Turski šef komunikacije osudio Izrael zbog ‘ubijanja istine’

Izrael i Palestina
7 komentara

Govoreći na događaju o dezinformacijama održanom u petak u Istanbulu, Fahrettin Altun, šef Uprave za komunikacije turskog predsjedništva kritizirao je “izraelsko bombardiranje dezinformacijama koje je već masakriralo tisuće djece, žena i starijih osoba”.

“Pokušali su ubiti istinu, ali mi smo se snažno borili protiv izraelske politike dezinformiranja”, rekao je. Izraelski dužnosnici, uključujući premijera Benjamina Netanyahua, produžili su kampanju klevete protiv Ankare, uključujući optuživanje za genocid nakon što je Ankara digla glas protiv njezinih zločina u Pojasu Gaze.

Uprava za komunikacije predsjedništva bila je na čelu razotkrivanja lažnih vijesti na društvenim medijima dok se sukob između Izraela i Palestinaca intenzivirao. Ravnateljstvo je redovito objavljivalo biltene za suzbijanje dezinformacija.

Naglasio je da se bore protiv bujice dezinformacija kako glas istine ne bi bio ušutkan i kako bi ostala živa nada da će Izrael zaustaviti zločine. “Vidimo da je nada živa u protestima studenata protiv Izraela na sveučilištima na Zapadu, u priznavanju palestinske države od strane zapadnih zemalja”, rekao je.

Altun je rekao da su dezinformacije globalni problem protiv kojeg se treba boriti kako bi se demokracija mogla zaštititi. “U medijskom i političkom poretku kojim dominiraju dezinformacije, postoji diskriminacija i govor mržnje”, rekao je.

DezinformacijeFahrettin AltunIZRAELturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gigi pinna
22 dana prije

… i još je dodao da će Turska uvesti sankcije Izraelu, njezinim političkim i vojnim dužnosnicima, prekinuti diplomatske odnosesa Tel Avivom… A ne, to je napravila Kolumbija, pardon!
Azerbajdžanu najveći saveznici Turska i Izrael – pametnomu dosta!

HRvoje
22 dana prije

turci i turska su prvi koji drže zaleđe izrajelu. Da nema turske izrajel nikad nebi ni opstao. Uostalom dovoljno je da pogledate jednog prosječnog turčina i jednog tzv židova, ista krv kola tim žilama. Najžešće mi je kako ove poturice izdajničke seru protiv takvih židova i svega što rade, a njihovi gazde i židovi idu ruku pod ruku. Muljanje očiju za naivne

Max
22 dana prije

Opravdano ali uzalud.

Boro
22 dana prije

Turska je jedini problemu Euroazij…to dobro zna američki podguz Erdogan…glumi muslimana a zbog njegove politike stradaju milioni muslimana

Primat
22 dana prije

je je.. na pijaci.. dobacivale si piljarice.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI