U Siriji borbe “svih protiv svih” – Vladine snage napreduju duž granice s Irakom

Sirija - tenk
4 komentara

Ujedinjene “Sirijske demokratske snage” (SDF) iz kantona Afrin su zapadno od grada Aleppa pokušale proboj u tom području, ali su naišle na jak otpor islamističkih militanata skupine Ahrar Al-Sham.

U zapadnom dijelu pokrajine Aleppo je došlo do teških borbi između jedinica takozvanih “Sirijskih demokratskih snaga” i islamističke organizacije Ahrar Al-Sham. Prema svjedočenju lokalnog stanovništava, SDF snage su se pokušale kretati u smjeru grada Dar Ta’izzah, koji se nalazi oko 20 kilometara zapadno o prvih predgrađa Aleppa i na samoj južnoj granici kantona Afrin, ali su naišle na jak otpor i zaustavile su napad.

U “terorističkom raju” u Idlibu je nakon žestokih sukoba dvije terorističke frakcije, trenutno zavladalo primirje, ali su se sukobi prelili na područja koja su tijekom operacije “Štit Eufrata” zauzeli turska vojska i proturske islamističke skupine u sjevernom Aleppu.

Naime, u gradu Al-Bab je prije dva dana došlo do oružanog sukoba između skupina između 1. pukovnije takozvane “Slobodne sirijske vojske”, Legije Sham Legije, skupine Ahrar Al-Sham i divizije Al-Hamza. U samo jednom danu je u borbama život 30 žrtava militanata, prenose lokalni izvori.

Istovremeno je u kaosu u tom području 60 militanata brigade Sultan Murat odlučilo prebjeći na područja pod kontrolom sirijske vojske, a neki i na područja koja na istoku kontroliraju sirijske YPG snage.

Nakon eskalacije nasilja je zapovjedništvo militanata Ahrar Al-Shama odlučio “kako se više neće miješati u unutarnje sukoba oružanih opozicije u Al-Babu”.

Osim toga, divizija Al-Hamza se sukobila i sa sirijskom vojskom u području sela Bza’a, istočno od Al-Baba, ali su sukobi jučer prestali.

U dok između “Sirijskih demokratskih snaga” i islamističkih milicija traju sukobi u zapadnom Aleppu, a Al-Bab je postao poprište sukoba raznih proturskih frakcija koje se nalaze u gradu, sirijske snage i saveznici napreduju duž sirijsko-iračke granice prema sjeveru i sada drže oko 30 kilometara granice, dok iZ zapovjedništva američke koalicije poručuju “kako oni čvrsto drže bazu u blizini Al-Tanfa” i sada već, u strateškom smislu, nevažan obližnji granični prijelaz između Sirije i Iraka.


Stanje u Siriji - 12. 06. 2017.
Područje djelovanja sirijske vojske na dan 12. 16. 2017.
Al Babstanja
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Ako se sve strelice ostvare, iako već kasni gore i oko Palmire je više crvenog danas, bit će ok…

Alen
6 godine prije

Dobro sam” prognoziro” da ce se medjusobno iskrviti.. Jos ce puno gore biti.. Molim dragog Allaha da oprosti onima koji su zavedeni i obmanuti..

Tadmur
6 godine prije

Arak i Resafa.U jednom danu.Odlično.Barem neće SDF moći južno od Tabqe.Na putu prema DZoru ostaje Al Suknah i stotinjak km gole pustinje.Tu ruski jurišni helikopteri Mi28 i kamovi mogu odraditi pravi posao.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI