U jednoj protuterorističkoj akciji Indijska policija zaplijenila je 6 kilograma urana i uhitila sedmero ljudi

uran
3 komentara

Policija u indijskoj sjeveroistočnoj četvrti Bokaro, Jharkhand, uhitila je sedam osoba koje su navodno pokušavale prodati uran. Incident istražuju protuteroristički službenici, prenose lokalni mediji.

U četvrtak je policijski nadzornik Bokaro Chandan Kumar Jha rekao da su policajci zaplijenili 6 kilograma visoko radioaktivnog materijala, nakon racija na različitim mjestima u okrugu.

Uran, koji se u velikoj čistoći može koristiti za izradu nuklearnog oružja, forenzički stručnjaci poslat će na analizu. Zaplijenjeno je i sedam mobilnih telefona i motocikla, rekla je policija.

Svoj sedmorici osumnjičenih određen je pritvor nakon dva dana ispitivanja.

Stvar je sada proslijeđena indijskoj Nacionalnoj istražnoj agenciji, koja surađuje s lokalnom policijom, prema više lokalnih medija.

Internetska stranica Jagran također je izvijestila da je uran bio u malim paketima, koje je navodno iz SAD-a nabavio prodavač sa sjedištem u Jharkhandu.

Navodi se da policija lovi jednog muškarca za kojeg se izvještava da je pakete podijelio osumnjičenima za prodaju.

Web stranica Aaj Tak stavila je međunarodnu tržišnu vrijednost zaplijenjenog urana na nekoliko ”crorea” rupija – iznos ekvivalentan stotinama tisuća američkih dolara.

Zapljena urana drugi je takav incident u Indiji u manje od mjesec dana, nakon što je protuteroristička jedinica Maharashtra zaplijenila više od 7 kilograma urana u zapadnoj državi početkom svibnja.

Dvojica muškaraca uhićena su zbog pokušaja prodaje urana po vrijednosti od 2,9 milijuna dolara, koji je također bio namijenjen tržištu, rekla je policija.

Prema istražiteljima, jedan od osumnjičenih, navodni trgovac uranom, uhićen je u Mumbaiju dok je pokušavao prodati materijal.

incidentIndijaUran
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
2 godine prije

Solane ploče su u Indiji još uvijek preskupe.

BanOvan
2 godine prije

Alo, Bing kako brat …

Bosanac
2 godine prije

Možda su htjeli pravit Indijce na nuklearni pogon.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI