Ukrajinska vojska uglavnom ‘stariji ljudi’

Ukrajina - Vojnik - Vojska
18 komentara

Ukrajinskoj vojsci su preko potrebni mlađi regruti, jer je prosečna starost vojnika preko 40 godina, rekao je Aleksej Tarasenko, komandant 5. jurišne brigade.

Govoreći za Espresso TV u nedjelju, Tarasenko je rekao da je “čudno i zbunjujuće” čuti da neki ljudi sumnjaju u potrebu za još jednom mobilizacijom.

“Vojska željno iščekuje nova pojačanja jer je situacija u mnogim jedinicama kritična kadrovski”,  objasnio je on. „Čak i oni koji dođu često nisu idealni regruti. Uglavnom su to muškarci znatno starijih godina sa mnoštvom problema koji se tipično javljaju.”

Vojsci su očajnički potrebni “mladići” jer su oni koji su u vojsku otišli na samom početku sukoba uglavnom “otišli”, rekao je on i dodao da je prosječna starost vojnika preko 40 godina.

Tarasenkove primjedbe uslijedile su nakon što je parlament zatražio od vlade dodatne revizije zakona o kojem se mnogo raspravljalo i kojim bi se proširio broj muškaraca koji su dostupni za regrutaciju. Predloženi zakon bi smanjio maksimalnu starosnu granicu sa 27 na 25 godina, ograničio bi odgode i povećao kazne za izbjegavanje regruta. Kritičari kažu da prijedlog zakona sadrži odredbe koje krše ustav i otvaraju put korupciji.

Prošlog mjeseca, predsjednik Vladimir Zelenski otkrio je da je vojska zatražila mobilizaciju između 450.000 i 500.000 ljudi. Valery Zaluzhny, najviši ukrajinski general, međutim, negirao je da je vojska tražila određeni broj novih lovaca. Ipak, situacija je navela vlasti da razmotre opcije za nadoknadu gubitaka na bojnom polju, uključujući uvođenje elektronskih poziva, i da istraže regrutaciju žena.

Guverner Nikolajevske oblasti Valerij Kim upozorio je tada da regrutovanje pola miliona ljudi “nije dovoljno” i da Ukrajina treba da angažuje najmanje 2 miliona.

Ukrajina ne otkriva broj žrtava. Prema procenama Rusije, oko 400.000 ukrajinskih vojnika je ubijeno ili ranjeno tokom sukoba, uključujući 125.000 tokom neuspele kontraofanzive Kijeva od početka juna do kraja novembra.

mobilizacijaukrajinavojnici
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 mjeseci prije

Ima ih na Jadranu koliko hoćeš.

Josip
3 mjeseci prije

Tako je, pobijte sve mlado a onda ce Ukrajinke pusiti po EU i USA bordelima..

Gad
3 mjeseci prije

Nije vam dosta ubijanja vlastite mladeži?

Dax
3 mjeseci prije

Pa kad mogu Federi, mogu i penzioneri.

Babilon
3 mjeseci prije

Tragikomedija.

Valter
3 mjeseci prije

Židovski bog Moloch mora da se dobro nasladio sa morem krvi koju su mu židovi donijeli.

Toliko nije bilo krvi od kada su židovi klali Ruse u “Boljševičkoj” revoluciji.

NOME
3 mjeseci prije

mic po mic do regrutacije u istočnom krilu nato-a…..ovaj puta neće biti minhen bojne….regrutiraće zeleni i u njemačkoj…..

tihobl
3 mjeseci prije

Ukrajina je postala puna trandzi. Pogledajte pazljivije snimke i vidjecete puno momaka u zenskoj odjeci.

Dokurčilomi
3 mjeseci prije

Mladi, školovani i pametni na obje strane su zbrisali van a lovatori i političari neka vode sami sa svojom djecom bitke.

oli
3 mjeseci prije

Nisu ni staracki domovi za bacit

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI