju njegovu najnoviju osudu situacije u Gazi, koju Izrael bombarduje vazdušnim napadima nedjelju dana.

Erdogan je izraelske vojne napade na palestinsku enklavu označio „masakrom“ i Izrael nazvao „terorističkom“ državom.

Izrael je počeo napadati Gazu prošle sedmice nakon što je palestinska militantna grupa Hamas ispalila rakete prema izraelskim gradovima kao odgovor na prinudno iseljavanje palestinskih porodica u istočnom Jerusalimu i policijsku agresiju na muslimane u gradskoj džamiji Al-Aqsa.

Biden je rekao da se nada da će doći kraj nasilju između suprotstavljenih strana, ali rekao je da „Izrael ima pravo da se brani“.

BidenerdogangazaIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gargamel
2 godine prije

Ja ću mu vjerovati kad istupi iz Nato.

Sarmat
2 godine prije

jadan a kad je ronio suze .Angeli da mu da djelove taleoparde usred genocida nad .Kurdima….pokupit konje,šatore i natrag u stepu možda se i vrate za par stolječa skupa s .Mongolima koji nisu zaboravili na izdaju turskih vazala

peifunvioeubfrzebsfr
2 godine prije

Koja gluma dva varana……………

Farree
2 godine prije

Jedino Brko ima muda da barem kaze nesto protiv Cionista. Sve ostale pickice ne smiju ni pomisliti a kamoli usta staviti to da je Car vec odavno go. Veliki je strah zavladao. Doslo je dotle da ne smijes priznati da se ne bojis.
“Bilo je opasno pokazati da misliš – da se ne bojiš, već naprotiv, morao si dokazati da se bojiš, drhtiš, čak i ako nije bilo pravog razloga za to. Nisi se mogao pomaknuti, nisi mogao ni sanjati; stalni strah … strah je lezao u zraku i gusio javno mijenje, oduzeo joj svako zadovoljstvo i sposobnosti razmišljanja … Nije bilo ni jednog jedinog znaka nade na horizontu “Izgubljen si“ vikalo je nebo i zemlja, zrak i voda, čovjek i stoka, i sve je zadrhtalo i pobjeglo od propasti u prvu zečju rupu”

moshe
2 godine prije

bibi mora ostavit prodstor za bežniju……bolje da bježe nego de bore do smtri

Praetorian
2 godine prije

Ajde pico napadni sad Zidove, pokazi svoju snagu i budi faca! Bio si silan nad Armencima i Sirijcma koji nemaju bas neko naoruzanje. Ajde sultanu mudonjo pokreni operaciju za oslobodjenje svoje brace, budi musko i vodja. Pokazi da si vodja u islamskom svijetu i da ne lupetas u prazno

Max
2 godine prije

SAD stalno prodaje Izraelu oružje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI